Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

"Vår allra största tillgång är vår personal"

Stora Servicedagen 2019-11-12

Wilhelm Hård af Segerstad är operativ direktör för kommersiell ombordverksamhet på Viking Line och ansvarig för servicen ombord på rederiets sju fartyg. Viking Line fick i år utmärkelsen Sveriges Bästa Service i sin klass. Hur ser Viking Line på service och bemötande?

Läs mer

"Idag förväntas alla kunna leda projekt"

Livslångt lärande 2019-10-09

Gunilla Ekedahl är kursledare på Företagsuniversitetet och har hållit nära 250 projektledningskurser sedan 2009. Vi frågar Gunilla om hur hon ser på projektledning och rollen som projektledare.

Läs mer

Ett kompetenskvitto för säkerhetschefer som håller internationellt

Säkerhet 2019-10-07

ASIS internationella certifiering CPP, Certified Protection Professional, omgärdas av en del rykten. Det sägs att den är jättesvår och att dem är väldigt amerikansk. Nu vill ASIS Sverige slå ett slag för certifieringen och genom ett samarbete med Företagsuniversitetet erbjuds därför en förberedande kurs på nio eftermiddagar, som ska göra det lättare att klara certifieringsprovet.

Läs mer

Tystnadskulturer kartlagda i ny Brå-rapport

Säkerhet 2019-10-07

För att bryta tystnadskulturen måste man snabbt förhöra brottsoffer och vittnen och se till att de får skydd om de behöver. Det är också viktigt att dokumentera bevis i ett tidigt skede och att ge tidiga utsagor ett större bevisvärde. Det visar Brottsförebyggande rådets nya rapport om tystnadskulturer.

Läs mer

Cybersäkerhetsmånaden är här

Säkerhet 2019-10-01

Oktober är EU:s informationssäkerhetsmånad, European Cyber Security Month - ECSM, som arrangeras av EU:s byrå för nät- och informationssäkerhet, Enisa. Syftet är att öka medvetenhet om informations- och cybersäkerhetsfrågor hos allmänheten och hos företag. Årets tema är ”Tänk säkert – gör smarta saker säkra".

Läs mer

Stärkt informations- och cybersäkerhet

Säkerhet 2019-09-30

Regeringen har presenterat nya åtgärder för att stärka informationssäkerheten och öka samhällets motståndskraft mot cyberattacker. Bland annat ska ett nationellt cybersäkerhetscenter inrättas med syfte att stärka Sveriges samlade förmåga att förebygga, upptäcka och hantera cyberhot.

Läs mer

Säkerhetstekniker - i samarbete med Projsec och Säkerhetsbranschen

Säkerhet 2019-09-24

Som tidigare aviserats finns det nu en fyra veckor lång utbildning för Säkerhetstekniker - larm, passer och CCTV genom ett unikt samarbete mellan Projsec, SäkerhetsBranschen och Företagsuniversitetet. Den 4 november startar den första kursen och SäkerhetsBranschens medlemmar har rabatt på kursavgiften.

Läs mer

"Det bjuder jag på..."

Stora Servicedagen 2019-09-23

Trine Grönlund kallar sig själv en "passionerad världsmedborgare och slow-aktivist" som jobbat i bland annat New York inom IT- och reklambranschen. Idag driver hon det egna företaget Innergi-Labbet som arbetar med mental hållbarhet i högpresterande verksamheter. På Stora Servicedagen talar Trine om "Går det att sänka tempot utan att sakta farten". Vi har frågat Trine hur hon ser på service.

Läs mer

Vill du vara intressant - var intresserad

Stora Servicedagen 2019-09-16

Den fantastiska inspiratören och "beslutsdoktorn" Ari Riabacke kommer till Stora Servicedagen den 20 november. Där kommer han att tala om hur vi kan leda oss själva och andra i en snabbt föränderlig värld, om vikten att vara sig själv och att våga för att nå uppsatta mål. Här har vi frågat Ari om hans tankar kring service.

Läs mer

”Nu äger jag min egen kunskap”

Säkerhet 2019-09-13

Satsa på säkerhetschefens kompetensutveckling i stället för på konsulttimmar. Det rådet levererar Jenny Nilsson, säkerhetsstrateg i Österåkers kommun och diplomerad säkerhetschef sedan maj 2019.

Läs mer

Assistenten, affären och internpolitiken

Executive Assistants 2019-09-10

Den 22 oktober drog Företagsuniversitetets nya utbildning Executive Assistant 2025 igång! Mats Erwald är en av kursledarna och hans ämne är "Affären, organisationen och internpolitiken". Jättespännande tycker vi, och har ställt några frågor till Mats.

Läs mer

CVE arrangerar forskningskonferens

Säkerhet 2019-09-04

Center mot våldsbejakande extremism, CVE, arrangerar tillsammans med Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) en forskningskonferens om våldsbejakande extremism den 16 oktober. Keynote-talare är professor Bruce Hoffman, en internationellt erkänd forskare inom terrorismstudier. Dessutom arrangeras en heldagskonferens om våldsbejakande terrorism den 14 november för alla som arbetar med frågan.

Läs mer

Se till att alltid ha en levande diskussion

Stora Servicedagen 2019-09-02

Först ut på scenen på Stora Servicedagen är Eva Gyllensvaan, psykolog med lång erfarenhet att arbeta med kundrelationer och en lysande föreläsare. Vi har frågat Eva hur hon tänker kring service och bemötande.

Läs mer