Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Succé för Säkerhetsgalan

Säkerhet 2022-09-28

Tisdagen den 27 september 2022 var det äntligen dags för Säkerhetsgalan igen! Denna gång hölls eftermiddagens aktiviteter på Space i Stockholm, en digital kulturarena som drivs av PopHouse. i Stockholm, en digital kulturarena som drivs av PopHouse.

Läs mer

Jan Olsson utsedd till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2022-09-28

Jan Olsson, kriminalkommissarie och föreläsare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2022. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 27 september. De två andra nominerade var Marie-Louise Arendt, chef för informations-, IT- och cybersäkerhet på Region Skåne, och Jesper Larsson, IT-säkerhetsspecialist på 0x4A.

Läs mer

Åter succé för Financial Fraud Forum

Säkerhet 2022-09-21

Financial Fraud Forum genomfördes onsdagen den 21 september och blev ännu i år en stor succé. En lång rad samtal och föreläsningar på scenen och god tid för nätverkande gav de nästan 200 deltagarna både kunskap och erfarenhetsutbyte.

Läs mer

Ola Jörgensen om ransomewareattacken mot Coop

Säkerhet 2022-09-15

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Ola Jörgensen, koncernsäkerhetschef på Coop, som berättar om sitt arbete, säkerhetschefsrollen och hur Coop hanterade ransomewareattacken förra sommaren.

Läs mer

Säpos operativa chef kommer – kommer du?

Säkerhet 2022-09-06

Det är mindre än tre veckor kvar till Säkerhetsgalan och därför hög tid att säkra sin plats på årets mötesplats för alla med säkerhetsintresse! Välkommen tisdagen den 27 september kl 13.00. Eftermiddagens konferens sker på Space i Stockholm (Sergels torg) och kvällens middag med prisutdelning i Spegelsalen på Grand Hôtel! Det är ett ypperligt tillfälle att vässa sin kompetens genom föreläsningar och samtal om det säkerhetspolitiska läget, cyberhoten, terrorhotet, bedrägerier och säkerhetschefens roll.

Läs mer

Jenny Persson om Säkerhetsgalan

Säkerhet 2022-08-19

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. Den här gången möter vi Jenny Persson på Aktuell Säkerhet, som berättar mer om Säkerhetsgalan – en mötesplats för landets säkerhetschefer och andra säkerhetsintresserade.

Läs mer

Jan Olsson nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2022

Säkerhet 2022-08-12

Årets Säkerhetsprofil 2022 delas ut på Säkerhetsgalan den 27 september. Redan nu avslöjar vi den första nominerade av tre; Jan Olsson från Nationellt IT-brottscentrum på Polisen. I nästa vecka avslöjas de två andra som nominerats!

Läs mer