Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 

10 april 2019 på Hotel At Six och Hamburger Börs

– en konferens och galakväll för dig som arbetar inom säkerhet

 • Framtidsspaning med rikspolischefen och Säpochefen
 • Framtid, förändring och företagande med bland andra Fredrik Reinfeldt
 • Terror, säkerhet och kulturell förståelse
 • Galakväll med prisutdelningar

Säkra din plats på Säkerhetsgalan!

Under en intensiv och inspirerande eftermiddag bjuder vi på nya kunskaper, inspiration och breda perspektiv på säkerhets-, trygghets- och rättsfrågorna. Vi återvänder till Hotel At Six på Brunkebergstorg i Stockholm för de kompetenshöjande föreläsningarna. När dagen går mot kväll går vi över till anrika Hamburger Börs för kvällens middag, prisutdelningar och underhållning. Årets Säkerhetsprofil koras och dessutom delas den nya utmärkelsen "Framtidens Säkerhetstalang" ut i samarbete med ASIS!

På programmet 2019 står bland annat:

 • Framtidsspaning med bland andra Anders Thornberg, rikspolischef, och Klas Friberg, SÄPO-chef.
 • Tystades av försvarsmakten, nu berättar de om dygnen på Ålands Hav - Helena af Klercker och Lou Åberg
 • Vad händer när den nya tekniken, IoT och artificiell intelligens tar över allt fler arbetsuppgifter? med Fredrik Reinfeldt
 • Så ska vi i säkerhetsbranschen göra för att bli bättre på att få unga att vilja jobba hos oss

Tidningen Aktuell Säkerhet och Företagsuniversitetet, som ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet, bjuder – med stolthet och glädje – in till Säkerhetsgalan 2019!

Program

12.30Kaffe och registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2019

Säkerhetsgalans värd öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Framtidsspaning

De har nu suttit ungefär ett år på sina poster; hur har året varit och vad händer framöver? Anders Thornberg, rikspolischef, och Klas Friberg, Säkerhetspolisens generaldirektör i ett samtal om framtiden.

13.50Internationell utblick 

Internationell spaning.

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Tystades av Försvarsmakten - nu berättar de om dygnen på Ålands Hav

I ett samtal med Helena af Klercker och Lou Åberg får vi höra den märkliga och omtumlande berättelsen om hur de i tonåren drev ut på Ålands Hav.

15.30Framtid, förändring och företagande

Fredrik Reinfeldt delar frikostigt med sig om sin syn på framtid, förändring och företagande: vad händer när den nya tekniken, IoT och artificiell intelligens tar över allt fler arbetsuppgifter? Hur kommer arbetslivet och företagandet att förändras och hur behöver vi rusta oss?

Bensträckare

Så för vi branscher som säkerhetsbranschen framåt

Det krävs innovation, proffsigt ledarskap och modern företagskultur för att driva branscher framåt. I en intervju med Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, får vi höra mer om hur andra branscher gör. Sedan ger säkerhetsbranschen sin syn, genom Thomas Lundin, vd för Enaco och tidigare säkerhetschef, samt Marie Agélii från Bravida Fire & Security.

Duell om framtidens talanger

En het och dymanisk duell om framtidens talanger: hur ska företag rusta sig för att attrahera millenials, som många gånger inte vill ha fast anställning? Måste vi omdefiniera vår syn på lojalitet? Är vi beredda på att människor kommer och går? Tidningsdrottningen Amelia Adamo möter retorikexperten Sofia Kacim.

Hur ska vi i säkerhetsbranschen bli bättre på att attrahera unga?

Hur ska vi i säkerhetsbranschen göra för att bli bättre på att få unga och kunniga att vilja jobba hos oss och trivas? Och hur bra är säkerhetsbranschen på att rekrytera unga talanger?

17.30Terror, säkerhet och kulturell förståelse

 • Om terrorn drabbar oss – att förbereda sig
 • Säkerhet är att förstå och se med andras ögon, ett kulturellt perspektiv
 • Framtida hot, nya arenor och farhågor

Erik Lewin har drygt 25 års erfarenhet som officer och säkerhetsrådgivare i Mellanöstern, Centralasien men även Sverige. Under 2000-talet arbetade han för brittiska säkerhetsföretag i Irak och Afghanistan. Under de turbulenta åren, i skuggan av Irakkriget, skapade han sig en bestämd uppfattning om hur arbetet i säkerhetsbranschen inte kan eller får fungera. Erfarenheterna därifrån har blivit ett rättesnöre för det principiella arbete han sedan dess drivit för att påverka säkerhetsbranschen i en god riktning.

18.10Eftermiddagen summeras och avslutas

18.20Promenad till Hamburger Börs

18.30Drink och mingel i de två barerna på Vasateatern

19.30Middag, underhållning och prisutdelning

Festmiddag på Hamburger Börs. Njut - tillsammans med branschkollegor - av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2019" och "Framtidens säkerhetstalang", som delas ut i samarbete med ASIS Young Professionals.

Information

Konferensavgift

5 100 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt kvällens festmiddag med underhållning och prisutdelning.

Hotell

Ta chansen att övernatta på nya, fina Hotel At Six, där konferensen äger rum på eftermiddagen. Specialpris för dig som deltar på Säkerhetsgalan. Du bokar hotellrum genom att gå in på hemsidan, www.hotelatsix.com och klicka på "Boka rum". Klicka fram "Specialkoder" och skriv in koden "SAKER18" i fältet "Företags/kampanjkod".

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 till Lotta Eriksson eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se