Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Färre anmälda brott 2019 - den preliminära statistiken publicerad

Säkerhet 2020-01-16

Under 2019 anmäldes cirka 1,54 miljoner brott, vilket var 1 940 färre än året innan. Det visar Brås preliminär statistik över anmälda brott 2019. Statistiken omfattar alla händelser som anmälts och registrerats som brott. Den slutliga statistiken över anmälda brott 2019, publiceras den 31 mars 2020. Då publiceras även statistiken över konstaterade fall av dödligt våld 2019.

Läs mer

Krisledning - Diplomutbildning - nyhet i förändrat krislandskap

Säkerhet 2020-01-15

Det har aldrig varit så viktigt som nu att kunna leda och hantera kriser på ett optimalt sätt, oavsett var man arbetar och vad man arbetar med. Därför gör nu KRONAN Säkerhet och Företagsuniversitetet gemensam sak och startar den nya utbildningen ”Krisledning – diplomutbildning” på totalt 12 dagar, med start i april.

Läs mer

The A-B-C of international leadership

Executive Assistants 2020-01-13

"So ask yourself – which attitude do I bring to my international workplace, how do I flex to meet the expectations of others, and who do I need to discuss collaboration with to build a better culture around me. The fact that you are asking yourself these questions means you are already going in the right direction." Bob Dignen, expert in international communication and one of the trainers at "Execuive Assistant 2025" has written an article exlusively for us.

Läs mer

Nytt om den ryska militära förmågan

Säkerhet 2019-12-19

FOI publicerade nyligen den nionde utgåvan av rapporten om rysk militär förmåga. Rapporten analyserar de väpnade styrkorna och Rysslands militära handlingsfrihet samt de politiska och ekonomiska faktorer som påverkar den militära förmågeutvecklingen i ett tioårsperspektiv.

Läs mer

"Vi har sett behov av en lite "lättare" utbildning i Facility Management"

Livslångt lärande 2019-12-12

Beatrice Lagergren är rådgivande konsult på Fairdeal Group, som är specialister på Facility Mangement, Hon är också en av kursledarna på Företagsuniversitetets nya utbildning Facility Management som vi har tagit fram tillsammans med Fairdeal Group och som har premiär i februari. Det är en fyra dagar lång utbildning för nyblivna facility managers, det vill säga medarbetare som hanterar och samordnar företagets stöd-/servicetjänster som till exempel lokaler, telefoni, säkerhet och lokalvård.

Läs mer

Ny styrelse i ASIS

Säkerhet 2019-12-02

ASIS svenska chapter höll sitt årsmöte torsdagen den 28 november. Innan den officiella årsstämman bjöds det på två spännande föreläsningar och därefter valdes bland annat en ny styrelse.

Läs mer

”En utbildning med nytt tankesätt som bryter mark”

Säkerhet 2019-11-29

– Det var ett helt perfekt upplägg med sex fysiska kursdagar och hemstudier däremellan. Jag upplever att det var en väldigt konkret utbildning, konstaterar Otto Soriano, som gick ”Introduktion till Säkerhetsvetenskap” under 2019.

Läs mer

Foton från Stora Servicedagen

Stora Servicedagen 2019-11-28

Här kan du se foton från Stora Servicedagen. Fotograf Janis Lukas. https://www.foretagsuniversitetet.se/bilder/Stora-Servicedagen-2019/index.html

Läs mer

Björn Lyrvall ny GD för FRA

Säkerhet 2019-11-28

Regeringen har beslutat att anställa ambassadör Björn Lyrvall som generaldirektör och chef för Försvarets radioanstalt, FRA. Han tillträder den 10 januari 2020.

Läs mer

Skärpt terrorlagstiftning 2021

Säkerhet 2019-11-26

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har tagit emot betänkandet "En ny terroristbrottslag", som bland annat föreslår att den nuvarande lagstiftningen på området upphävs och ersätts av en ny uppdaterad terroristbrottslag. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2021.

Läs mer

Malin Ekblad fick Qnetpriset

Säkerhet 2019-11-23

Under Qnetdagen fredagen den 22 november fick Malin Ekblad (till vänster i bild) Qnetpriset. Övriga nominerade var Lina Nilsson, Stöldskyddsföreningen, och Jenny Persson, Aktuell Säkerhet. Alla tre hyllades på scenen!

Läs mer

Succé för Sectech

Säkerhet 2019-11-21

Sectech, mässan som pågick den 19-20 november, blev en succé med rekordmånga mässbesökare, seminariedeltagare och utställare. 104 utställare och 2.794 besökare uppges vara klara rekordnoteringar.

Läs mer

Att våga är att vinna

Stora Servicedagen 2019-11-20

Hur kan vi leda oss själva och andra i den snabbt föränderliga världen - hur kan vi vara oss själva och våga mer för att nå uppsatta mål? Beslutsdoktorn Ari Riabacke är här!

Läs mer

Går service att mäta?

Stora Servicedagen 2019-11-20

Efter en fantastisk fikastund ska vi nu få höra om hur service kan mätas och vad egentligen ServiceMind Index är.

Läs mer

Bäst i klassen på service

Stora Servicedagen 2019-11-20

Service Score gör en årlig konsumentundersökning där de frågar konsumenterna om vilka företag de anser har bäst service. Nu är det dags för Tilde de Paula Eby att samtala med två av årets vinnare om hur de ser på service och vilka framgångsfaktorerna är. 

Läs mer