Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Effektivare hantering av häktningar och minskad isolering

Säkerhet 2020-03-25

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag som syftar till en effektivare hantering av häktningar. Förslagen ska också bidra till en ökad rättssäkerhet och till att barnrättsperspektivet stärks och lagändringen föreslås träda i kraft den 1 september i år.

Läs mer

Säkerhetsgalan skjuts upp till den 1 oktober

Säkerhet 2020-03-13

Med anledning av den ökade risknivån för spridning av coronaviruset och myndigheternas nya rekommendationer väljer Företagsuniversitetet, Aktuell Säkerhet och premiumpartners Securitas, Bravida Fire & Security, Secana och Seriline att skjuta upp Säkerhetsgalan 2020, som var planerad att hållas onsdagen den 18 mars, till torsdagen den 1 oktober.

Läs mer

Här kommer bilder!

Vidgade Vyer 2020-03-09

Tack till dig som var med på Vidgade vyer 2020 och som bidrog till den positiva stämningen och höga energinivån! Vi är glada över att kunna berätta...

Läs mer

Framgångsrecept för assistenter på alla nivåer

Executive Assistants 2020-03-09

Lär dig affären och skapa flow – det är det viktigaste för assistenter både i yrkesrollen och som person. Här får Elena Aylotts tips om hur du blir framgångsrik i rollen som assistent och insikter för ditt livslånga lärande.

Läs mer

Jonas Trolle nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2020-02-28

På Säkerhetsgalan, den 18 mars, delas utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil ut. Under tre dagar presenterar vi de tre nominerade. Den första nominerade är... Jonas Trolle, chef för Centrum mot våldsbejakande extremism, CVE.

Läs mer

Hållbarhet ur tre perspektiv

Executive Assistants 2020-02-21

Hållbarhet är allt viktigare ur varumärkesperspektiv och assistenter får inte oväntat en roll i det arbetet också. Det blev tydligt under en föreläsning om hållbarhet ur tre perspektiv, på konferensen Vidgade Vyer 2020.

Läs mer

Energigivande avslut av Vidgade Vyer 2020

Vidgade Vyer 2020-02-19

En färgsprakande final då stjärnföreläsaren David JP Philips tar oss med på en resa genom hjärnan och visar hur den kan skapa faktiska och bestående förändringar i oss själva och därmed också i vår organisation. Baserat på biologi och neurologi ger David oss insikter som ger oss möjligheter att skapa en bättre arbetsplats och en större arbetsglädje.

 

 

Läs mer

Happy Happy

Vidgade Vyer 2020-02-19

Med sin femstegsmodell presenterar professorn och förhandlingsexperten Lars-Johan Åge ett nytt sätt att få gehör för tankar, åsikter och nå framgång. Där är gamla "win-win" maximerade vinsten vid varje tillfälle siktar "happy-happy" framåt och på en fortsatt god relation. 

Läs mer

Hantera Kritik och besvärliga situationer

Vidgade Vyer 2020-02-19

Det är nästan oundvikligt att ibland hamna i situationer där man blir kritiserad och ibland blir otrevligt bemött. Hur profesionell man än är kan det vara svårt att behålla lugnet och hantera de känslor som blossar upp. Psykologen Johanna Dahlgren skapar förståelse för vad som händer inom dig när du blir kritiserad.

Läs mer

Att bryta normer...

Vidgade Vyer 2020-02-19

"Att inspireras och få kraft från en annan människa är fantastiskt men det är sig själv man ska klara av att vara". Konstnären och radioprofilen Stina Wollter berör. Hon vågar bryta normer! Hon är en fighting spirit! I samtal med Titti Schultz. 

Läs mer

Hållbarhet i tre steg

Vidgade Vyer 2020-02-19

Nu ska vi lyssna lite om hållbarhet från Erik Elvingsson Hedén från Sustainable Brands, Fredrik Timour från Svenska moderådet och Sofie Koark från Academic work. De visar på viktiga aspekter hur modeindustrin måste ändra sin affärsmodell till att passa in i den nya digitaliserade världen.

Läs mer

Hjulet...

Vidgade Vyer 2020-02-19

Hur mycket omsatte Unicef under gårdagen? 

Läs mer