Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Ny utbildning: Diplomerad säkerhetsskyddschef

Säkerhet 2020-06-01

Är du ansvarig för att leda säkerhetsskyddsarbetet i din organisation eller, vill du öka dina kunskaper om säkerhetsskydd? Då kanske vår nya utbildning, Diplomerad Säkerhetsskyddschef, kan vara något för dig? Det är en totalt nio dagar lång utbildning, som tagits fram i samarbete med Secana.

Läs mer

Ny myndighet ska samordna det psykologiska försvaret

Säkerhet 2020-05-26

Inrikesminister Mikael Damberg har tagit emot betänkandet från "Utredningen om en ny myndighet för psykologiskt försvar". Den särskilda utredaren, Anders Danielsson, har haft i uppdrag att analysera och lämna förslag om en ny myndighet som ska ha det övergripande ansvaret för att utveckla och samordna det psykologiska försvaret.

Läs mer

Tre nya regeringsuppdrag till MSB

Säkerhet 2020-05-15

Regeringen har gett MSB tre uppdrag kopplat till arbetet mot illegala sprängningar. Det handlar bland annat om att inrätta ett nationellt forum för sprängämnessäkerhet.

Läs mer

Webbinarium om ensamagerande gärningspersoner

Säkerhet 2020-05-13

Center mot våldsbejakande extremism, CVE, och Agera Värmland arrangerar en webbsänd konferens måndagen den 1 juni kl 13.00-16.30. Temat är "Hotet från ensamagerande gärningspersoner - hur ser det ut och vad gör vi för att motverka dessa krafter?" Medverkar gör Mattias Gardell, professor i religionsvetenskap, Stefan Krakowski, psykiater, Lisa Kaati forskningsledare FOI, och Jenny Yourstone, forskningsledare CVE.

Läs mer

Vem vill inte förstå framtiden och hitta nya sanningar?

Livslångt lärande 2020-05-12

"Det finns en enorm potential i Business Intelligence, det vill säga mötet mellan verksamhet och siffror. Det handlar om att använda data och IT för att förstå och kunna förutsäga framtiden, säger Niklas Ramström, kursledare på den nya utbildningen "Dataanalys och Business Intelligence" som startar den 6 oktober.

Läs mer

Mikael Pettersson ny vd för Confidence

Säkerhet 2020-05-11

I samband att Confidence nu går in i en tillväxtfas har Mikael Pettersson utsetts till vd och efterträder därmed Pär Nilsson den 17 maj 2020.

– Jag är hedrad och mycket inspirerad över att få ta över som vd efter Pär Nilsson för att få leda ett företag med så stark kompetens och drivkraft, säger han.

Läs mer

Krisberedskapsvecka i maj

Säkerhet 2020-05-08

Den 11 till 17 maj genomförs Krisberedskapsveckan, som ska stärka befolkningens motståndskraft inför kriser och ytterst krig. Med anledning av covid-19 får årets kampanj ett anpassat upplägg och innehåll – och blir delvis digital. I år sätter Krisberedskapsveckan fokus på privatpersoner och föreningar som under coronapandemien aktivt bidrar till Sveriges krishantering, enligt MSBs GD Dan Eliasson.

Läs mer

Yrkeshögskolan satsar på spetsutbildningar i säkerhet

Säkerhet 2020-04-15

Onsdagen den 15 april kom besked från YH-myndigheten att Företagsuniversitetets tre spetsutbildningar inom säkerhet beviljats tillstånd att starta. Det handlar om två avancerade utbildningar i informationssäkerhet; ”Cybersecurity” och ”Ledning av informations- och cybersäkerhet” samt utbildningen ”Säkerhetstekniker”.

Läs mer

Bedömning av terrorhotet för 2020

Säkerhet 2020-04-08

Islamistiskt- och högerextremistiskt motiverad terrorism bedöms utgöra det främsta terrorhotet mot Sverige. Det konstaterar Nationellt centrum för terrorhotbedömning, NCT i sin helårsbedömning för 2020.

Läs mer

MSB genomför informationssatsning om det nya coronaviruset

Säkerhet 2020-04-08

MSB har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en stor informationssatsning för att nå ut med samordnad information om det nya coronaviruset. Satsningen genomförs tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen och en lång rad andra aktörer. Målet är att nå en så stor del av Sveriges befolkning som möjligt.

Läs mer

Effektivare hantering av häktningar och minskad isolering

Säkerhet 2020-03-25

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag som syftar till en effektivare hantering av häktningar. Förslagen ska också bidra till en ökad rättssäkerhet och till att barnrättsperspektivet stärks och lagändringen föreslås träda i kraft den 1 september i år.

Läs mer

Säkerhetsgalan skjuts upp till den 1 oktober

Säkerhet 2020-03-13

Med anledning av den ökade risknivån för spridning av coronaviruset och myndigheternas nya rekommendationer väljer Företagsuniversitetet, Aktuell Säkerhet och premiumpartners Securitas, Bravida Fire & Security, Secana och Seriline att skjuta upp Säkerhetsgalan 2020, som var planerad att hållas onsdagen den 18 mars, till torsdagen den 1 oktober.

Läs mer

Här kommer bilder!

Vidgade Vyer 2020-03-09

Tack till dig som var med på Vidgade vyer 2020 och som bidrog till den positiva stämningen och höga energinivån! Vi är glada över att kunna berätta...

Läs mer

Framgångsrecept för assistenter på alla nivåer

Executive Assistants 2020-03-09

Lär dig affären och skapa flow – det är det viktigaste för assistenter både i yrkesrollen och som person. Här får Elena Aylotts tips om hur du blir framgångsrik i rollen som assistent och insikter för ditt livslånga lärande.

Läs mer