Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Många nyheter på SKYDD 2018

Säkerhet 2018-09-25

Det drar ihop sig till SKYDD 2018 som går på Stockholmsmässan mellan den 23 och 25 oktober. Vi har tagit pulsen på projektledaren, Annika Linderoth, för att höra hur mässnerverna är och vilka nyheter hon kan presentera.

Läs mer

Eftertraktade redan under YH-utbildningen

Säkerhet 2018-09-13

De två sista veckorna i augusti kunde Företagsuniversitetet välkomna totalt 140 YH-studenter på tre orter i landet.
– Vi har en total marknadsdominans när det gäller yrkeshögskoleutbildningar inom säkerhet och det känns jätteroligt att alla nya utbildningar nu är igång, summerar Daniela Lannsjö, YH-chef på Företagsuniversitetet. På bilden syns Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på IIS och en av landets främsta internet- och IT-experter, när hon gästföreläste för YH-klasserna i Stockholm i förra veckan.

Läs mer

Vi vässar oss (och er) inom informationssäkerhet!

Säkerhet 2018-09-03

GDPR, DSO och NIS… Förkortningarna har duggat tätt det senaste året! Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, trädde i kraft i maj och nu är även NIS-direktivet och lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster verklighet. Företagsuniversitetet har laddat upp med flera nya kurser inom informationssäkerhetsområdet! 

Läs mer

”Nu har jag en stabilare bas i min vardag”

Säkerhet 2018-08-29

Emma Stenholm har precis tillträtt sin nya tjänst som Head of Business Continuity and Crises Management på Ericsson och känner sig både förväntansfull men också rustad för de nya utmaningarna. Hon är diplomerad säkerhetschef 2018 och tyckte att säkerhetsekonomi var ett av de svårare ämnena under kursen. 

"Ekonomi är en möjlighet för alla säkerhetschefer", säger Owe Marstorp, som var hennes kursledare i ekonomi.

Läs mer

Säkerhetschef 2020 tar sikte på 2025

Säkerhet 2018-08-27

Den populära kursen Säkerhetschef 2020 som riktar sig mot säkerhetschefer som arbetar i några år och som vill ta in nya infallsvinklar och uppdaterad kompetens har nu bytt namn och heter Säkerhetschef 2025.

Läs mer

Omvänd åldersdiskriminering i säkerhetsbranschen?

Säkerhet 2018-06-01

- Jag vill ge åldersdebatten ny energi, alla åldrar behövs på arbetsplatsen. Det säger John Mellkvist, som är högaktuell när det gäller åldersfrågor. Han menar att det är viktigt att ha en åldersmedveten hållning i sitt ledarskap och i sin verksamhet. En mixad åldersstruktur skapar nämligen inte bara bättre förutsättningar för framgångsrik och lönsam affär utan också för bättre hälsa. Samtidigt är säkerhetsbranschen är inte känd för att satsa på yngre förmågor, snarare tvärtom!

Läs mer

Stort intresse för kurs som ger akademiska poäng

Säkerhet 2018-06-01

Lunds universitet och Företagsuniversitetet är laddade inför kursen Introduktion till Säkerhetsvetenskap (7,5 hp) som inleds i september. I dagarna har representanter från Lunds universitet varit och bekantat sig med Företagsuniversitetets lokaler. Och intresset för den unika kursen är högt!

Läs mer

Säkerhetsutbildningen byggde företaget

Säkerhet 2018-05-29

Att gå utbildning kan bli ett vinnande koncept. Det vittnar Stefan Kinert, Lars Zetterström och Richard Buske, delägare av KRONAN Säkerhet, om. De träffades på säkerhetschefsutbildningen på Företagsuniversitetet för 12 år sedan och driver i dag ett företag i framkant - och fungerar även som kursledare hos Företagsuniversitetet!

Läs mer