Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega.

Alexis Larsson om Postnords säkerhetsarbete

Säkerhet 2023-09-25

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Nu tar vi ett grepp om ett bolag, ständigt i rampljuset; Postnord. Där är Alexis Larsson säkerhetschef på en avdelning med 15 medarbetare.

Läs mer

Minou Sadeghpour nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2023-09-05

Årets Säkerhetsprofil 2023 delas ut på Säkerhetsgalan den 3 oktober, på Berns i Stockholm. Redan nu avslöjar vi den första nominerade av tre; Minou Sadeghpour.
Hon arbetar som Head of Public Affairs och seniorkonsult inom totalförsvar på 4C Strategies och är också styrelseledamot i Allmänna försvarsföreningen.

Läs mer

Två diplom samma vecka

Säkerhet 2023-08-31

Man kan absolut kalla Lars From för vetgirig och ambitiös – förutom en säkerhetschefsutbildning för ett par år sedan, avslutade han två längre utbildningar i augusti och fick då diplom både som säkerhetsskyddschef och informationssäkerhetschef. "Diplomen är en kvalitetsstämpel och ger mig trygghet i min roll", säger han.

Läs mer

"HSEQ Manager - diplomutbildning ger en ny syn på hur allt hänger ihop"

Livslångt lärande 2023-08-25

- Utbildningen täckte hela HSEQ-området och gav mig möjlighet att både bredda och till viss del fördjupa mina kunskaper. Kursledarna var fantastiskt inspirerande och kunniga och innehållet var både lärorikt och intressant. Det säger Greger Hultman, Building Operation Manager på Ericson i Linköping.

Läs mer

Möt Marie Louise Arendt - med kommunikation som främsta verktyg

Säkerhet 2023-08-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Marie Louise (Mimmi) Arendt, som efter många år som säkerhetschef och säkerhetsskyddschef nu är chef för informations-, IT- och cybersäkerhet inom Region Skåne. Hon har humor och kommunikation som främsta verktyg och har svårt att stå emot utmaningar.

Läs mer

Säkerhetsarenan i Almedalen - summering från två dagar

Säkerhet 2023-07-03

Inför Almedalsveckan gick de sex aktörerna Säkerhetsbranschen, Säkerhetsföretagen, SSF Stöldskyddsföreningen, Brandskyddsföreningen, Stiftelsen Tryggare Sverige och Företagsuniversitetet samman och skapade Säkerhetsarenan. Under totalt nio programpunkter belystes säkerhet och trygghet ur en rad olika perspektiv. Här finns ett kortare referat från alla punkter och ett lite längre från Företagsuniversitetets programpunkt om säkerhetskultur.

Läs mer

Möt Ari Stenman, Polisens säkerhetschef

Säkerhet 2023-06-20

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Ari Stenman, som är säkerhets- och säkerhetsskyddschef på Polisen sedan några år – men som även har arbetat på Regeringskansliet och Säkerhetspolisen tidigare. 
 

Läs mer

Bygga broar i mångfalden

Vidgade Vyer 2023-06-16

Vi slutar årets Vidgade Vyer där vi började: med den ökade mångfald som vi på många arbetsplatser ser bland våra kollegor. Den karismatiske Charbel Gabr...

Läs mer

On the Job Talk #5

Vidgade Vyer 2023-06-16

Och nu är det dags för Therés Westrin från Billerud på temat "De ville ha en Business Partner". Theres har tidigare arbetat på Telia...

Läs mer

On the Job Talk #4

Vidgade Vyer 2023-06-16

Nu får vi möta Carina Larsson från Göteborgs Hamn om "Assistent i en verksamhet som är skyddsobjekt". (Carina har nu bytt jobb och är int...

Läs mer

On the Job Talk #3

Vidgade Vyer 2023-06-16

Serien med miniföreläsningar där assistentkollegor delar med sig av sina bästa erfarenheter, insikter och råd, fortsätter. Först ut är Filippa Bergvall...

Läs mer