Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega.

Säkerhetsarenan - kunskap och inspiration under Almedalsveckan

Säkerhet 2024-07-01

Säkerhetsarenan i Visby under Almedalsveckan blev en succé! 18 programpunkter under tre dagar, varav en var dedikerad för Säkerhetsbranschen, lockade stor publik och Bildstenshallen på Gotlands Museum var ofta fullsatt. Några återkommande ord var samverkan, cynism och hopp. Totalt genomfördes 2124 officiella evenemang under Almedalsveckans fyra dagar.

Läs mer

Johan Söderström - med rätt att säkra evenemang

Säkerhet 2024-06-18

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången tar vi sikte på evenemangssäkerhet men också vikten av att hela tiden utvecklas – och det gör vi med hjälp av Johan Söderström, Head of Operations och Security Manager på Tempest Risk Solutions.
 

Läs mer

Hanna Linderstål nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2024-06-13

Årets Säkerhetsprofil 2024 delas ut på Säkerhetsgalan den 30 september på Vasateatern i Stockholm. I dag kan vi avslöja den sista av de tre nominerade: Hanna Linderstål, Earhart Business Protection. De övriga två nominerade är Johan Ahlström och Ralph Benton.

Läs mer

Johan Ahlström nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2024-06-11

Årets Säkerhetsprofil 2024 delas ut på Säkerhetsgalan den 30 september på Vasateatern. Redan nu avslöjar vi den första nominerade av tre; Johan Ahlström, riskingenjör i Västerås stad. I morgon och på torsdag avslöjas de två andra nominerade!

Läs mer

"Steget till vd-assistent kan vara större än man tror"

Executive Assistants 2024-06-10

- Steget från "vanlig" assistent till VD-assistent kan vara större än man tror, det krävs ett mer strategiskt perspektiv och man behöver ha helikoptersyn. Det säger Therés Westrin, en av kursledarna på "VD-assistent - introduktionsutbildning".

Läs mer

”Det går att sätta siffror även på mjuka värden”

HR 2024-06-07

- Man tänker kanske inte alltid på att HR även handlar om siffror, inte bara om ”mjuka” värden och att även ”mjuka” värden faktiskt kan omsättas i siffror. Det finns många bra verktyg för att samla, analysera och presentera data, bara med Excel kan man komma långt. Det säger Stefan Livstedt, kursledare på den nya utbildningen "HR Analytics".

Läs mer

Femte Forum Säkerhetsskydd

Säkerhet 2024-06-05

Den 4 juni var det dags för den femte upplagan av Forum Säkerhetsskydd! Det blev en heldag med fokus på konkreta tips och vidgad syn på säkerhetsskyddsarbetet. Moderator var även denna gång Charlie Söderberg. En deltagare sammanfattade dagen i utvärderingen så här: "Hela programmet var toppen! Väl sammansatt och bra variation. Allt relevant. Tillsynsmyndighet är alltid bra. SUA-avsnittet samt det sista passet om lögner var toppen! Grym moderator!"

Läs mer

”Klimatmätning leder förhoppningsvis på sikt till en bättre värld”

HR 2024-05-27

- För många företag är det numera ett måste att göra hållbarhetsanalys, på grund av de nya EU-direktiven. Men det är ju inte bara rapporten i sig som är det viktiga utan det som mätningen kan leda till, det vill säga en medvetenhet om företagets klimatpåverkan vilket i sin tur förhoppningsvis leder till åtgärder som minskar utsläpp och ökar hållbarheten. Det säger Anton Claésson, som har ett dag om klimatmätning i den nya "Hållbarhetschef - diplomutbildning".

Läs mer

SRS Security och Företagsuniversitetet i unikt samarbete

Säkerhet 2024-05-27

SRS Security och Företagsuniversitetet har inlett ett samarbete kring säkerhetsskyddsutbildningar. Initialt handlar det om en totalt sex dagar lång utbildning, Systematiskt säkerhetsskyddsarbete, som riktar sig till alla som arbetar med säkerhetsskydd men som kanske inte direkt har rollen säkerhetsskyddschef. Samarbetet kommer att utökas med tiden.

Läs mer

Var ärlig i ditt hållbarhetsarbete

HR 2024-05-17

- Det finns oftast krav, inte bara på din egen organisation, utan även på att du säkerställer dina underleverantörer i alla led vad gäller processer, mål och rutiner, att de lever enligt de krav som finns på både miljö och kollektivavtal. Hållbarhet är så mycket mer än ”bara” miljö. Det inkluderar även sociala frågor, arbetsmiljö, antikorruption och affärsetik. Det säger Karl Sandberg, som är en av kursledarna på utbildningen "Hållbarhetschef - diplomutbildning".

Läs mer

Grattis Katarina och Niklas!

Executive Assistants 2024-05-16

Vi gratulerar Katarina Parneby som korats till "Executive Assistant of the Year 2024" och Niklas Cerovina som blev "Upcoming Assistant of the Year 2024"!

Läs mer

Vi tackar Suzana Stoka som livebloggat under Vidgade vyer!

Vidgade Vyer 2024-05-16

Från föreläsning om effektivitet till samtal med Annie Lööf om mål, mod och passion. Från fantastiska Amer Muhammed om teknik, AI och utveckling till Katrin Marcals omvärldsspaning. Under två hela dagar har över 100 assistenter från företag och myndigheter från hela Sverige fått nya kunskaper och inspiration och nätverkat med båda nya och gamla kollegor. Så mycket kunskap, energi och glada skratt. Vi tackar Suzana Stoka som livebloggat under de två dagarna!

Läs mer

Summering och avslut av Titti Schultz

Vidgade Vyer 2024-05-15

Titti sammanfattade årets konferens som har haft mycket intressanta föreläsare och intressanta ämnen som tagits upp. Tack för en inspirerande och gi...

Läs mer

On the Jobb talk #2

Vidgade Vyer 2024-05-15

Executive Assistant Theres Westrin with her Executive manager Matthew Hirst from Billerud in an exclusive interview. They have worked together now f...

Läs mer