Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Hållbarhet ur tre perspektiv

Executive Assistants 2020-02-21

Hållbarhet är allt viktigare ur varumärkesperspektiv och assistenter får inte oväntat en roll i det arbetet också. Det blev tydligt under en föreläsning om hållbarhet ur tre perspektiv, på konferensen Vidgade Vyer 2020.

Läs mer

Energigivande avslut av Vidgade Vyer 2020

Vidgade Vyer 2020-02-19

En färgsprakande final då stjärnföreläsaren David JP Philips tar oss med på en resa genom hjärnan och visar hur den kan skapa faktiska och bestående förändringar i oss själva och därmed också i vår organisation. Baserat på biologi och neurologi ger David oss insikter som ger oss möjligheter att skapa en bättre arbetsplats och en större arbetsglädje.

 

 

Läs mer

Happy Happy

Vidgade Vyer 2020-02-19

Med sin femstegsmodell presenterar professorn och förhandlingsexperten Lars-Johan Åge ett nytt sätt att få gehör för tankar, åsikter och nå framgång. Där är gamla "win-win" maximerade vinsten vid varje tillfälle siktar "happy-happy" framåt och på en fortsatt god relation. 

Läs mer

Hantera Kritik och besvärliga situationer

Vidgade Vyer 2020-02-19

Det är nästan oundvikligt att ibland hamna i situationer där man blir kritiserad och ibland blir otrevligt bemött. Hur profesionell man än är kan det vara svårt att behålla lugnet och hantera de känslor som blossar upp. Psykologen Johanna Dahlgren skapar förståelse för vad som händer inom dig när du blir kritiserad.

Läs mer

Att bryta normer...

Vidgade Vyer 2020-02-19

"Att inspireras och få kraft från en annan människa är fantastiskt men det är sig själv man ska klara av att vara". Konstnären och radioprofilen Stina Wollter berör. Hon vågar bryta normer! Hon är en fighting spirit! I samtal med Titti Schultz. 

Läs mer

Hållbarhet i tre steg

Vidgade Vyer 2020-02-19

Nu ska vi lyssna lite om hållbarhet från Erik Elvingsson Hedén från Sustainable Brands, Fredrik Timour från Svenska moderådet och Sofie Koark från Academic work. De visar på viktiga aspekter hur modeindustrin måste ändra sin affärsmodell till att passa in i den nya digitaliserade världen.

Läs mer

Hjulet...

Vidgade Vyer 2020-02-19

Hur mycket omsatte Unicef under gårdagen? 

Läs mer

"The future is now"

Vidgade Vyer 2020-02-19

"The future of the assistant is now. We need to be ahead of the game and think outside of the box", säger Laura Belgrado. Laura som är chefsassistant på på Mars i Belgien, tar oss med på en spaning in i assistentrollens framtid och ger utifrån sin egen erfarenhet råd om hur vi ställer om oss för den framtid som är nu. 

opening laura
Läs mer

Nu drar det igång...

Vidgade Vyer 2020-02-18

Ljustet dimmas ned och på scenen står årets första underhållning "Act of Emotions" för att följas av Titti Schultz och presentation av årets nominerade...

Läs mer

Förväntningarna och spänningen ökar...

Vidgade Vyer 2020-02-18

Kvällen börjar strax...

Första dagen av Vidgade Vyer avslutas med en fantastisk middag med underhållning och prisutdelning på anrika Berns. Bl.a offentliggörs vinnaren av "Executive Assistant of the Year"!

Läs mer

Drömledarskapet 2020

Vidgade Vyer 2020-02-18

Höga förväntningar och hög energi när Svante Randlert kliver upp på scenen för 30 minuter på gotländska. Han delar med sig av tio konkreta råd för 2020-talet!

Läs mer

Bra är det nya bäst!

Vidgade Vyer 2020-02-18

Nu är det dags för en höjdpunkt till! Olof Röhlander återkommer till Vidgade Vyer för att berätta om den senaste motivationsforskningen!

Läs mer