Våra bloggar - Företagsuniversitetet

Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Stefan_Larsson

En konferens som kan bli dyr att missa

Ekonomi 2018-08-13

Under sommaren har artiklarna om ekonomiska bedrägerier fortsatt att dugga tätt i media. Senast den gångna helgen skrev Dagens Nyheter att det finns en handfull kluster av bedragare som polisen har stora problem att komma åt. Bara i juli stals totalt 19,6 miljoner kronor genom bedrägerier med bank-id, enligt artikeln.
– Det har blivit ett nationellt problem som är systemhotande, säger Stefan Larsson, polisens utredningsledare för nationell seriebrottslighet, i artikeln. Han och många experter medverkar på den högaktuella konferensen Financial Fraud Forum i september då bedrägerier och annan ekonomisk brottslighet står på agendan.

Läs mer
IMG_5294

Stor succé för talangdueller

Almedalen 2018-07-06

Sofia Kacim gick som vinnare ur duellen med Amelia Adamo och Lisa Gunnarsson vann den andra duellen, mot Håkan Svedman. Företagsuniversitetet och tidningen Chefs seminarium i duellform fyllde konferenssalen och deltagarna fick uppleva ett nytt format med engagerade duellanter på temat framtidens talanger.

Läs mer

Lagt ribban lågt

Executive Assistants 2018-06-29

Hej härliga fredag och helg!Jag ber om ursäkt för att mitt bloggande uteblivit denna veckan men det har varit för mycket saker som skall fixas innan se...

Läs mer

Stockholm Talent Summit 2018

Stockholm Talent Summit 2018-06-25

Den 13 juni arrangerades Stockholm Talent Summit 2018. IVA Konferenscenter på Grev Turegatan 16 i Stockholm fylldes av landets mest ambitiösa rekryterar...

Läs mer
IMG_5125

Toppbetyg av nya kommunikatörer

Marknad Kommunikation Nya Medier 2018-06-21

Onsdagen före midsommar kunde vi släppa iväg ett nytt gäng kommunikatörer, som under totalt nio dagar vässat sina kommunikativa förmågor och färdigheter. Och slutbetyget på kursen blev nästan osannolika 4,9 av 5 möjliga!

Läs mer
Victoria_Wassborn_beskuren

”Det här jobbet är som en livsstil”

Kompetensutveckling 2018-06-20

Victoria Wassborn fick tidigare i år Nordic Choices specialutmärkelse Upcoming Executive Assistant, som delades ut på konferensen Vidgade Vyer. Victoria arbetar på Nordic Capital i Stockholm sedan elva år och är sedan två år vd-assistent.
– Jag blev otroligt hedrad, stolt och jätteglad när jag fick utmärkelsen, säger hon.

Läs mer

Flyttröra

Executive Assistants 2018-06-19

Mitt i semesterstressen så håller vi på att flytta till tillfälliga lokaler medans vår våning skall byggas om. Det gäller att tänka till. Vad kommer jag...

Läs mer
2113-Financial-Fraud-Forum_large

Bedrägerier kostar inte bara miljontals kronor

Ekonomi 2018-06-15

"Bedragare har lyckats ta lån och kreditköp för miljonbelopp". Det har vi kunnat höra och läsa på SVT Nyheter i veckan. Bedrägerier och annan ekonomisk brottslighet är den stora snackisen just nu. Rubrikerna duggar tätt och myndigheterna börjar vässa sina metoder för att förebygga och förhindra den. Därför ligger verkligen Financial Fraud Forum i tiden!

Läs mer

Arbeta i projektgrupp

Executive Assistants 2018-06-15

Vi är nu tre assistenter i projektet att sätta ihop en assistentutbildning. Det är våren 2017 och vi har ok att köra på. Var börjar man? -Projektle...

Läs mer

Assistentnätverk

Executive Assistants 2018-06-13

Innan jag började på Alfa Laval jobbade jag på Ericsson i Lund och där hade vi regelbundna träffar alla assistenter. Vi fick information från verksamhet...

Läs mer

Spännande läsning….

Executive Assistants 2018-06-11

I fredags fick jag nästan hicka när vår ordförande i IMA Sweden (International Management Assistants) utlovade spännande läsning om utbildning och läran...

Läs mer

Härlig fredag! Eller vad hände?

Executive Assistants 2018-06-08

Så var det fredag kväll och som så många andra veckor blir man lika förvånad över hur fort tiden går. Haft lite dåligt samvete varje dag att jag inte hu...

Läs mer

Härliga måndag!

Executive Assistants 2018-06-04

Ambitionen var att kickstarta 1 juni men det blev lite annat som kom i vägen i fredags. Så som vardagen ser ut och som man bara får lära sig leva med. S...

Läs mer
John Mellkvist_300dpi

Omvänd åldersdiskriminering i säkerhetsbranschen?

Säkerhet 2018-06-01

- Jag vill ge åldersdebatten ny energi, alla åldrar behövs på arbetsplatsen. Det säger John Mellkvist, som är högaktuell när det gäller åldersfrågor. Han menar att det är viktigt att ha en åldersmedveten hållning i sitt ledarskap och i sin verksamhet. En mixad åldersstruktur skapar nämligen inte bara bättre förutsättningar för framgångsrik och lönsam affär utan också för bättre hälsa. Samtidigt är säkerhetsbranschen är inte känd för att satsa på yngre förmågor, snarare tvärtom!

Läs mer
IMG_5056

Stort intresse för kurs som ger akademiska poäng

Säkerhet 2018-06-01

Lunds universitet och Företagsuniversitetet är laddade inför kursen Introduktion till Säkerhetsvetenskap (7,5 hp) som inleds i september. I dagarna har representanter från Lunds universitet varit och bekantat sig med Företagsuniversitetets lokaler. Och intresset för den unika kursen är högt!

Läs mer
duellerna

Handen på hjärtat - vem vågar anställa Lisbeth Salander?

Almedalen 2018-05-31

Företag som lyfter fram det unika hos sina medarbetare blir mer innovativa. Men för att få det bästa ur varje person måste organisationen anpassa sig efter individen, inte tvärtom. Är vi redo i Landet Lagom att hantera de nya supertalangerna? Handen på hjärtat: vem vågar anställa Lisbeth Salander?

Hur är ledarskapet i svenskt företagsklimat rustat för att ta tillvara spretiga talanger? Är vi redo att ge plats åt de nya udda talangerna – och hur lyfter vi också de andra medarbetarna, de som hamnar i skuggan?

Läs mer

Taggad

Executive Assistants 2018-05-31

Jag heter Helen Ekdahl och jobbar som Executive Assistant på Alfa Laval's huvudkontor i Lund. I juni är det äntligen dags för mig att få blogga på temat utbildning.
Hoppas ni följer med och tycker till och kommenterar på. Hur hanterar du din utbildning?

Läs mer
KronanSäkerhet

Säkerhetsutbildningen byggde företaget

Säkerhet 2018-05-29

Att gå utbildning kan bli ett vinnande koncept. Det vittnar Stefan Kinert, Lars Zetterström och Richard Buske, delägare av KRONAN Säkerhet, om. De träffades på säkerhetschefsutbildningen på Företagsuniversitetet för 12 år sedan och driver i dag ett företag i framkant - och fungerar även som kursledare hos Företagsuniversitetet!

Läs mer