Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Dags för Nationella Brottsofferveckan igen

Säkerhet 2019-02-20

Mellan den 18 och 21 februari pågår Nationella Brottsofferveckan. Under fyra dagar bjuder Stiftelsen Tryggare Sverige in till en rad föreläsningar och samtal kring brottsdrabbades rättigheter och behov.

Läs mer

Tack för i år!

Vidgade Vyer 2019-02-15

Titti Schultz, vår eminenta moderator och fina värd, summerar två dagars konferens och avslutar Vidgade Vyer 2019 med ett leende och får ett magnifikt tack!

Läs mer

La Grande Finale: Linnea Henriksson

Vidgade Vyer 2019-02-15

Linnea Henriksson tillhör den nya generationens artister med många strängar på sin lyra. I samtalet med Titti kommer också här ordet "mod" upp. Hon har alltid vågat göra saker på sitt eget sätt, helt enkelt.

Läs mer

Chefsrapporten i sin helhet

Vidgade Vyer 2019-02-15

Chefsenkäten mynnade ut i en rapport. Här kan du ladda ner "Assistenten nu och i framtiden 2019", som presenterades under fredagen!

Läs mer
lunch

Lunchdax

Vidgade Vyer 2019-02-15

Efter fullmatad förmiddag har vi klart för oss vad som förväntas av assistenter framöver och efter en kort presentation av IMA är det nu dags för en spännande lunchtallrik!

Läs mer
godsak2

Assistentrollen 2019

Vidgade Vyer 2019-02-15

Hur ser assistentrollen idag och hur förväntas den se ut i morgon? Vilka är trenderna och vad säger cheferna? Nu ska vi borra ner oss i assistentrollen 2019.

Läs mer
the S C

Vilken kväll på Nalen!

Vidgade Vyer 2019-02-15

Wow, vilken festkväll vi fick på anrika Nalen, som många besökte för första gången! Efter minglet bjöds det in till stora salen där de 150 deltagarna snabbt fick stifta bekantskap med Isaac och The Soul Company.

Läs mer
exassvinnare

Grattis Laila och Emma!

Vidgade Vyer 2019-02-14

Under Executive Assistant Awards, som genomfördes i anslutning till konferensen Vidgade Vyer på torsdagskvällen, utsågs Laila Anani, Executive PA på Universal Music, till Executive Assistant of the Year.

Läs mer

Ledarskap ur Helena Bergströms perspektiv

Vidgade Vyer 2019-02-14

Dagens sista programpunkt på Vidgade Vyer är skådespelerskan och regissören Helena Bergström. I ett samtal med Titti Schultz berättar hon mer om sitt ledarskap och synen på ledarskap i stort.

Läs mer

Post Traumatic Growth som drivkraft

Vidgade Vyer 2019-02-14

Han kom till Sverige som flykting när han var åtta år. 20 år senare blev han Sveriges yngsta docent i materialkemi vid Stockholms universitet och idag är han en av de två superentreprenörerna bakom bolagskoncernen Serendipity Group. Just i detta nu intar Saeid Esmaeilzadeh scenen på Vidgade Vyer.

Läs mer

Steg mot tillit

Vidgade Vyer 2019-02-14

Efter en kort paus med energishots var det dags för Katarina Billing att äntra scenen. Hon har skrivit boken "Steg mot tillit" och ska berätta vad tillit är och hur man kan skapa och behålla tillit i alla former av relationer.

Läs mer

Anna spanar om effektivitet x 3

Vidgade Vyer 2019-02-14

Under dagarna kommer Anna Malmström, som själv är executive assistant på Shorelink, dela med sig av sina personliga spaningar och tips som kan göra arbetet effektivare, smartare och roligare.

Läs mer
Titti

Med sikte på framtiden

Vidgade Vyer 2019-02-14

Den populära konferensen Vidgade Vyer är igång. Titti Schultz har kickstartat och välkomnat Erika Charbonnel från Kairos Future på scenen.

Läs mer