Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Nyhet-naa-oss-via-chatten_large

Nyhet: nå oss via chatten

Marknad Kommunikation Nya Medier 2017-12-18

Företagsuniversitetet testar nu en ny chattfunktion på hemsidan. Besökare som varit inne på hemsidan en stund, får via chatten - under kontorstid - möjlighet att ställa frågor direkt till oss.

Läs mer
IMG_3250

Redovisa representationen rätt!

Ekonomi 2017-12-08

Torsdagen den 7 december var det dags för årets konferens för alla inom ekonomi och HR som arbetar med representation och förmånsbeskattning. Konferensen genomfördes på Playhouse Teater i Stockholm och fyra föreläsare gav de senaste nyheterna och rönen inom området.

Läs mer
Samtal2

Starkt startfält och snygg service

Kompetensutveckling 2017-12-03

Stora Servicedagen 2017 lockade som vanligt en stor och engagerad publik. Det blev en heldag i serviceandans tecken, denna gång på Quality Hotel Globe, där den förste föreläsaren framhöll att alla föds goda och den siste föreläsaren beskrev personer med psykopatiska drag.

Läs mer

“Projektledare är ett framtidsyrke”

Projektledning 2017-10-16

Nils Lindell är föreläsare, författare och konsult med över 20 års erfarenhet inom projektledning, verksamhetsutveckling och affärsmannaskap. Som en del...

Läs mer
Fotografiska Servering

Språk, stil och succé för Story

Blogg Story 2017-10-09

Den 5 oktober genomfördes Story på Fotografiska i Stockholm. Det blev en inspirerande heldag för alla som kommunicerar i arbetet, exempelvis kommunikatörer, översättare och språkvårdare men också influencers och andra intresserade.

Läs mer
Finalistemblem-300x140

Säkerhetselever finalister i Security Awards

Säkerhet 2017-09-20

Grattis till Eva Dickner och Alexander Delis som bägge nominerats till Security Awards kategori Årets Säkerhetselev! Eva har gått Säkerhetschef - diplomutbildning och Alexander går YH-utbildningen Säkerhets- och trygghetskoordinator i Stockholm.

Läs mer
Repoförmån

Hel dag om representation och förmånsbeskattning

Ekonomi 2017-09-19

Trots de slopade avdragen för måltidsrepresentation kvarstår en mängd frågetecken kring representation. Dessa ska experten Jan-Åke Jernhem från Skattehuset i Göteborg räta ut under heldagskonferensen Representation och förmånsbeskattning i Stockholm den 7 december.

Läs mer
Ekoredo

Bantad men fyllig konferens - Ekonomi- och Redovisningsdagen

Ekonomi 2017-09-13

Den årliga konferensen Ekonomi- och Redovisningsdagarna har blivit en endagskonferens. Trots att mötesplatsen blivit kortare är innehållet fortfarande i högsta grad relevant för alla på ekonomiavdelningen. Under en intensiv men inspirerande dag, den 25 oktober, får deltagarna alla nyheter inom redovisnings-, skatte- och momsområdena!

Läs mer

Stockholm Project Summit 2017

Projektledning 2017-09-05

Stockholm Project Summit – heldagskonferensen för dig som projektledare – närmar sig med stormsteg. Den 15 november är det dags för bland andra Henrik F...

Läs mer

Kompetensutveckling hett ämne i Almedalen

Almedalen 2017-07-07

Företagsuniversitetet var på plats i Almedalen för att prata kompetensutveckling. Det låg bra i tiden, eftersom bland annat Union konstaterade att 30 procent av landets företag inte har någon strategi för kompetensutveckling och att digitaliseringen gör det behovet än mer angeläget.

Läs mer

Kompetensutveckling inom säkerhet bidrar till ökad trygghet

Almedalen 2017-07-07

"Trygghetsarbete i fokus, så går vi från ord till handling." I ett panelsamtal arrangerat av Stiftelsen Tryggare Sverige i samarbete med Företagsuniversitetet, diskuterade en kompetent panel kommuners ansvar, upphandlingar och vikten av vass kompetens.

Läs mer

Kompetensutveckling driver fortsatt innovation

Almedalen 2017-07-07

"Sveriges framtid: Innovation genom kompetensutveckling eller kompetensväxling?" var frågan när Företagsuniversitetet i samarbete med Tidningen Chef genomförde ett seminarium och panelsamtal under Almedalsveckan.

Läs mer

Rekryterarna kan rädda Sverige

Stockholm Talent Summit 2017-06-29

Nyligen samlades ledande forskare, psykologer och rekryterare för Stockholm Talent Summit, en konferens från Företagsuniversitetet om framtidens arbetsm...

Läs mer

Stockholm Talent Summit 2017

Stockholm Talent Summit 2017-06-29

Tack till deltagare, medverkande och partners till Stockholm Talent Summit 2017. Sveriges ledande mötesplats för diskussion och inspiration kring framti...

Läs mer
Visby2

Möt oss i Almedalen!

Almedalen 2017-06-14

Företagsuniversitetet är även i år på plats i Almedalen under politikerveckan! Vi arrangerar bland annat två aktuella och spännande seminarier på temat kompetensutveckling!

Läs mer

Controller 2017 med fokus på kommunikation

Ekonomi 2017-05-18

Onsdagen den 17 maj var det dags för Controller 2017 i Stockholm. Deltagarna, som kom från när och fjärran, fick uppleva en dag med lika delar kunskap, verktyg och inspiration - och goda möjligheter till nätverkande! Kommunikation var litet av en röd tråd under dagen!

Läs mer