Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Susan Bergman gästar podden Sveriges Säkerhetschefer

Säkerhet 2021-06-11

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Årets Säkerhetsprofil 2020, Susan Bergman, som i dag har titeln Governance Manager på Combitech och därmed en rad olika ansvarsområden.

Läs mer

Tre nya yh-kortkurser beviljade

Säkerhet 2021-06-10

Myndigheten för yrkeshögskolan har nu meddelat vilka korta yh-utbildningar de beviljar under år 2021 och 2022. Företagsuniversitetet är stolta över att ha fått tre utbildningar inom säkerhet och IT beviljade.

Läs mer

Learning and Development i fokus för HR

Livslångt lärande 2021-06-04

-  Man måste förstå att om man investerar i medarbetarna ger det effekt på resultatet. Allt hänger ihop, man måste ha rätt kompetens och engagerade medarbetare för att kunna få bra resultat och medarbetarna blir mer engagerade om man satsar på deras kompetensutveckling. Det säger Helena Bodin, HR Business Partner på  Swedbank och en av kursledarna på Företagsuniversitetets nya utbildning "Learning & Development - diplomutbildning".

Läs mer

"Vi måste hantera postpandemi-utmaningen"

Livslångt lärande 2021-06-02

- Jag ser framför mig en ”post pandemi-utmaning” med medarbetare som mår dåligt, som känner stress och osäkerhet inför framtiden och som kanske till och med har hamnat i existentiella funderingar efter den svåra tid som varit. Och det samtidigt som många företag nu har foten på gaspedalen, redo att gasa för att få igång verksamheten och ta igen det man förlorat, säger Louise Lind, kursledare i ledarskap.

Läs mer

Ny aktuell utbildning i Learning & Development

Livslångt lärande 2021-05-31

Lärande och kompetensutveckling får en alltmer central roll i organisationen. Hur väl vi planerar, genomför och analyserar intern kompetensutveckling påverkar vår förmåga att attrahera nya medarbetare, behålla de kollegor vi har idag och leverera enligt våra mål. En lärande organisation är mer innovativ, snabbrörlig och motståndskraftig.

Läs mer

Kvalitetsauktorisation till Företagsuniversitetet

Livslångt lärande 2021-05-27

Företagsuniversitetet har fått Almega Utbildningsföretagens högt ansedda auktorisation och anses därmed uppfylla de fastställda kvalitetskriterierna.
– Vi är stolta över auktorisationen. Den är ett formellt bevis på det som våra kursdeltagare och kunder alltid vittnat om: att Företagsuniversitetet står för hög kvalitet och att vi har system för att åstadkomma det, säger Stefan Haglund, vd för Företagsuniversitetet.

Läs mer

Konspirationsteorier i fokus i ny studie från MSB

Säkerhet 2021-05-26

Behovet av att identifiera och motverka desinformation och vilseledande information kopplat till vaccinering av covid-19 ökar. I en ny studie som beställts av MSB har aktuell forskning om konspirationsteorier kartlagts. Studien visar hur de uppstår och utvecklas, vad de har gemensamt och hur ursprunget till en konspirationsteori kan identifieras.

Läs mer

"Know your numbers"

Livslångt lärande 2021-05-19

- Jag brukar säga ”know your numbers”. Det vill säga att du måste veta vilka nyckeltal som är viktiga i just din verksamhet och att sedan mäta, följa upp och analysera de siffrorna, säger Cecilia Johnsson, kursledare på utbildningen HR Controller.

Läs mer

Polisen och MSB ger råd för skydd vid terrordåd

Säkerhet 2021-05-05

MSB har tillsammans med Polismyndigheten lanserat en webbutbildning som ska höja allmänhetens kunskap kring hur man sätter sig i säkerhet vid ett attentat. Utbildningen finns både i Krisinformations mobilapp under fliken Förbered dig, eller på MSB:s webbplats.

Läs mer

Möt Anna-Karin Jonsson i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-04-23

I podden "Sveriges säkerhetschefer" möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I ett nytt avsnitt möter vi Anna-Karin Jonsson, som lever efter ledorden ”Lös, leverera och le”, sedan tiden som biträdande säkerhetschef på Riksdagen. I dag arbetar hon som Head of Group Security på SEB, som finns i 20 länder.

Läs mer

Tre utmaningar för dagens chefer - så lyckas du!

Livslångt lärande 2021-04-22

Hybridledarskap, rörliga självstyrande team och teaming. Johan Lundberg, organisationspsykolog och kursledare på Chefsprogrammet, presenterar tre utmaningar som dagens chefer möter och ger råd om hur man kan hantera dem.

Läs mer

Tuffa krav på säkerhetsskydd kräver kompetens

Säkerhet 2021-04-22

– Det ligger ett stort ansvar på verksamhetsutövare och leverantörer att leva upp till kraven i säkerhetsskyddslagstiftningen och ansvaret blir bara större och större. Det säger Marie Louise Arendt, kursledare för tre kortkurser i säkerhetsskydd.

Läs mer

"Gemensam kunskap är den bästa plattformen för samarbete"

Livslångt lärande 2021-04-21

- Jag brinner för att skapa förutsättningar för ett fungerande samarbete, och gemensam kunskap är den bästa plattformen. Kunskap och ett gemensamt vokabulär skapar förståelse. Det är en av anledningarna till att jag tycker det är så roligt att utbilda, säger Josephine Borg, kursledare i arbetsrätt och arbetsmiljö.

Läs mer

”Informationssäkerhet är en eftertraktad kompetens”

Säkerhet 2021-04-16

Informationssäkerhet är i princip på allas läppar för närvarande och efterfrågan på välutbildade informationssäkerhetschefer därför högre än tidigare. Nu finns en unik utbildning som omfamnar hela området och som man kan gå parallellt med sitt arbete.

Läs mer

"Det är lite jobbigt att bli bäst i världen på innovation"

Livslångt lärande 2021-04-13

Janne Lundberg, en av Sveriges mest framgångsrika innovationsledare delar med sig av hur man ska tänka och göra för att lyckas med innovationsarbetet. Läs Jannes 6+1 tips och se våra två nya utbildningar: "Innovationsledare - diplomutbildning" och "Att leda innovation", med premiär i höst.

Läs mer