Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

byggbro

Passion och mod framgångsfaktorer

Ekonomi 2018-04-19

Om du är aktiv i sociala medier har du möjligen sett ”Bygg broar” fladdra förbi i flödet. Bygg broar den 7 maj är startskottet för en samhällsrörelse, det hoppas i alla fall Leila Karchaoui som är initiativtagare och som går under aliaset ”Glädjeministern”. Hon är dessutom en av Företagsuniversitetets tidigare kursdeltagare och föreläsare!

Läs mer

En guide till cyber vetting

Stockholm Talent Summit 2018-04-10

Digitaliseringen har förändrat bakgrundskontrollerna och cyber vetting har växt till en nyckelkompetens – och global industri – i sig själv. Aldrig tidi...

Läs mer
Säkbild

Två heta nyheter inom säkerhet - akademiska poäng och påverkansoperationer

Säkerhet 2018-04-04

Behovet av säkerhet och trygghet bara ökar och därmed även behovet av fördjupad kompetens . Därför är vi omåttligt stolta över att vi nu kan erbjuda två heta nyheter! Det ena är att vi i ett unikt samarbete med Lunds universitetet genomför "Introduktion till Säkerhetsvetenskap (7,5 hp)" och det andra att vi den 23 maj kör den första omgången av den nya endagskursen "Påverkansoperationer", i samarbete med experter på Vesper Group.

Läs mer
Martin_Kruger

Uppdaterade årsredovisningar hos Bolagsverket

Ekonomi 2018-03-21

2017 årsbokslut är avslutade och inom kort kommer du kunna ta del av dessa hos Bolagsverket. Ibland får man uppgiften att ”tycka till” om ett bolags årsredovisning - och du har bara 15 minuter på dig! Kan Martin Krügers tio i topp då hjälpa?

Läs mer
Kristoffer_Örstadius2

Kristoffer Örstadius utsedd till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2018-03-15

Kristoffer Örstadius, grävande journalist på DN, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2018. Det stod klart under Säkerhetsgalan i Stockholm den 15 mars. De två andra nominerade var Christina Boman, säkerhetschef vid Uppsala universitet och IT-entreprenören Jonas Lejon.

Läs mer

Karriärval och möjligheter!

Executive Assistants 2018-02-26

Det är Sportlov i Stockholm – vilket syns när jag tittar ut genom fönstret, lite skidåkning hägrar faktiskt och jag märker att det inte är lika lätt att få fatt i personer idag. Tänkte avsluta vår blogg den här månaden med lite tips, som vi nämnde i en tidigare blogg, om man är sugen på att börja kika på nytt jobb.
Det är inte fel att träffa en rekryteringskonsult helt förutsättningslöst, vi kan hjälpa dig med att bolla tankar men också komma med tips på hur du fixar till ditt CV. Skickar med några länkar, lite bra kvällsläsning för dig som är sugen på nytt jobb.

Läs mer

Ditt varumärke, Din roll och Ditt bidrag till företaget

Executive Assistants 2018-02-22

Svårt att förstå att veckan närmar sig sitt slut, nyss var det ju måndag. Tiden går fort när man trivs med sitt jobb. Igår var det en extra rolig dag då den avslutades med ett nätverksmöte med IMA-medlemmarna i East.

Vi träffades på nyrenoverade Radison Blu Strand Hotel  vid Nybroviken i Stockholm och, i alla fall jag, imponerades av det otroligt fint renoverade hotellet med fantastiska mötesmöjligheter och av deras generositet. Dit vill jag gärna återkomma många gånger.

Jag och Eva från Inhouse höll en workshop med temat ”Ditt varumärke, Din roll och Ditt bidrag till företaget”. Vår roll som Executive Assistants är inte alltid så lätt att förklara. Många undrar vad vi gör och har vi inte tänkt igenom vår presentation kan det lätt resultera i att vi ibland förminskar vårt uppdrag.  Som Executive Assistants arbetar vi oftast på ledningsgruppsnivå och vi möjliggör för våra chefer att företaget når sina mål och visioner. Vi ”workshopade” flitigt och tog fram varsin hiss pitch som gav upphov till hög energi, många skratt och väldigt bra pitchar. Dessa kommer att sammanställas så att vi kan dela och låna av varandra, såsom bra idéer skall göras.

Läs mer

Vidgade Vyer

Executive Assistants 2018-02-21

Fantastiskt roliga och givande dagar på Vidgade Vyer förra veckan. Nu är det full fart framåt i vanlig ordning. och vi laddar för en IMA träff i ikväll då vi ska ha en workshop med Easts medlemmar på Radison Blue Strand i ämnet ”Ditt varumärke – Din roll och Ditt bidrag på företaget”. Det blev ett kort inlägg idag men vi återkommer snart igen (innan vår månad med bloggen är över). 

Ser fram emot kvällen! Här kan ni läsa lite om dagarna på Vidgade Vyer! 

Läs mer
Christina_Boman_liten

Årets Säkerhetsprofil: Nominerad nr 1

Säkerhet 2018-02-21

Nu kan Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet stolt presentera den första nominerade till den prestigefyllda titeln "Årets Säkerhetsprofil 2018":
Christina Boman!

Läs mer
IMG_3835

Tildes summering

Vidgade Vyer 2018-02-17

Energi, generositet och kunskap! Faktiskt skratt och tårar och ibland tårar av skratt! Några tankar, ord och meningar som etsade sig fast under dessa dagar! Här delar Tilde de Paula med sig av sin summering av Vidgade Vyer 2018!

Läs mer
IMG_4014

Självledarskap och constant learning

Vidgade Vyer 2018-02-16

Dina mål ska synas på LinkedIn, inte bara ditt cv! Vad vill ni stå för? Dessa kloka råd levereras så här i slutet på dagen av LinkedIns Nordenchef sedan tre år, Lisa Gunnarsson. Självledarskap - nätverkande - och constant learning avrundar Vidgade Vyer.

Läs mer
IMG_4012

Det empatiska ledarskapet

Vidgade Vyer 2018-02-16

Ledarskap utövas bäst genom nära, öppna, transparenta och genuina relationer. Pengar är inte det enda viktiga och ledarskapet är inte heroiskt - man bygger framgång genom kollektivet! Det slår Gerhard Bley fast!

Läs mer
IMG_4005

Generationskrockar

Vidgade Vyer 2018-02-16

Generationskrockar - och vinsterna med att låta generationer mötas, det är temat när Amelia Adamo, Sofia Kacim och John Mellkvist möts i ett samtal på scenen.

Läs mer
IMG_3993

En bloggares världsbild

Vidgade Vyer 2018-02-16

Det är spännande att blogga under konferenser, med många intryck att försöka förmedla och skildra. Och när man ibland lyfter blicken från tangentbordet och bort från scenen ser man kanske detta! #körschema #tidtagarur

Läs mer
kamoja

Hur blir jag en "hjälte"?

Vidgade Vyer 2018-02-16

Med 20 års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice inspirerar Lisa Ekström numera grupper och människor på ett unikt sätt. Och i dag är hon på Vidgade Vyer - på allmän begäran!

Läs mer