Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

HR

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

Klara, färdiga, hållbarhet

HR 2024-01-29

- Hållbar betyder “tillräckligt stadig för att stå emot påfrestningar”.  Om vi översätter det till hur en organisation ska kunna vara hållbar finns det många perspektiv vi på HR behöver ta hänsyn till, säger Cecilia Jonsson, kursledare på Företagsuniversitetet. Här ger hon några god råd till dig som jobbar med HR och vill ta tag i hållbarhetsarbetet.

Läs mer

Den artificiella intelligensen - den bästa kollegan du någonsin haft

HR 2024-01-12

AI har övergått från att vara en fantasifull vision till en konkret verklighet som förändrar hur vi samlar in, analyserar och agerar på information. Från algoritmer som exakt förutspår vem som kommer prestera bäst i ett visst jobb, till system som detaljerat analyserar medarbetarsamtal för att förbättra arbetsmiljön och arbetsglädjen. Det skriver Sara Breman om och ger tips om hur du kan börja använda AI i ditt HR-arbete.

Läs mer

"Låt HR vara med från början"

HR 2023-12-11

"Tyvärr är HR inte alltid med i förvärvsprocessen. Och sen blir det inte riktigt som man tänkt sig och man får inte de synergieffekterna man räknat med. Studier visar att majoriteten av alla förvärv misslyckas. Här tror jag att HR kan påverka utfallet till det bättre." Det säger Angelica Goldring, HR-expert och kursledare på den nya kursen "HR:s roll vid förvärv och samgående".

Läs mer

Utveckla HR med hjälp av AI - från rekrytering till exit

HR 2023-11-10

I en värld där teknik konstant omformar hur vi arbetar står HR inför en spännande revolution genom artificiell intelligens (AI). Tillsammans med HR-experten Sara Breman har vi tagit fram en ny utbildning där vi utforskar hur dagens organisationer kan dra nytta av AI för att effektivisera HR-processerna, förbättra medarbetarupplevelsen och driva HR-strategier på nya innovativa sätt. Spännande och högaktuellt!

Läs mer här!

Läs mer

Ett nytt steg i karriären

HR 2023-06-09

"Ett nytt steg i karriären ... och jag har nog aldrig haft så stor anledning att tacka ett företag och en enskild inspiratör för möjliggörandet av detta." Det skriver

Annelie Östberg, VP HR & Communication på Tibnor Division gick vår HR-chefsutbildning hösten 2022.

Läs mer

Hållbarhet är som en trädgård

HR 2023-05-31

Hållbarhetsarbete blir aldrig färdigt, det kräver kontinuerligt arbete med uppföljning och förändringar i organisationen. Här får du tips på tre saker att tänka på när du vill göra ditt företag mer hållbart.

Läs mer

2023 är vårt "gröna år"

HR 2023-03-16

Företagsuniversitetet håller till i det gamla Posthuset i Stockholm som drivs av 7A, som nyligen fick utmärkelsen "Årets mest hållbara coworking-kontor". Vi är glada och stolta då 7A:s hållbarhetsfokus går hand i hand med Företagsuniversitetets ambitioner. Hanna Gull, ansvarig för 7A:s hållbarhetsarbete, berättar här hur de arbetar aktivt med hållbarhet i fokus.

Läs mer