Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Utbildningsplatser inom säkerhet garanterade till 2025

Säkerhet 2021-01-20

Myndigheten för Yrkeshögskolan har i veckan givit Företagsuniversitetet fortsatt förtroende att bedriva utbildningen ”Säkerhets- och trygghetskoordinator” med utbildningsstarter 2021, 2022 och 2023 i Stockholm. Det innebär att den sista utbildningen i denna omgång avslutas i januari 2025.

Läs mer

"Förändringen går snabbt och vi assistenter måste hänga med"

Executive Assistants 2021-01-12

"Jag tyckte hela utbildningen var jättebra. Den har gett mig ny energi, en större förståelse för yrkesrollen och insikt i det egna arbetet. Utvecklingen går fort och vi assistenter måste hänga med. Man får aldrig sluta vara nyfiken."

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, gick utbildningen ”Executive Assistant 2025” hösten 2020.

Läs mer

"Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Företagsuniversitetet"

Livslångt lärande 2020-12-15

Lena Karlsson har som uppgift att koordinera kurser, utbildningar och event för Sparbankernas Riksförbunds medlemssparbanker och sparbanksstiftelser. I början av 2020 startade utbildningen ”Dagens marknadschef”, ett samarbete mellan Sparbankernas Riksförbund och Företagsuniversitetet.

Läs mer

NYHET: Podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2020-12-10

I mitten av januari lanserar Företagsuniversitetet en podcast helt fokuserad på rollen som säkerhetschef och arbetet på säkerhtsavdelningen. Lyssnarna kommer att få möta kollegor från runt om i Sverige i samtal om rollen i dag, hur rollen utvecklats under senare år – och förstås hur rollen kan tänkas utvecklas framåt.

Läs mer

Säkerhetsskydd ett hett ämne

Säkerhet 2020-12-01

Det råder inga tvivel om att säkerhetsskydd är det hetaste ämnet just nu. Det råder stor efterfrågan på Företagsuniversitetets olika säkerhetsskyddsutbildningar. I november startade en fullsatt yh-kortkurs och nu i december startar en längre säkerhetsskyddschefsutbildning. I januari är det sedan premiär för en grundkurs i Säkerhetsskydd. 

Läs mer

Nominera Årets Säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2020-11-30

Nu är det dags att börja nominera riktigt bra kandidater till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil 2021. Det blir den 13 säkerhetspersonen som får utmärkelsen och vinnaren tillkännages på Säkerhetsgalan den 9 september 2021. Redan nu kan man också tipsa om bra kandidater till Framtidens Säkerhetstalang.

Läs mer

Seriline etablerar kontor i Göteborg

Säkerhet 2020-11-30

Seriline, premiumpartner till Säkerhetsgalan, öppnar nu kontor i Göteborg för att bättre kunna stötta sina kunder i Västra Götalandsregionen. Affärsområdesansvarig blir Johan Waldenström.

Läs mer

Att vara chef handlar inte bara om ledarskap

Livslångt lärande 2020-11-30

Mjuka och mer traditionella chefskunskaper som motivation, coaching och kommunikation eller hårdare kunskaper som ekonomi, affärsmannaskap eller digitalisering? Eller både ock? Det kan ibland vara svårt att sätta fingret på vad det är cheferna verkligen behöver. Vi hjälper er gärna, att tillsammans med er, definiera de utbildningsbehov som finns.

Läs mer

ASIS Sveriges nya styrelse

Säkerhet 2020-11-27

Torsdagen den 26 november höll ASIS Sverige sitt årsmöte och ny styrelse valdes. Till ny ordförande, efter Lasse Zetterström, valdes Jens Näsström från Safeture.

Läs mer

Säkerhetsgalan flyttad till 9 september 2021

Säkerhet 2020-11-11

Företagsuniversitetet, Aktuell Säkerhet och alla partners hade hoppats kunna genomföra Säkerhetsgalan 2020 och sedan låg förhoppningen på den 16 februari 2021. Men det här året ställer höga prov på såväl tålamod som flexibilitet. Nu har galan flyttats till torsdagen den 9 september 2021. Alla som redan har anmält sig flyttas automatiskt över till det nya datumet.

Läs mer

30 personer antagna till Yh-kortkursen Säkerhetsskydd

Säkerhet 2020-10-26

I dag får 30 personer besked om att de har antagits till Företagsuniversitetets korta yh-utbildning Säkerhetsskydd, som börjar redan den 2 november. Just nu har Företagsuniversitetet nio yh-utbildningar inom säkerhet igång, med över 220 studerande!

Läs mer

"Den svenska modellen är "ball"

Livslångt lärande 2020-10-26

"Den svenska modellen är ball och svensk arbetsrättslagstiftning funkar bra. Jag gillar vår konsensusmodell och viljan att hitta konstruktiva lösningar i stället för att gå i konfrontation. De lagar som finns gäller, men det finns oftast öppningar för resonemang, diskussion och förhandling." Det säger Kristofer Palmblad, arbetsrättsspecialist och kursledare på Diplomerad HR-assistent

Läs mer