Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Säkerhetsvecka för handeln

Säkerhet 2019-04-17

Mellan den 6 och 12 maj är det dags för Svensk Handels Säkerhetsvecka. Då lägger branschorganisationen extra fokus på säkerhet och trygghet i handeln. Under en intensiv vecka ska representanter från Svensk Handel träffa politiker, släppa rapporter, hålla seminarier och intensifiera rådgivningen till medlemmarna.

Läs mer

Säkerhetsgalan i sitt esse

Säkerhet 2019-04-12

Tre stjärnor i ett! Onsdagen den 10 april genomfördes Säkerhetsgalan för elfte året i rad och det var ett välbesökt evenemang med framtid och förändring som en röd tråd. Det var en lång rad spännande samtal och föreläsningar på scenen och en festkväll med underhållning och två prisutdelningar. Kvällens stjärnor var Matilda Karlsson, Anders Gidrup och John Lundvik

Läs mer

Anders Gidrup blev Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-04-10

Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2019. Det stod klart under Säkerhetsgalan i Stockholm den 10 april. De två andra nominerade var Olle Segerdahl, Principal Security Consultant på F-Secure och Siren Hofvander, CSO för Docly.

Läs mer

Framtidens Säkerhetstalang: Matilda Karlsson

Säkerhet 2019-04-10

Matilda Karlsson vid SRS och SOFF utsågs under Säkerhetsgalan på onsdagskvällen till "Framtidens Säkerhetstalang", en ny utmärkelse som Företagsuniversitetet och AKtuell Säkerhet delar ut i samarbete med ASIS och ASIS Young Professionals.

Läs mer

Älskade assistentnätverk!

Executive Assistants 2019-04-09

Hemma igen efter två givande dagar i Stockholm med Alfa Lavals assistentnätverk – den  här gången deltog 15 assistenter från våra kontor i Sverige,...

Läs mer

Livslångt lärande för assistenter

Executive Assistants 2019-04-08

Hej! Marlene Berglund här som gör ett inhopp under Eva Borgs bloggvecka. :-) Jag vill slå ett slag för Företagsuniversitetets nya utbildning Executi...

Läs mer

Balansgång i vardagen

Executive Assistants 2019-04-04

Hej igen! Det är nästan fem år sedan vi senast träffades här på bloggen. Så det känns som om det var dags igen. Har fortfarande samma tjänst på samma f...

Läs mer

Bristande förtroende för svenska chefers kompetens

Säkerhet 2019-03-27

Det finns ett bristande förtroende för höga chefers kompetens i Sverige. Det visar en undersökning från Kantar Sifo, som gjorts på uppdrag av SSE Executive Education. Chefer i svenska företag har fått svara på frågor om hur de bedömer kompetensen hos den som de rapporterar till. De anser bland annat att deras chefer har låg kompetens inom många strategiskt viktiga områden, som ”att leda, styra och organisera verksamheten effektivt”.

Läs mer

Dags för nya säkerhetsskyddslagen

Säkerhet 2019-03-13

Den 1 april börjar, som bekant, den nya säkerhetsskyddslagen gälla. Säkerhetspolisen har därför gett ut nya föreskrifter om säkerhetsskydd med mer detaljerade bestämmelser, som ska komplettera lagstiftningen.

Läs mer

Olle nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-13

Anders Gidrup och Siren Hofvander är nominerade till Årets Säkerhetsprofil. Den tredje och sista nominerade kandidaten till utmärkelsen är Olle Segerdahl, säkerhetskonsult på F-Secure. Han nomineras för att han med stor auktoritet rör sig mellan grundläggande cybersäkerhetsbehov för små och medelstora företag till de globala jättarnas säkerhetslösningar. Läs hela motiveringen här!

Läs mer

Siren nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-12

I går offentliggjordes den första nominerade till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil. I dag presenteras den andra - och det är...Siren Hofvander, CSO för Docly. Hon nomineras bland annat för sitt driv att göra säkerhet både roligt och tillgängligt och för sitt arbete med att bygga upp säkerhet i SLDC, en så kallad Open Data Directory. Läs hela motiveringen här!

Läs mer

Anders nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-11

På Säkerhetsgalan, den 10 april, delas utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil ut. Under tre dagar presenterar vi de tre nominerade. Den första nominerade är...
Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum! Anders nomineras bland annat för sitt strategiska säkerhetsarbete med operativt fokus på Locum och inom Svenska bandyförbundet. Läs hela motiveringen här!

Läs mer

Helena från SOS Alarm till 4C Strategies

Säkerhet 2019-03-07

4C Strategies har stärkt sitt sitt team inom kriskommunikation och krisledning ytterligare genom att för en tid sedan rekrytera Helena Söderblom som ny seniorkonsult. Hon kommer närmast SOS Alarm där hon var presschef.

Läs mer

#Trygghetnu tar sikte på modern teknik och integritet

Säkerhet 2019-03-07

Den 3 april arrangeras #TRYGGHETNU 2019 på Clarion Stockholm Hotel. Konferensens fokus är behovet att använda modern teknik, som kamerabevakning, i brottsbekämpande syfte och huruvida det står i konflikt mot gällande integritetslagstiftning.

Läs mer

Snart dags för The Stockholm Criminology Symposium igen

Säkerhet 2019-02-28

Den 10-12 juni är det åter dags för The Stockholm Criminology Symposium, en av världens största konferenser i kriminologi. I samband med symposiet delas the Stockholm Prize in Criminology ut. I år går utmärkelsen till Schweiz tidigare förbundspresident Ruth Dreifuss och den amerikanske professorn Peter Reuter.

Läs mer

Dags för Nationella Brottsofferveckan igen

Säkerhet 2019-02-20

Mellan den 18 och 21 februari pågår Nationella Brottsofferveckan. Under fyra dagar bjuder Stiftelsen Tryggare Sverige in till en rad föreläsningar och samtal kring brottsdrabbades rättigheter och behov.

Läs mer