Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Möt Karin, en av Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2022-05-06

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Karin Johannesen, säkerhetschef på stadsledningskontoret i Stockholms stad.

Läs mer

"Så värdefullt att få lära sig av de allra bästa"

Livslångt lärande 2022-05-03

Diplomerad HR-koordinator (tidigare Diplomerad HR-assistent) har länge varit en av Företagsuniversitetets mest populära utbildningar. Många hundra har diplomerats sedan utbildningen genomfördes första gången 2011. Gunilla Andersson, som är huvudkursledare, har blivit idol bland alla nöjda kursdeltagare.

Läs mer

Succé för Forum Säkerhetsskydd

Säkerhet 2022-05-01

Fredagen den 29 april kunde äntligen den nya konferensen Forum Säkerhetsskydd genomföras och 125 säkerhetsskyddschefer och konsulter kom till Posthuset i Stockholm för en heldag som kretsade runt just deras verksamhet.

Läs mer

”Jag tror på kontinuerlig påfyllning av kunskap”

Livslångt lärande 2022-04-28

Gisela Malmqvist från Taxi Stockholm gick kursen ”Projektledning – basutbildning” tillsammans med fem kollegor nu i april. Gisela arbetar med administration, internkommunikation och leder olika projekt i sitt arbete, allt ifrån nya koncept till systemutvecklingar.

Läs mer

IMY granskar Verisure

Säkerhet 2022-04-22

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, meddelade den 22 april, att myndigheten nu inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda de uppgifter som förekommit om att anställda på bolaget delat bildmaterial mellan sig utan att det har varit befogat.

Läs mer

Hur har ni hanterat "reboardingen"?

Livslångt lärande 2022-04-06

Vi har frågat Marie Hallander Larsson, Akademiska Hus, Marcus Hjärtsjö, Länsförsäkringar och Pino Roscigno, Stadium hur de har hanterat "reboardingen". De tre medverkade i vår rapport "Framtidschefen" som publicerades för snart ett år sedan.

Läs mer

"Vi får inte glömma vikten av gammal klassisk ordning och reda"

Livslångt lärande 2022-03-07

– En egenskap som blir viktig för framtidens chef, men som jag tycker att vi hittills har förbisett lite, är förmågan att strukturera, prioritera och fördela resurser, säger Pino Roscigno, marknadschef på Stadium. Gammal klassisk “ordning och reda”. Oavsett hur framtiden ser ut så kommer medarbetare behöva tydlighet och struktur för att kunna agera och samarbeta effektivt. Läs mer om vad Pino Roscigno, marknadschef på Stadium och Helene Zachrisson, chef på If Skadeförsäkring säger om dagens och morgondagens ledarskap.

Läs mer

"Varför ska jag välja den här arbetsplatsen?"

Livslångt lärande 2022-03-04

Värderingar, personlig utveckling, kunskap och möjligheter väger idag ofta tyngre än hög lön då unga väljer arbetsplats. Som arbetsgivare och chef måste du se hela erbjudandet och förstå varje respektive medarbetares resa. Värderingar får inte bara vara skrivbordsprodukter. Läs hur Sanna Thomassen på WSP och Marcus Hjärtsjö på Länsförsäkringar ser på vikten av att låta värderingar styra verksamheten.

Läs mer

Li Karlsén har världen som arbetsplats

Säkerhet 2022-03-01

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär.  Den här gången möter vi en säkerhetschef som bytt det gröna mot det rosa, som sedan 2019 är Head of Security på Kvinna till kvinna, Li Karlsén. Hon är dessutom en av världens främsta fridykare.

Läs mer

3 goda råd till dig som är Produktchef

Livslångt lärande 2022-02-17

Produktchefen har idag en rad utmaningar att hantera, en allt tuffare konkurrens i form av globalisering och digitalisering, nya aktörer och mindre prisskillnader. Här ger Lasse Folt några goda råd hur du ska lyckas.

Läs mer

Pär Rylander ger konkreta tips i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2022-01-26

I det nya avsnittet i podden Sveriges säkerhetschefer möter vi Pär Rylander, passionerad säkerhetschef på Skatteverket. Han ser Skatteverket som en "kronjuvel i svensk statsförvaltning" och har sedan han började där för fyra år sedan genomfört en ordentlig utveckling av säkerhetsarbetet i tre strategiska delar.

Läs mer

"Jag tror på eget ansvar!

Livslångt lärande 2022-01-25

Marie Hallander Larsson, HR-direktör på Akademiska hus säger att "den typ av ledarskap som vi har tjatat om i många år har äntligen hamnat i framsätet". Läs mer om hur hon ser på dagens och framtidens ledarskap här.

Läs mer