Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Susan Bergman blev Årets Säkerhetsprofil 2020

Säkerhet 2020-10-01

Nu har Årets Säkerhetsprofil 2020 korats. Vinnare blev Susan Bergman, koncernsäkerhetschef på Combitech och SAAB IPS. Priset delades ut av Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet  i samarbete med Securitas och Secana/Omegapoint. Samtidigt korades Framtidens Säkerhetstalang!

Läs mer

Säkerhetsgalan skjuts upp till 16 februari

Säkerhet 2020-09-03

Säkerhetsgalan, som skulle gått av stapeln den 1 oktober, skjuts fram till den 16 februari. Däremot koras Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang online den 1 oktober kl 15.00. Den livestreamade prisutdelningen är kostnadsfri och öppen för alla intresserade. De som redan är anmälda till Säkerhetsgalan är per automatik inbjudna till prisutdelningen.

Läs mer

"Produktchefen måste vara en bra beställare, en bra kollega och – lyhörd för marknadens behov förstås!"

Livslångt lärande 2020-08-25

Loredana Jelmini är ny huvudkursledare på Företagsuniversitetets Produktchefsutbildning. Loredana har en både lång och bred erfarenhet från olika roller inom marknadsföring och kommunikation, främst från civilsamhället, offentlig sektor och organisationer som t.ex. Riksteatern och Nordiska museet. Vilka tror hon är produktchefens största utmaningar idag?

Läs mer

Executive Assistant - en yrkesroll i ständig utveckling kräver utbildning

Livslångt lärande 2020-08-17

Utbildningen "Executive Assistant - masterclass" hade premiär 2012 och har sedan dess gått med fulla grupper. Programmet förändras kontinuerligt hand i hand med att nya krav ställs på rollen som assistent och att ny kunskap därmed behövs. Men vad är det som gör att så många assistenter på ledningsnivå, ofta med hög arbetsbelastning och ett tajt schema, är beredda att lägga 17 heldagar på en utbildning?

Läs mer

Ny chef för NOA

Säkerhet 2020-08-13

Regeringen har utsett Johan Olsson till ny chef för nationella operativa avdelningen, NOA, vid Polismyndigheten från och med den 1 oktober 2020 till den 1 oktober 2024. Han är i dag operativ chef vid Säkerhetspolisen och har en lång erfarenhet vid Säkerhetspolisen bakom sig.

Läs mer

Jobba smartare - så klarar du höstens utmaningar

Livslångt lärande 2020-08-10

Är du chef och undrar hur du och dina medarbetare ska hantera höstens utmaningar?  Kanske finns lite mer tid än vanligt över för utveckling - varför inte ta chansen att gå en digital utbildning som gör att både du och ditt team kan bli mer effektiva? Helén Lidström, kursledare på den digitala kursen "Jobba smartare - effektivitet för team och individ" besökte TV4:s Nyhetsmorgon häromdagen. Hör hennes råd hur vi ska klara höstens utmaningar och prestera med bibehållen psykisk hälsa.

Läs mer
Thomas_Rolen

Thomas Rolén ny GD för Domstolsverket

Säkerhet 2020-08-10

Regeringen har under sommaren utsett Thomas Rolén till ny generaldirektör för Domstolsverket. Han tillträder tjänsten den 1 oktober.
Foto: Kammarrätten i Stockholm

Läs mer

”Nu äger jag min egen kunskap”

Livslångt lärande 2020-08-10

Jenny Nilsson diplomerades som säkerhetschef för ett år sedan. Hon konstaterar att diplomet ger henne en större trygghetskänsla i arbetet;
– Det största är den här känslan av att jag äger min egen kunskap nu och det är skönt. Även om jag inte vet ett specifikt svar så vet jag var jag kan hitta informationen.

Företagsuniversitetet storsatsar på säkerhet och startar bland annat högprofilutbildningen "Diplomerad säkerhetsskyddschef" och de två Yh-utbildningarna "Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet" samt "Cybersäkerhet" nu i höst.

Läs mer

Frågorna ”varför” och ”hur” får svar under populär utbildning

Livslångt lärande 2020-08-07

Jenny Gentele, auktoriserad revisor på ABC Revision och dessutom kursledare, har en passion bland många andra; årsredovisningar!
– Jag gillar årsredovisningen som produkt. Det är den enda information som är offentlig om företag och säger mycket om företaget om man vet hur man ska läsa den. Och då måste de som upprättar den veta hur man gör, konstaterar hon.

Läs mer