Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vara bloggar

Välkommen till Företagsuniversitetets bloggar

Vi undersöker, funderar och rapporterar kring våra ämnesområden. Vår ambition är att bidra med inspiration och ökad förståelse för samtid och framtid. I flödet nedan ser du de senaste inläggen från alla bloggar. I menyn kan du välja att läsa enbart inlägg från det ämne som intresserar just dig. Hittar du någonting spännande så tipsa gärna en kollega. Vi hörs i kommentarsfältet!

 

Nytt poddavsnitt: Håkan Borgström om säkerhetschefsrollen

Säkerhet 2021-03-26

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Håkan Borgström, som har många insikter och åsikter om säkerhetschefsrollen.

Läs mer

Secnets nya styrelse

Säkerhet 2021-03-11

Torsdagen den 11 mars höll Secnet sin årsstämma. Då valdes bland annat en ny styrelse med Richard Buske som ordförande.

Läs mer

Möt Melina Mellin i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-03-04

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen och nu är det äntligen dags för det tredje avsnittet. Denna gång möter vi Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus. Hon ger bland annat en bild av hur det gångna året har påverkat arbetet, bland annat med besöksförbud och förstärkningsläge.

Läs mer

Chefsåklagare Stefan Lundberg får brottsförebyggande pris

Säkerhet 2021-03-04

Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris 2021 går till chefsåklagaren Stefan Lundberg vid Ekobrottsmyndigheten som under många år arbetat med frågor som rör brottsförebyggande arbete mot ekonomisk brottslighet. Han har även varit en återkommande föreläsare på konferensen Financial Fraud Forum.

Läs mer

Våga prova agila metoder - det finns så mycket att vinna

Livslångt lärande 2021-02-25

- Först och främst - kör bara kör! Våga prova. Man brukar säga ”Good enough for now. Safe enough to try.” Och sedan är det viktigt att veta att man inte kan misslyckas. Att arbeta agilt handlar om att lära sig, både av framgångar och av det som inte gått så bra.

Läs mer

De nya kunskaperna stärker henne i yrkesrollen

Säkerhet 2021-02-25

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, avslutade Säkerhetschef diplomutbildning i januari 2021, efter sju månader med fyra hemuppgifter och en examensuppgift. "Utbildningen har gett en självförtroendeboost", kommenterar hon.

Läs mer

Nytt avsnitt i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-02-09

Det första avsnittet av podden Sveriges säkerhetschefer fick stort gensvar. Nu är det dags för det andra avsnittet - och den här gången träffar vi branschprofilen Richard Buske, numera på KRONAN Säkerhet.

Läs mer

Expertens råd till dig som arbetar med Facility Management

Livslångt lärande 2021-01-27

-  När ledningen får upp ögonen för hur mycket Facility Management kostar hamnar det högt upp på agendan. Miljön på arbetsplatsen i form av exempelvis säkerhet, städning och infrastruktur måste fungera för att medarbetarna ska kunna trivas och prestera både på kontoret, men också i dessa tider ha en fungerande arbetsplats i hemmiljö. säger Johan Tejler, FM-expert på Fairdeal Group.

Läs mer

"Förändringen går snabbt och vi assistenter måste hänga med"

Executive Assistants 2021-01-12

"Jag tyckte hela utbildningen var jättebra. Den har gett mig ny energi, en större förståelse för yrkesrollen och insikt i det egna arbetet. Utvecklingen går fort och vi assistenter måste hänga med. Man får aldrig sluta vara nyfiken."

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, gick utbildningen ”Executive Assistant 2025” hösten 2020.

Läs mer

"Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Företagsuniversitetet"

Livslångt lärande 2020-12-15

Lena Karlsson har som uppgift att koordinera kurser, utbildningar och event för Sparbankernas Riksförbunds medlemssparbanker och sparbanksstiftelser. I början av 2020 startade utbildningen ”Dagens marknadschef”, ett samarbete mellan Sparbankernas Riksförbund och Företagsuniversitetet.

Läs mer

NYHET: Podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2020-12-10

I mitten av januari lanserar Företagsuniversitetet en podcast helt fokuserad på rollen som säkerhetschef och arbetet på säkerhtsavdelningen. Lyssnarna kommer att få möta kollegor från runt om i Sverige i samtal om rollen i dag, hur rollen utvecklats under senare år – och förstås hur rollen kan tänkas utvecklas framåt.

Läs mer

Säkerhetsskydd ett hett ämne

Säkerhet 2020-12-01

Det råder inga tvivel om att säkerhetsskydd är det hetaste ämnet just nu. Det råder stor efterfrågan på Företagsuniversitetets olika säkerhetsskyddsutbildningar. I november startade en fullsatt yh-kortkurs och nu i december startar en längre säkerhetsskyddschefsutbildning. I januari är det sedan premiär för en grundkurs i Säkerhetsskydd. 

Läs mer