Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Succé för livslångt lärande i Almedalen!

Almedalen 2019-07-05

Det var fullsatt, energifyllt och lärande när Företagsuniversitetet och tidningen Chef arrangerade ett seminarium om livslångt lärande under Almedalsveckan. Daniel Kjellsson från Företagsuniversitetet inledde med en framtidsspaning och därefter blev det två vitala samtal på scenen, först mellan Ulrika Rosén och Andreas Hatzigeorgiou och därefter mellan Ishtar Touailat och Joel Hellermark.

Läs mer

Specialist på rysk maffia till Financial Fraud Forum

Säkerhet 2019-06-26

Mark Galeotti är en av världens ledande specialister på ryska brott och säkerhetsfrågor och har bland annat skrivit boken "The Vory: Russia's super mafia". Han ger en unik föreläsning på Financial Fraud Forum i Stockholm i september.

Läs mer

Datainspektionen undersöker Polisen och EBM

Säkerhet 2019-06-25

Förra året trädde dataskyddsförordningen och brottsdatalagen i kraft. Datainspektionen ska nu i ett första led undersöka om Polisen och Ekobrottsmyndigheten har rutiner för att upptäcka och hantera personuppgiftsincidenter.

Läs mer

Livslångt lärande för alla - men vad ska vi lära oss och hur?

Almedalen 2019-06-24

Välkommen till Företagsuniversitetets seminarium i Almedalen onsdag 3 juli kl.14.15!

Förändringstakten i arbetslivet är så hög att företag och individer ständigt behöver skaffa sig ny kunskap. Men hur ska denna ständigt pågående personliga uppgradering gå till? Och vem bär ansvaret för att den blir av – individen, företaget eller samhället?

Läs mer

Terroristbrottsutredningen får förlängd utredningstid

Säkerhet 2019-06-20

Regeringen beslutade i februari 2017 att en särskild utredare skulle genomföra en systematisk översyn av den straffrättsliga lagstiftningen på terrorismområdet. I midsommarveckan fattade regeringen beslut om att förlänga utredningstiden för uppdraget, som nu ska redovisas senast den 31 oktober 2019.

Läs mer

Ny unik utbildning – snabbspår till säkerhetsbranschen

Säkerhet 2019-06-13

Ellära, mätteknik, inkopplingar, installationsteknik, standarder, normer, larmklasser – nu öppnar sig nya möjligheter för alla som vill bli säkerhetstekniker och för arbetsgivare som vill satsa på att få in medarbetare med gedigna kunskaper snabbt!

Läs mer

Master Class Säkerhet drar igång

Säkerhet 2019-05-28

Nu drar Master Class Säkerhet igång! En serie heldagsföreläsningar för säkerhetschefer och säkerhetssamordnare som snabbt vill fördjupa eller fräscha upp sina kunskaper. Först ut är en heldagsföreläsning om "Säkerhet och Resiliens" i oktober med den populära föreläsaren och risk managementexperten Ulf Rönndahl!

Läs mer

Tre av fyra är oroliga för hur personuppgifterna används

Säkerhet 2019-05-20

Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Ändå är det bara hälften av svenska organisationer, företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport. "Vår förhoppning är att rapporten ska ge vägledning i det fortsatta arbetet mot Datainspektionens vision om ett tryggt informationssamhälle där vi tillsammans värnar den personliga integriteten", säger Datainspektionens GD, Lena Lindgren Schelin.

Läs mer

"The Future is Now" - rapport från International Management Assistants årsmöte i Aten

Executive Assistants 2019-05-14

Else-Britt Lundgren är sedan snart sex år ordförande i internationella IMA - International Management Assistants. I april träffades representanter från 18 medlemsländer i Aten för sitt ”council” vilket sker två gång per år.

Vad stod på assistenternas agenda? Skiljer sig assistentrollen i Sverige från andra länder? Och hur ser man på framtiden? Vi frågade Else-Britt.

Läs mer

Skärpta straff vid grova brott mot välfärdssystemen

Säkerhet 2019-05-12

Regeringen har överlämnat en remiss till Lagrådet med förslag om att skärpa lagstiftningen kring brott mot välfärdssystemen. Ändringarna syftar till att stärka det straffrättsliga skyddet och förhindra felaktiga utbetalningar. Bland annat föreslås samma maxstraff för grovt bidragsbrott som för grovt skattebrott och grovt bedrägeri, för att komma åt den grova organiserade brottsligheten.

Läs mer