Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Ny mötesplats om säkerhetsskydd

Säkerhet 2021-11-26

Torsdagen den 10 februari 2022 genomförs Forum Säkerhetsskydd för första gången, en mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsskydd! Under dagen delar flera olika verksamheter med sig av sina erfarenheter och best practise. Det blir också tillfälle för deltagarna att nätverka och diskutera utmaningar och möjligheter i arbetet.

Läs mer

"Beteendevetenskap viktigt" - hör Emrah Ercin i Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-11-08

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det nya avsnittet träffar vi Emrah Ercin, säkerhetssamordnare på kulturförvaltningen i Stockholm stad.

Läs mer

Uppskattat program på Säkerhetsgalan

Säkerhet 2021-10-21

Tisdagen den 19 oktober arrangerades åter Säkerhetsgalan och många förväntansfulla deltagare kom till Hotel At Six kring lunchtid. Första talare var Anders Hansen och därefter följde en rad spännande föreläsningar och samtal på scenen, under ledning av Titti Schultz.

Läs mer

Karl Emil Nikka utsedd till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2021-10-20

Karl Emil Nikka, IT-säkerhetsexpert och författare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2021. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 19 oktober. De två andra nominerade var Malin Ekblad säkerhetschef i Vellinge, Trelleborg och Skurup, och Patrick Cordner, chef för SC3 (polisens nationella it-brottscentrum).

Läs mer

Aria Nakai är Framtidens Säkerhetstalang 2021

Säkerhet 2021-10-20

Aria Nakai är en eldsjäl som grundat Säkerhetsforum Väst, en organisation vars syfte är att bredda samtalet kring försvar och säkerhet genom att skapa incitament för främst unga att utveckla sitt intresse för fältet. På Säkerhetsgalan 2021 tilldelades han utmärkelsen Framtidens Säkerhetstalang.

Läs mer

Lena Sahlin om idrott och säkerhet i Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-10-13

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Lena Sahlin, säkerhetsansvarig för idrott och kriminalitet vid Riksidrottsförbundet.

Läs mer

Malin Ekblad nominerad till Årets säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2021-09-28

Malin Ekblad är säkerhetschef i Trelleborgs, Vellinges och Skurups kommun och har tidigare fått motta bland annat Qnet-priset. Nu är hon framröstad som andra kandidat med möjlighet att knipa utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil 2021.

Läs mer

Karl Emil Nikka nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2021-09-24

IT-säkerhetsspecialisten och författaren Karl Emil Nikka är först ut att bli nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021. "Det här var fantastiskt roligt att mycket oväntat. Det är verkligen en ära att få sälla sig till skaran av profiler som har nominerats genom åren", säger han.

Läs mer