Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Jobba smartare - så klarar du höstens utmaningar

Livslångt lärande 2020-08-10

Är du chef och undrar hur du och dina medarbetare ska hantera höstens utmaningar?  Kanske finns lite mer tid än vanligt över för utveckling - varför inte ta chansen att gå en digital utbildning som gör att både du och ditt team kan bli mer effektiva? Helén Lidström, kursledare på den digitala kursen "Jobba smartare - effektivitet för team och individ" besökte TV4:s Nyhetsmorgon häromdagen. Hör hennes råd hur vi ska klara höstens utmaningar och prestera med bibehållen psykisk hälsa.

Läs mer
Thomas_Rolen

Thomas Rolén ny GD för Domstolsverket

Säkerhet 2020-08-10

Regeringen har under sommaren utsett Thomas Rolén till ny generaldirektör för Domstolsverket. Han tillträder tjänsten den 1 oktober.
Foto: Kammarrätten i Stockholm

Läs mer

”Nu äger jag min egen kunskap”

Livslångt lärande 2020-08-10

Jenny Nilsson diplomerades som säkerhetschef för ett år sedan. Hon konstaterar att diplomet ger henne en större trygghetskänsla i arbetet;
– Det största är den här känslan av att jag äger min egen kunskap nu och det är skönt. Även om jag inte vet ett specifikt svar så vet jag var jag kan hitta informationen.

Företagsuniversitetet storsatsar på säkerhet och startar bland annat högprofilutbildningen "Diplomerad säkerhetsskyddschef" och de två Yh-utbildningarna "Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet" samt "Cybersäkerhet" nu i höst.

Läs mer

Frågorna ”varför” och ”hur” får svar under populär utbildning

Livslångt lärande 2020-08-07

Jenny Gentele, auktoriserad revisor på ABC Revision och dessutom kursledare, har en passion bland många andra; årsredovisningar!
– Jag gillar årsredovisningen som produkt. Det är den enda information som är offentlig om företag och säger mycket om företaget om man vet hur man ska läsa den. Och då måste de som upprättar den veta hur man gör, konstaterar hon.

Läs mer

Företagsuniversitetet lanserar Executive Assistant-podden

Executive Assistants 2020-06-11

Företagsuniversitetet lanserar en podcast helt fokuserad på rollen som Executive Assistant. Vi kommer att få möta kollegor från runt om i världen i samtal om rollen idag, hur rollen utvecklats under senare år – samt hur rollen kan tänkas utvecklas framåt.

Läs mer

Secnet öppnar upp för fler

Säkerhet 2020-06-10

Secnet har varit ett nätverk företrädesvis för diplomerade säkerhetschefer och säkerhetssamordnare vid Företagsuniversitetet. Nu öppnar föreningen upp för fler som gått säkerhetsutbildningar och som arbetar med säkerhet - för att bli en naturlig mötesplats för landets säkerhetsproffs. Dessutom har Secnet precis lanserat en ny hemsida!

Läs mer

Dataanalys kräver verktyg, metoder och en känsla för storytelling

Livslångt lärande 2020-06-10

Det känns bra att som marknadschef inför ledningen eller som politiker inför väljarna kunna visa upp och luta sig mot snygga diagram och grafer, men det viktigaste är ändå hur säkra data man har och vilka slutsatser man drar. Och till det krävs både kunskap om de verktyg och metoder som finns, och en känsla för storytelling.

Läs intervju med Stefan Livstedt om dataanalys och Business Intelligence.

Läs mer

Åtgärder för en mer likvärdig och effektiv kommunal räddningstjänst över hela landet

Säkerhet 2020-06-10

Regeringen har beslutat en lagrådsremiss med förslag på vissa förändringar i lagen om skydd mot olyckor (LSO). Genom förslagen ges bättre förutsättningar att förebygga olyckor och minska skador till följd av olyckor. Flera av förslagen förväntas ge särskild effekt utanför de större städerna. Inrikesminister Mikael Damberg säger att detta är nästa steg i arbetet för att stärka förmågan att hantera skogsbränder och andra stora olyckor.
(Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet)

Läs mer

Ny utbildning: Diplomerad säkerhetsskyddschef

Säkerhet 2020-06-01

Är du ansvarig för att leda säkerhetsskyddsarbetet i din organisation eller, vill du öka dina kunskaper om säkerhetsskydd? Då kanske vår nya utbildning, Diplomerad Säkerhetsskyddschef, kan vara något för dig? Det är en totalt nio dagar lång utbildning, som tagits fram i samarbete med Secana.

Läs mer

Ny myndighet ska samordna det psykologiska försvaret

Säkerhet 2020-05-26

Inrikesminister Mikael Damberg har tagit emot betänkandet från "Utredningen om en ny myndighet för psykologiskt försvar". Den särskilda utredaren, Anders Danielsson, har haft i uppdrag att analysera och lämna förslag om en ny myndighet som ska ha det övergripande ansvaret för att utveckla och samordna det psykologiska försvaret.

Läs mer

Tre nya regeringsuppdrag till MSB

Säkerhet 2020-05-15

Regeringen har gett MSB tre uppdrag kopplat till arbetet mot illegala sprängningar. Det handlar bland annat om att inrätta ett nationellt forum för sprängämnessäkerhet.

Läs mer