Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2018

Säkerhetsgalan firar 10-årsjubileum!

Säkerhetsgalan 2018 blir den tionde i ordningen och genomförs med föreläsningar på Hotel At Six på eftermiddagen torsdagen den 15 mars! Sedan tar vi en promenad till fantastiska Vasateatern, där vi äter en fin middag och delar ut Årets Säkerhetsprofil under högtidliga former!

Ur programmet 2018 märks bland annat:
Fake news och hot på nätet
Möt Jessikka Aro, som blev känd för sina avslöjanden om hur proryska nättroll sprider propaganda, falska nyheter och ofta misskrediterar oliktänkande.

Brottsutvecklingen i Sverige
På mångas begäran är han tillbaka på Säkerhetsgalan – professor Leif GW Persson!

Favorit i repris – omvärldsspaning med Marcus Oscarsson
Marcus Oscarsson gör en nationell och till viss del internationell omvärldsspaning.

Program

Det fullständiga programmet presenteras inom kort.

12.30Kaffe och registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2018

Säkerhetsgalans värd, Kattis Ahlström, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Det inrikespolitiska läget

Preliminärt blir det försvarsminister Peter Hultqvist som inleder Säkerhetsgalan och ger en lägesbild över det inrikespolitiska läget.

Brottsutvecklingen i Sverige

På mångas begäran är han tillbaka på Säkerhetsgalan – professor Leif GW Persson! Han deltog på den allra första Säkerhetsgalan 2009 och kommer nu tillbaka för att – baserat på forskning och med knivskarp analys – ge oss en översikt över hur brottsligheten i Sverige har utvecklats de tio gångna åren.

Eftermiddagskaffe

Branschsvep 2018

Digitalisering och teknologisk utveckling förändrar vår tillvaro. Den arbetsmarknad vi vant oss reformeras i snabb takt, vilket kräver nya affärsmodeller. Här får vi en bild av hur digitaliseringen påverkar samhället i allmänhet och säkerhetsbranschen i synnerhet. Representanter från Securitas och Bravida Fire & Security ger leverantörsperspektivet medan Susan Bergman, koncernsäkerhetschef vid Combitech, och Peter Lilius, säkerhetschef vid Apoteket AB, beskriver utmaningarna i sina respektive roller.

Fake news och hot på nätet

Möt Jessikka Aro, som blev känd för sina avslöjanden om hur proryska nättroll sprider propaganda, falska nyheter och ofta misskrediterar oliktänkande. Bara några dagar efter hennes första reportage om fenomenet, fylldes Internet med osanna påståenden om henne. Hon har efter det utsatts för systematiska hat- och förtalskampanjer.

Nu föreläser hon om sina erfarenheter – bland annat för att höja medvetenheten om vad som sker men även för att opinionsbilda om behovet av bättre lagstiftning mot hot på nätet och för att skydda medborgare mot statligt finansierade cyberhot.

Paus

Internationell utblick

Favorit i repris: Omvärldsspaning med Marcus Oscarsson

TV 4-profilen Marcus Oscarsson kommer tillbaka till Säkerhetsgalan och gör en nationell och till viss del internationell omvärldsspaning, så här bara några månader innan svenskarna går till val. Med sin omvittnade politiska och retoriska klarsynthet ger han oss en uppdaterad och initierad inblick i den svenska valrörelsen och de utmaningar vi står inför.

18.00Eftermiddagen avslutas

18.10Promenad till Vasateatern

18.40Drink och mingel i de två barerna på Vasateatern

19.20Middag, underhållning och prisutdelning

Festmiddag på sobert renoverade Vasateatern. Njut tillsammans med branschkollegor av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2018".

Information

Konferensavgift

4 400 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med fem föreläsningar och intervjuer samt kvällens festmiddag med underhållning och prisutdelning.

Hotell

Information kommer!

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 till Kristina Schmidt eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan också boka dig på hemsidan.