Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

De nya kunskaperna stärker henne i yrkesrollen

Säkerhet 2021-02-25

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, avslutade Säkerhetschef diplomutbildning i januari 2021, efter sju månader med fyra hemuppgifter och en examensuppgift. "Utbildningen har gett en självförtroendeboost", kommenterar hon.

Läs mer

Nytt avsnitt i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-02-09

Det första avsnittet av podden Sveriges säkerhetschefer fick stort gensvar. Nu är det dags för det andra avsnittet - och den här gången träffar vi branschprofilen Richard Buske, numera på KRONAN Säkerhet.

Läs mer

NYHET: Podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2020-12-10

I mitten av januari lanserar Företagsuniversitetet en podcast helt fokuserad på rollen som säkerhetschef och arbetet på säkerhtsavdelningen. Lyssnarna kommer att få möta kollegor från runt om i Sverige i samtal om rollen i dag, hur rollen utvecklats under senare år – och förstås hur rollen kan tänkas utvecklas framåt.

Läs mer

Säkerhetsskydd ett hett ämne

Säkerhet 2020-12-01

Det råder inga tvivel om att säkerhetsskydd är det hetaste ämnet just nu. Det råder stor efterfrågan på Företagsuniversitetets olika säkerhetsskyddsutbildningar. I november startade en fullsatt yh-kortkurs och nu i december startar en längre säkerhetsskyddschefsutbildning. I januari är det sedan premiär för en grundkurs i Säkerhetsskydd. 

Läs mer

Nominera Årets Säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2020-11-30

Nu är det dags att börja nominera riktigt bra kandidater till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil 2021. Det blir den 13 säkerhetspersonen som får utmärkelsen och vinnaren tillkännages på Säkerhetsgalan den 9 september 2021. Redan nu kan man också tipsa om bra kandidater till Framtidens Säkerhetstalang.

Läs mer

Seriline etablerar kontor i Göteborg

Säkerhet 2020-11-30

Seriline, premiumpartner till Säkerhetsgalan, öppnar nu kontor i Göteborg för att bättre kunna stötta sina kunder i Västra Götalandsregionen. Affärsområdesansvarig blir Johan Waldenström.

Läs mer

ASIS Sveriges nya styrelse

Säkerhet 2020-11-27

Torsdagen den 26 november höll ASIS Sverige sitt årsmöte och ny styrelse valdes. Till ny ordförande, efter Lasse Zetterström, valdes Jens Näsström från Safeture.

Läs mer

Säkerhetsgalan flyttad till 9 september 2021

Säkerhet 2020-11-11

Företagsuniversitetet, Aktuell Säkerhet och alla partners hade hoppats kunna genomföra Säkerhetsgalan 2020 och sedan låg förhoppningen på den 16 februari 2021. Men det här året ställer höga prov på såväl tålamod som flexibilitet. Nu har galan flyttats till torsdagen den 9 september 2021. Alla som redan har anmält sig flyttas automatiskt över till det nya datumet.

Läs mer