Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Möt Jens Berglund, Director Group Security på SAAB

Säkerhet 2021-09-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången träffar vi Jens Berglund, Director Group Security med ansvar för personalsäkerheten på SAAB.

Läs mer

Som HR Business Partner arbetar du nära affären och bidrar med värde

Livslångt lärande 2021-09-15

För att lyckas i rollen som HR Business Partner krävs kunskap inom många områden, både bredd och djup. Kunskapen ger dig friheten att kunna styra efter det som är viktigt för verksamheten. Du måste vara proaktiv, trygg i din kompetens och stark i din roll för att kunna äga din agenda och inte bli alltför styrd av de olika experterna. Det säger Anna Lundberg och Cecilia Jonsson, kursledare på HR Business Partner - diplomutbildning.

Läs mer

Möt Agge Sjöbom, säkerhetsansvarig på Tekniska muséet

Säkerhet 2021-08-24

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I ett nytt avsnitt träffar vi Agneta Sjöbom - eller Agge som hon vill kallas. Hon är relativt ny i sin roll som säkerhetschef och har färska ögon på branschen!

Läs mer

Anders Alenskär ny GD för Brottsoffermyndigheten

Säkerhet 2021-08-23

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Anders Alenskär tillträder tjänsten den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Läs mer

Säpo ger tips till landets säkerhetschefer

Säkerhet 2021-08-03

Spionage, cyberangrepp, signalspaning, påverkansoperationer, uppköp av företag och förföljelser av regimkritiker. Det är några av säkerhetshoten mot Sverige enligt Säkerhetspolisens årsbok. I podden Sveriges säkerhetschefer medverkar denna gång Kennet Alexandersson och Åsa Ahl från Säkerhetspolisen och berättar mer om hoten mot Sverige och vikten av säkerhetsskydd.

Läs mer

5 goda råd till chefer som vill lyckas med affärerna

Livslångt lärande 2021-07-05

"Det finns chefer som brinner för affären och som har kundfokus, men ibland blir man som chef för upptagen med sitt vanliga ledarskap, day-to-day operations, och då är det lätt att helt enkelt låta någon annan sköta säljet." Läs Sara Larsens goda råd om vad man som chef bör tänka på för att lyckas med affärerna.

Läs mer

Susan Bergman gästar podden Sveriges Säkerhetschefer

Säkerhet 2021-06-11

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Årets Säkerhetsprofil 2020, Susan Bergman, som i dag har titeln Governance Manager på Combitech och därmed en rad olika ansvarsområden.

Läs mer

Tre nya yh-kortkurser beviljade

Säkerhet 2021-06-10

Myndigheten för yrkeshögskolan har nu meddelat vilka korta yh-utbildningar de beviljar under år 2021 och 2022. Företagsuniversitetet är stolta över att ha fått tre utbildningar inom säkerhet och IT beviljade.

Läs mer

Learning and Development i fokus för HR

Livslångt lärande 2021-06-04

-  Man måste förstå att om man investerar i medarbetarna ger det effekt på resultatet. Allt hänger ihop, man måste ha rätt kompetens och engagerade medarbetare för att kunna få bra resultat och medarbetarna blir mer engagerade om man satsar på deras kompetensutveckling. Det säger Helena Bodin, HR Business Partner på  Swedbank och en av kursledarna på Företagsuniversitetets nya utbildning "Learning & Development - diplomutbildning".

Läs mer