Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Stora Servicedagen 2022: Se och le!

Stora Servicedagen 2022-11-22

Stora Servicedagen 2022 genomfördes tisdagen den 22 november och inleddes av moderator Charlie Söderberg. Därefter följde ett pärlband av intressanta föreläsningar om service, bemötande, kommunikation och kundresor.

Läs mer

"Employee Experience handlar om ett helhetstänk"

Livslångt lärande 2022-11-22

- Som när det gäller kundnöjdhet så räcker det inte med att bara göra en sak rätt, det måste finnas ett helhetstänk där hela medarbetarresan är i fokus, från anställning till avslut. Employee Experience ska var en del i alla HR processer. Det säger Helena Bodin, HR Business Partner på Swedbank och kursledare på den nya kursen Employee Experience.

Läs mer

"Viktigt vara på tå" - möt Mikael Hellqvist på Jula

Säkerhet 2022-11-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar Mikael Hellqvist, koncernsäkerhetschef på Jula AB – som inte bara har varuhus att hantera!

Läs mer

"Nu kan jag planera bättre under stress"

Livslångt lärande 2022-11-15

- Jag fick en bra grundläggande insyn i hur man kan planera under stress och lägga upp sitt arbete på ett effektivare sätt. Bra upplägg, pedagogisk kursledare och intressanta och dynamiska samtal. Det säger Nicolas Martinez, projektledare på kontors- och konferenshotellet Posthuset 7a.

Läs mer

Hälsa och välmående har blivit en framgångsfaktor

Livslångt lärande 2022-11-14

Man talar mycket om hälsa och välmående idag, även i arbetslivet. Hur ser våra "framtidschefer" på hälsa, både för egen del och medarbetarnas? Har de några hälsofrämjande åtgärder på arbetsplatsen? Läs hur de jobbar på Akademiska Hus, WSP, Länsförsäkringar och Stadium.

Läs mer

Servicepersonalen får inte bara hjulen att snurra - de bygger varumärke också

Stora Servicedagen 2022-10-31

- Serviceyrket är oerhört viktigt eftersom det är det som får hjulen att snurra, allt att fungera. Men man får inte glömma hur viktig servicepersonalen är även för varumärkesbyggandet då det ofta är de som har de flesta kontakterna med både kunder och medarbetare. Det säger Lovisa Lönnqvist som ska föreläsa på Stora Servicedagen den 22 november.

Läs mer

Möt Emma Stenholm

Säkerhet 2022-10-14

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Emma Stenholm, Head of Physical Security and Resilience på Group Security, Ericsson.

Läs mer

”Allt börjar och slutar i kundupplevelsen”

Livslångt lärande 2022-10-03

- Jag tycker att det mänskliga mötet är viktigt, men alla vill faktiskt inte träffa eller ringa någon för att lösa ett problem idag. Vissa upplever det som bättre service att erbjudas en enkel och smidig digital lösning. Det säger Maria Christofi Johansson som medverkar på Stora Servicedagen den 22 november.

Läs mer

Succé för Säkerhetsgalan

Säkerhet 2022-09-28

Tisdagen den 27 september 2022 var det äntligen dags för Säkerhetsgalan igen! Denna gång hölls eftermiddagens aktiviteter på Space i Stockholm, en digital kulturarena som drivs av PopHouse. i Stockholm, en digital kulturarena som drivs av PopHouse.

Läs mer

Jan Olsson utsedd till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2022-09-28

Jan Olsson, kriminalkommissarie och föreläsare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2022. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 27 september. De två andra nominerade var Marie-Louise Arendt, chef för informations-, IT- och cybersäkerhet på Region Skåne, och Jesper Larsson, IT-säkerhetsspecialist på 0x4A.

Läs mer

Annmarie bryter ny mark i sin roll som kundbemötandechef i Nacka kommun

Stora Servicedagen 2022-09-22

"Bemötande är allt. Allt vi gör tappar i värde om vi inte också bemöter varandra på ett respektfullt sätt. Det är så lätt att bli bortvald så det är viktigare än någonsin att vårda sina relationer." Det säger Annmarie Palm, en av de medverkande på Stora Servicedagen den 22 november.

Läs mer

Åter succé för Financial Fraud Forum

Säkerhet 2022-09-21

Financial Fraud Forum genomfördes onsdagen den 21 september och blev ännu i år en stor succé. En lång rad samtal och föreläsningar på scenen och god tid för nätverkande gav de nästan 200 deltagarna både kunskap och erfarenhetsutbyte.

Läs mer

Tre goda råd till dig som ska dra igång ett IT-projekt

Livslångt lärande 2022-09-15

"Försök att förstå projektets mål och syfte så tidigt som möjligt för att undvika framtida hinder, missförstånd och omarbetningar som är tidskrävande och kostsamt för bolaget." Det säger Jakob Iich, funktionell IT-specialist och kursledare på våra nya IT-projektledarutbildningar. Här ger han tre goda råd.

Läs mer

Ola Jörgensen om ransomewareattacken mot Coop

Säkerhet 2022-09-15

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Ola Jörgensen, koncernsäkerhetschef på Coop, som berättar om sitt arbete, säkerhetschefsrollen och hur Coop hanterade ransomewareattacken förra sommaren.

Läs mer

Hur lyckas du med strategisk Learning and Development?

Livslångt lärande 2022-09-07

Varje företag är unikt baserat på affärsidén, marknaden och den interna kulturen. En del företag bygger framgång genom att satsa på sina nuvarande medarbetare och investera i utbildningar och andra insatser för att säkerställa framtidens kompetensbehov. För andra företag är det bättre att investera i extern kompetens genom rekrytering, tillfälliga anställningar, samarbeten eller konsulter. Ofta är en blandning av dessa två den bästa vägen framåt.

Läs mer

Säpos operativa chef kommer – kommer du?

Säkerhet 2022-09-06

Det är mindre än tre veckor kvar till Säkerhetsgalan och därför hög tid att säkra sin plats på årets mötesplats för alla med säkerhetsintresse! Välkommen tisdagen den 27 september kl 13.00. Eftermiddagens konferens sker på Space i Stockholm (Sergels torg) och kvällens middag med prisutdelning i Spegelsalen på Grand Hôtel! Det är ett ypperligt tillfälle att vässa sin kompetens genom föreläsningar och samtal om det säkerhetspolitiska läget, cyberhoten, terrorhotet, bedrägerier och säkerhetschefens roll.

Läs mer

Som assistent kan du vara extra utsatt för säkerhetsrisker

Executive Assistants 2022-09-02

- Som assistent kan du vara extra utsatt eftersom du sitter nära ledningen, du har många kontakter och tillgång till information. Du måste vara medveten om hur du kan arbeta säkert på två plan, både din egen och organisationens, och se och förstå möjliga risker i din rolll- Det säger Susan Bergman, säkerhetsexpert och ny kursledare på Executive Assistant - masterclass.

Läs mer