Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

2113-Financial-Fraud-Forum_large

Bedrägerier kostar inte bara miljontals kronor

Ekonomi 2018-06-15

"Bedragare har lyckats ta lån och kreditköp för miljonbelopp". Det har vi kunnat höra och läsa på SVT Nyheter i veckan. Bedrägerier och annan ekonomisk brottslighet är den stora snackisen just nu. Rubrikerna duggar tätt och myndigheterna börjar vässa sina metoder för att förebygga och förhindra den. Därför ligger verkligen Financial Fraud Forum i tiden!

Läs mer

Arbeta i projektgrupp

Executive Assistants 2018-06-15

Vi är nu tre assistenter i projektet att sätta ihop en assistentutbildning. Det är våren 2017 och vi har ok att köra på. Var börjar man? -Projektle...

Läs mer

Assistentnätverk

Executive Assistants 2018-06-13

Innan jag började på Alfa Laval jobbade jag på Ericsson i Lund och där hade vi regelbundna träffar alla assistenter. Vi fick information från verksamhet...

Läs mer

Spännande läsning….

Executive Assistants 2018-06-11

I fredags fick jag nästan hicka när vår ordförande i IMA Sweden (International Management Assistants) utlovade spännande läsning om utbildning och läran...

Läs mer

Härlig fredag! Eller vad hände?

Executive Assistants 2018-06-08

Så var det fredag kväll och som så många andra veckor blir man lika förvånad över hur fort tiden går. Haft lite dåligt samvete varje dag att jag inte hu...

Läs mer

Härliga måndag!

Executive Assistants 2018-06-04

Ambitionen var att kickstarta 1 juni men det blev lite annat som kom i vägen i fredags. Så som vardagen ser ut och som man bara får lära sig leva med. S...

Läs mer
John Mellkvist_300dpi

Omvänd åldersdiskriminering i säkerhetsbranschen?

Säkerhet 2018-06-01

- Jag vill ge åldersdebatten ny energi, alla åldrar behövs på arbetsplatsen. Det säger John Mellkvist, som är högaktuell när det gäller åldersfrågor. Han menar att det är viktigt att ha en åldersmedveten hållning i sitt ledarskap och i sin verksamhet. En mixad åldersstruktur skapar nämligen inte bara bättre förutsättningar för framgångsrik och lönsam affär utan också för bättre hälsa. Samtidigt är säkerhetsbranschen är inte känd för att satsa på yngre förmågor, snarare tvärtom!

Läs mer
IMG_5056

Stort intresse för kurs som ger akademiska poäng

Säkerhet 2018-06-01

Lunds universitet och Företagsuniversitetet är laddade inför kursen Introduktion till Säkerhetsvetenskap (7,5 hp) som inleds i september. I dagarna har representanter från Lunds universitet varit och bekantat sig med Företagsuniversitetets lokaler. Och intresset för den unika kursen är högt!

Läs mer

Taggad

Executive Assistants 2018-05-31

Jag heter Helen Ekdahl och jobbar som Executive Assistant på Alfa Laval's huvudkontor i Lund. I juni är det äntligen dags för mig att få blogga på temat utbildning.
Hoppas ni följer med och tycker till och kommenterar på. Hur hanterar du din utbildning?

Läs mer
KronanSäkerhet

Säkerhetsutbildningen byggde företaget

Säkerhet 2018-05-29

Att gå utbildning kan bli ett vinnande koncept. Det vittnar Stefan Kinert, Lars Zetterström och Richard Buske, delägare av KRONAN Säkerhet, om. De träffades på säkerhetschefsutbildningen på Företagsuniversitetet för 12 år sedan och driver i dag ett företag i framkant - och fungerar även som kursledare hos Företagsuniversitetet!

Läs mer
IMG_4798

Controller - tredje gången gillt!

Ekonomi 2018-05-19

Tredje gången gillt! Det var inspiration och kompetens på hög nivå när den årliga konferensen Controller genomfördes för tredje gången. Ämnen som lönsamhet, förändringsarbete, vad en controller måste kunna för att möta framtiden, hur man skapar innovation genom kundvärde och ett agilt arbetssätt, ekonomiska bedrägerier och beslutsfattande stod på programmet. Controller 2018 hade allt!

Läs mer

Artificiell intelligens för rekryterare

Stockholm Talent Summit 2018-05-01

Artificiell intelligens behöver inte ersätta rekryterare, tekniken kan istället göra yrkeskåren bättre. Det hävdar internationella datorvetaren, Ji-A Mi...

Läs mer
Owe_Marstorp

”Jag vill visa att man som controller kan skapa värde”

Ekonomi 2018-04-23

– Vi gick från att vara styrda av omständigheter till att driva ett kostnadseffektivt arbete, berättar Owe Marstorp. Den 17 maj, på konferensen Controller, beskriver han de utmaningar resan från ekonom till controller kan innebära – men framför allt hur förändringen skapar värde.

Läs mer
byggbro

Passion och mod framgångsfaktorer

Ekonomi 2018-04-19

Om du är aktiv i sociala medier har du möjligen sett ”Bygg broar” fladdra förbi i flödet. Bygg broar den 7 maj är startskottet för en samhällsrörelse, det hoppas i alla fall Leila Karchaoui som är initiativtagare och som går under aliaset ”Glädjeministern”. Hon är dessutom en av Företagsuniversitetets tidigare kursdeltagare och föreläsare!

Läs mer

En guide till cyber vetting

Stockholm Talent Summit 2018-04-10

Digitaliseringen har förändrat bakgrundskontrollerna och cyber vetting har växt till en nyckelkompetens – och global industri – i sig själv. Aldrig tidi...

Läs mer
Säkbild

Två heta nyheter inom säkerhet - akademiska poäng och påverkansoperationer

Säkerhet 2018-04-04

Behovet av säkerhet och trygghet bara ökar och därmed även behovet av fördjupad kompetens . Därför är vi omåttligt stolta över att vi nu kan erbjuda två heta nyheter! Det ena är att vi i ett unikt samarbete med Lunds universitetet genomför "Introduktion till Säkerhetsvetenskap (7,5 hp)" och det andra att vi den 23 maj kör den första omgången av den nya endagskursen "Påverkansoperationer", i samarbete med experter på Vesper Group.

Läs mer
Martin_Kruger

Uppdaterade årsredovisningar hos Bolagsverket

Ekonomi 2018-03-21

2017 årsbokslut är avslutade och inom kort kommer du kunna ta del av dessa hos Bolagsverket. Ibland får man uppgiften att ”tycka till” om ett bolags årsredovisning - och du har bara 15 minuter på dig! Kan Martin Krügers tio i topp då hjälpa?

Läs mer