Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Vill du vara intressant - var intresserad

Stora Servicedagen 2019-09-16

Den fantastiska inspiratören och "beslutsdoktorn" Ari Riabacke kommer till Stora Servicedagen den 20 november. Där kommer han att tala om hur vi kan leda oss själva och andra i en snabbt föränderlig värld, om vikten att vara sig själv och att våga för att nå uppsatta mål. Här har vi frågat Ari om hans tankar kring service.

Läs mer

”Nu äger jag min egen kunskap”

Säkerhet 2019-09-13

Satsa på säkerhetschefens kompetensutveckling i stället för på konsulttimmar. Det rådet levererar Jenny Nilsson, säkerhetsstrateg i Österåkers kommun och diplomerad säkerhetschef sedan maj 2019.

Läs mer

Assistenten, affären och internpolitiken

Executive Assistants 2019-09-10

Den 22 oktober drar Företagsuniversitetets nya utbildning Executive Assistant 2025 igång! Mats Erwald är en av kursledarna och han ska tala om "Affären, organisationen och internpolitiken". Jättespännande tycker vi, och har ställt några frågor till Mats.

Läs mer

CVE arrangerar forskningskonferens

Säkerhet 2019-09-04

Center mot våldsbejakande extremism, CVE, arrangerar tillsammans med Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) en forskningskonferens om våldsbejakande extremism den 16 oktober. Keynote-talare är professor Bruce Hoffman, en internationellt erkänd forskare inom terrorismstudier. Dessutom arrangeras en heldagskonferens om våldsbejakande terrorism den 14 november för alla som arbetar med frågan.

Läs mer

Se till att alltid ha en levande diskussion

Stora Servicedagen 2019-09-02

Först ut på scenen på Stora Servicedagen är Eva Gyllensvaan, psykolog med lång erfarenhet att arbeta med kundrelationer och en lysande föreläsare. Vi har frågat Eva hur hon tänker kring service och bemötande.

Läs mer

Utbildning är inte bara workshops och lärarledda lektioner

Executive Assistants 2019-09-02

Den som är trött på London, är trött på livet sägs det. Efter en intensiv utbildning kan du var trött, men uppfylld av så mycket mer än det du fått lära dig på lektionerna. Executive Masterclass i London är så mycket mer än att bara fylla på fakta. 

Läs mer

Internationell övning i Sverige i september

Säkerhet 2019-09-02

Mellan den 23 och 26 september genomförs en stor internationell övning, Barents Rescue, i Kiruna. Målet med årets övning är bland annat att stärka förmågan till samverkan över myndighets- och nationsgränser på olika ledningsnivåer, inte minst operativ hantering på skadeplats. Parallellt med Barents Rescue genomför Polisen en övning kring det internationella samarbetet Disaster Victim Identification.

Läs mer

Hans Brun till Prospero

Säkerhet 2019-08-30

Terrorforskaren Hans Brun lämnar Försvarshögskolan, där han arbetat sidan 2013, och börjar i stället på Prospero, där han ska arbeta inom affärsområdet Trygg och Säkerhet.

Läs mer

SOS Alarm släpper ny 112-app

Säkerhet 2019-08-26

SOS Alarm lanserade måndagen den 26 augusti en 112-app. Appen ger exakt positionering men har också tagits fram för att människor ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet.

Läs mer

Keep it simple and be kind

Executive Assistants 2019-08-26

Visste du att i internationella sammanhang står orden endast för 7% av budskapet, när du möter en annan människa? Läs bloggen får du tips i hur du kommunicerar med andra kulturer.

Läs mer

Executive assistent masterclass - lära för livet

Executive Assistants 2019-08-18

Att utbilda sig inom sin yrkesroll kan många gånger ge kunskap för så mycket mer. Utbildningen Executive assistent masterclass gav Maria Cirillo kunskaper och erfarenheter som sträckte sig långt utanför yrkesrollen. Häng med på hennes resa. 

Läs mer

Nytt centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet

Säkerhet 2019-08-07

Försvarsmakten och KTH etablerar ett centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet vid KTH:s skola för elektroteknik och datavetenskap, EECS. Syftet är att öka kunskapen inom området, bidra till förmågan att genomföra operationer i cyberrymden och se till att myndigheten har försvarbara och skyddade informationssystem.

Läs mer

Succé för livslångt lärande i Almedalen!

Almedalen 2019-07-05

Det var fullsatt, energifyllt och lärande när Företagsuniversitetet och tidningen Chef arrangerade ett seminarium om livslångt lärande under Almedalsveckan. Daniel Kjellsson från Företagsuniversitetet inledde med en framtidsspaning och därefter blev det två vitala samtal på scenen, först mellan Ulrika Rosén och Andreas Hatzigeorgiou och därefter mellan Ishtar Touailat och Joel Hellermark.

Läs mer

Specialist på rysk maffia till Financial Fraud Forum

Säkerhet 2019-06-26

Mark Galeotti är en av världens ledande specialister på ryska brott och säkerhetsfrågor och har bland annat skrivit boken "The Vory: Russia's super mafia". Han ger en unik föreläsning på Financial Fraud Forum i Stockholm i september.

Läs mer

Datainspektionen undersöker Polisen och EBM

Säkerhet 2019-06-25

Förra året trädde dataskyddsförordningen och brottsdatalagen i kraft. Datainspektionen ska nu i ett första led undersöka om Polisen och Ekobrottsmyndigheten har rutiner för att upptäcka och hantera personuppgiftsincidenter.

Läs mer

Livslångt lärande för alla - men vad ska vi lära oss och hur?

Almedalen 2019-06-24

Välkommen till Företagsuniversitetets seminarium i Almedalen onsdag 3 juli kl.14.15!

Förändringstakten i arbetslivet är så hög att företag och individer ständigt behöver skaffa sig ny kunskap. Men hur ska denna ständigt pågående personliga uppgradering gå till? Och vem bär ansvaret för att den blir av – individen, företaget eller samhället?

Läs mer