Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2020 

18 mars 2020 på Hotel At Six och Hamburger Börs

– en konferens och galakväll för dig som arbetar inom säkerhet

Temat för Säkerhetsgalan 2020 är ”The absolute essentials 2020 – en överblick över det absolut viktigaste som säkerhetschefer och andra säkerhetsproffs behöver veta för sitt arbete 2020”:

  • Risker kopplat till affären, omvärlden, sociala oro, extremism och informationssäkerhet
  • Från svartabörshajar till bankirer - rysk organiserad brottslighet
  • Så kan jag som säkerhetsinfluencer nå fram
  • När säkerhetschefen tänker om och tänker nytt
  • Galakväll med prisutdelningar

Säkra din plats på Säkerhetsgalan!

Under en intensiv och inspirerande eftermiddag bjuder vi på nya kunskaper, inspiration och breda perspektiv på säkerhets-, trygghets- och rättsfrågorna. Vi återvänder till Hotel At Six på Brunkebergstorg i Stockholm för de kompetenshöjande föreläsningarna. När dagen går mot kväll går vi över till anrika Hamburger Börs för kvällens middag, prisutdelningar och underhållning. Årets Säkerhetsprofil koras och dessutom delas den nya utmärkelsen "Framtidens Säkerhetstalang" ut i samarbete med ASIS!

Säkerhetsgalan 2020 genomförs onsdagen den 18 mars på Hotel At Six och Hamburger Börs. Programmet är under planering och publiceras inom kort.

Tidningen Aktuell Säkerhet och Företagsuniversitetet, som ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet, bjuder – med stolthet och glädje – in till Säkerhetsgalan 2020!

Program

Nedan är programmet från 2019 års Säkerhetsgala. Planering pågår av Säkerhetsgalan 2020.

12.30Kaffe och registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2019

Säkerhetsgalans värd, Titti Schultz, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Framtidsspaning

De har nu suttit i ungefär ett respektive två år på sina poster; hur har tiden varit och vad händer framöver? Anders Thornberg, rikspolischef, och Charlotte von Essen, biträdande Säpochef, i ett samtal om framtiden.

13.50The Insider Threat - who is really in control?

54 procent av alla dataintrång begås av insiders enligt den internationella organisationen Information Security Forum. Alla företag och myndigheter måste därför hitta sätt att förebygga och hantera detta.
Dominic Turl från det brittiska specialistföretaget Esoteric berättar här varför insiderbrott ökar, om vad som motiverar och utlöser denna typ av brott och vad man kan göra åt det.

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Tystades av Försvarsmakten - nu berättar de om dygnen på Ålands Hav

I ett samtal med Helena af Klercker och Lou Åberg får vi höra den märkliga och omtumlande berättelsen om hur de i tonåren drev ut på Ålands Hav, gjorde speciella iakttagelser, räddades av ett sovjetiskt lastfartyg, fick kontakt med den svenska försvarsmakten och om åren efter. Det låter som fiction men nu kan de berätta!

15.30Framtid, förändring och företagande

Digitalisering, teknisk utveckling, internationalisering och nya generationers intåg på arbetsmarknaden är bara några exempel på de många förändringar som just nu påverkar individen, företagen och samhället. Säkerhetsbranschen är inte undantagen dessa förändringar. Hur väl rustade står vi? Vad kan vi lära av andra branscher och av varandra?
 
Årets Säkerhetgala gör en djupdykning i hur omvärldsförändringarna påverkar säkerhetsarbetet i företag och myndigheter och i säkerhetsbranschen. Fredrik Reinfeldt, Sveriges förre statsminister och nu internationell rådgivare, föreläsare och författare, inleder med att tala om förändringar i Sverige, Europa och världen. Hur påverkas vi av dessa förändringar och hur ska vi – som individer, företag och samhället – anpassa oss? Vilken typ av ledarskap och vilka erfarenheter är viktiga?

Bensträckare

Så för vi branscher som säkerhetsbranschen framåt

Det krävs innovation, proffsigt ledarskap och modern företagskultur för att driva branscher framåt. I en intervju med Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, får vi höra mer om hur andra branscher gör. Sedan ger säkerhetsbranschen sin syn, genom Thomas Lundin, vd för Enaco och tidigare säkerhetschef, samt Sven Klockare, vd för Bravida Fire & Security och divisionschef för Bravida Sverige AB.

Briljanta och bortskämda - duell om framtidens talanger

En het och dymanisk duell om framtidens talanger: hur ska företag rusta sig för att attrahera millenials, som många gånger inte vill ha fast anställning? Måste vi omdefiniera vår syn på lojalitet? Är vi beredda på att människor kommer och går? Tidningsdrottningen Amelia Adamo möter retorikexperten Sofia Kacim.

Hur ska vi i säkerhetsbranschen bli bättre på att attrahera unga?

Hur ska vi i säkerhetsbranschen göra för att bli bättre på att få unga och kunniga att vilja jobba hos oss och trivas? Och hur bra är säkerhetsbranschen på att rekrytera unga talanger? Samtal med Richard Orgård, HR- och hållbarhetschef på Securitas, och Annika Avén, projektledare för cyber- och samhällsfrågor på SOFF, Säkerhets- och försvarsföretagen.

17.30Terror, säkerhet och kulturell förståelse

  • Om terrorn drabbar oss – att förbereda sig
  • Säkerhet är att förstå och se med andras ögon, ett kulturellt perspektiv
  • Framtida hot, nya arenor och farhågor

Erik Lewin har drygt 25 års erfarenhet som officer och säkerhetsrådgivare i Mellanöstern, Centralasien men även Sverige. Under 2000-talet arbetade han för brittiska säkerhetsföretag i Irak och Afghanistan. Under de turbulenta åren, i skuggan av Irakkriget, skapade han sig en bestämd uppfattning om hur arbetet i säkerhetsbranschen inte kan eller får fungera. Erfarenheterna därifrån har blivit ett rättesnöre för det principiella arbete han sedan dess drivit för att påverka säkerhetsbranschen i en god riktning.

18.10Eftermiddagen summeras och avslutas

18.20Promenad till Hamburger Börs

18.30Drink och mingel

19.30Middag, underhållning och prisutdelning

Festmiddag på Hamburger Börs. Njut - tillsammans med branschkollegor - av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2019" och "Framtidens säkerhetstalang", som delas ut i samarbete med ASIS Young Professionals.

Information

Konferensavgift

5 100 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt kvällens festmiddag med underhållning och prisutdelning.

Hotell

Ta chansen att övernatta på fina Hotel At Six där konferensen äger rum. Specialpris för dig som deltar i Säkerhetsgalan är 1 995 kronor/natt inklusive frukost och moms. Du bokar hotellrum genom att gå in på hemsidan www.hotelatsix.com och ange ”FTG19” under ”Bokningskod”.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 till Lotta Eriksson eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se