Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Fortsatt forskning om krisberedskap

Säkerhet 2019-01-16

Ett nytt projekt för behovsdriven forskning och utveckling av verktyg och metoder för IT-baserad krisövning startade kring årsskiftet. Projektet heter CriseIT 2 - Implementing Future Crisis Management Training, och är ett samarbete mellan Karlstads universitet och elva parter i Sverige och Norge.

Läs mer
Content-manager_Puffbild

Ny ekonomiblogg

Ekonomi 2019-01-16

Följ de senaste trenderna och ekonominyheterna på Företagsuniversitetets nya ekonomiblogg!

Läs mer
Ida

Ida Texell fick Qnetpriset

Säkerhet 2018-11-24

Den 23 november arrangerades Qnetdagen för femte året i rad. Det är ett öppet evenemang, alltså inte bara för medlemmar, och över 100 personer fanns på plats i Musiksalen på Norra Latin. Efter en rad spännande föreläsningar och samtal var det dags att presentera årets vinnare av Qnetpriset. Det blev Ida Texell, förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren i Attunda, som fick ta emot utmärkelsen.

Läs mer
Lotta2

Lotta nominerad till Qnetpriset

Säkerhet 2018-11-18

Lotta Eriksson, ansvarig för säkerhetsutbildningarna på Företagsuniversitetet är en av tre nominerade till Qnetpriset, som delas ut på Qnetdagen, fredagen den 23 november.

Läs mer

Livslångt lärande på Chefdagen

Kompetensutveckling 2018-11-16

Den 15 november medverkade Företagsuniversitetet på Chefdagen på Rival i Stockholm. En fantastiskt inspirerande dag med spännande intervjuer och föreläs...

Läs mer

Assistent = kameleont?

Executive Assistants 2018-11-16

Att vara ledningsassistent är som att vara en kameleont. Ena stunden behöver du vara lyhörd och anpassa dig efter andra, i nästa stund behöver du vara e...

Läs mer
Tomsal

Kundmöten och kallprat heta ämnen på Stora Servicedagen

Stora Servicedagen 2018-11-13

Det släpptes in ljus och värme i tillvaron en grådaskig novemberförmiddag då Stora Servicedagen lockade deltagare från hela landet till Clarion Hotel Sign i Stockholm. Moderator Titti Schultz inledde konferensen och välkomnade sedan ett pärlband av proffsiga och inspirerande föreläsare tillika experter på service, bemötande och effektivitet.

Läs mer

Större projekt - planera ut tiden

Executive Assistants 2018-11-13

Planera in tid för projekt varje vecka på ett smart sätt. Tydliggör att du behöver tid så att du inte lovar bort tid som du inte har.

Läs mer

Nu sätter vi "check" på denna vecka

Executive Assistants 2018-11-09

Det är fredag och snart är det helg. Snart kan jag bocka av den här arbetsveckan. Känslan när jag får sätta en bock eller stryka över något på en lista...

Läs mer

Kalenderhygien

Executive Assistants 2018-11-06

Några tips om hur du fortsätter jobbet med att strukturera din kalender.

Läs mer
Skydd - Kronprinsessan Victoria, Årets Räddningstjänst-10

SKYDD lockade nästan 10 000 besökare

Säkerhet 2018-11-05

9 872 personer besökte SKYDD 2018 på Stockholmsmässan i oktober. Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet gjorde gemensam sak i en Hotel At Six-inspirerad monter och tog tillfället i akt att informera om Säkerhetsgalan 2019. Dessutom lottades tre platser på galan ut. Under mässan fanns också kronprinsessan Victoria på plats för att dela ut pris.

Läs mer

Börjar din dag med mejlen?

Executive Assistants 2018-10-30

"Jag ska bara kolla mejlen innan jag börjar med jobbet för dagen." Hur många gånger har du inte fastnat i mejlen för att "du ska bara...." innan du börjar med allt annat? Strukturera din sätt att arbeta med mejlen, så att du arbetar med rätt saker på rätt tid.

Läs mer

"Ögonkontakt är viktigt"

Stora Servicedagen 2018-10-29

Vad är bra service och bemötande för Titti Schultz, journalist och känd radioröst som är moderator på Stora Servicedagen den 13 november?

Läs mer

Måndag och hela veckan framför dig

Executive Assistants 2018-10-22

Kalendern i Outlook är det grundläggande verktyget för att få en effektiv arbetsdag för mig. Jag har några heliga regler som jag vill dela med mig av.... och så avslutar vi med en surdegspadda.

Läs mer
påverkan1_liten

Premiär för den nya kursen Påverkansoperationer

Säkerhet 2018-10-10

Sista veckan i september var det premiär för den nya kursen "Påverkansoperationer". Kursledare Kim Elman, till vardags vid Vesper Group, välkomnade en vetgirig och engagerad skara deltagare. Dagen bjöd både teori och praktiska övningar.

Läs mer