Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Ny mötesplats om säkerhetsskydd

Säkerhet 2021-11-26

Fredagen den 17 december genomförs Forum Säkerhetsskydd för första gången, en mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsskydd! Under dagen delar flera olika verksamheter med sig av sina erfarenheter och best practise. Det blir också tillfälle för deltagarna att nätverka och diskutera utmaningar och möjligheter i arbetet.

Läs mer

"Beteendevetenskap viktigt" - hör Emrah Ercin i Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-11-08

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det nya avsnittet träffar vi Emrah Ercin, säkerhetssamordnare på kulturförvaltningen i Stockholm stad.

Läs mer

"Låt det gnissla lite!

Livslångt lärande 2021-11-01

- Som chef gör du ditt jobb bra om du låter teamen hitta svaret själva, säger Magnus Grönblad, Head of Self-leadership & Team Development på Telia Company. På Telia jobbar de mycket med "self-organizing teams" och distribuerat ledarskap.

Läs mer

Compliance i Sverige: Viveka Strangert

Livslångt lärande 2021-10-27

Svenska företag söker med ljus och lykta efter compliance-kompetens, utbildningar på området är populära och begreppet “compliance”, som tidigare var en nisch-term, florerar nu i massmedierna. Vad är det som hänt? Företagsuniversitetet presenterar en artikelserie om compliance i Sverige idag. Vi möter branschens främsta utövare och experter för att prata rollens utveckling, dagens utmaningar och framtidens kompetensbehov. Först ut är Viveka Strangert.

Läs mer

"Det goda samtalet" i mötet med kunder och kollegor

Stora Servicedagen 2021-10-21

"Det kan vara viktigt att välja sina ord rätt för att undvika konfrontation, men vi måste inte nödvändigtvis vika ner oss." Det säger Lasse Larsson, som föreläser på Stora Servicedagen den 25 november.

Läs mer

Uppskattat program på Säkerhetsgalan

Säkerhet 2021-10-21

Tisdagen den 19 oktober arrangerades åter Säkerhetsgalan och många förväntansfulla deltagare kom till Hotel At Six kring lunchtid. Första talare var Anders Hansen och därefter följde en rad spännande föreläsningar och samtal på scenen, under ledning av Titti Schultz.

Läs mer

Karl Emil Nikka utsedd till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2021-10-20

Karl Emil Nikka, IT-säkerhetsexpert och författare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2021. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 19 oktober. De två andra nominerade var Malin Ekblad säkerhetschef i Vellinge, Trelleborg och Skurup, och Patrick Cordner, chef för SC3 (polisens nationella it-brottscentrum).

Läs mer

Aria Nakai är Framtidens Säkerhetstalang 2021

Säkerhet 2021-10-20

Aria Nakai är en eldsjäl som grundat Säkerhetsforum Väst, en organisation vars syfte är att bredda samtalet kring försvar och säkerhet genom att skapa incitament för främst unga att utveckla sitt intresse för fältet. På Säkerhetsgalan 2021 tilldelades han utmärkelsen Framtidens Säkerhetstalang.

Läs mer

Lena Sahlin om idrott och säkerhet i Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-10-13

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Lena Sahlin, säkerhetsansvarig för idrott och kriminalitet vid Riksidrottsförbundet.

Läs mer

LKF satsar på service, enkelhet och hållbarhet

Stora Servicedagen 2021-10-05

LKF (Lunds kommuns Fastighets AB) har tagit hem priset "Kundkristallen" i Aktiv Bo:s årliga undersökning. De har gjort en stor satsning på kundservice och vill vara en del av den nya delningsekonomin genom att t.ex. erbjuda sina hyresgäster bilpool och lånecyklar. Hannah Billberg, kundservicechef, medverkar på Stora Servicedagen den 25 november på Fotografiska (och online).

Läs mer

Marknadskoordinatorn - en bläckfisk med åtta armar?

Livslångt lärande 2021-09-30

Marknadskoordinatorns roll är ofta att vara den åttaarmade bläckfisken, allkonstnären eller den schweiziska armékniven. En som ska smörja maskinens alla delar, fungera som krockkudde när någon gjort bort sig och helst hålla alla på bra humör. Ett omöjligt jobb? Ibland. Men samtidigt – i sina bästa stunder – ett mycket kreativt och stimulerande jobb. Att få vara med överallt, se hur alla delar hänger ihop och varje dag se resultatet av sitt arbete. Mikael Rosén skriver om rollen som marknadskoordinator.

Läs mer

Malin Ekblad nominerad till Årets säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2021-09-28

Malin Ekblad är säkerhetschef i Trelleborgs, Vellinges och Skurups kommun och har tidigare fått motta bland annat Qnet-priset. Nu är hon framröstad som andra kandidat med möjlighet att knipa utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil 2021.

Läs mer

Nyfikenhet, kommunikation och en välfylld verktygslåda

Livslångt lärande 2021-09-27

"Sluta aldrig vara nyfiken, arbeta aktivt med din kommunikation och se till att ha många verktyg". Det säger Nils Lindell, kursledare i projektledning. Här ger han några goda råd för att du ska lyckas i rollen som projektledare.

Läs mer

Karl Emil Nikka nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2021-09-24

IT-säkerhetsspecialisten och författaren Karl Emil Nikka är först ut att bli nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021. "Det här var fantastiskt roligt att mycket oväntat. Det är verkligen en ära att få sälla sig till skaran av profiler som har nominerats genom åren", säger han.

Läs mer

Financial Fraud Forum 2021

Säkerhet 2021-09-23

Denna regniga torsdag i september är det åter dags för konferensen Financial Fraud Forum. Vi välkomnar alla som kommer fysiskt till Wallenbergsalen och alla som ansluter via livestream!

Läs mer

Möt Jens Berglund, Director Group Security på SAAB

Säkerhet 2021-09-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången träffar vi Jens Berglund, Director Group Security med ansvar för personalsäkerheten på SAAB.

Läs mer