Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2018

Säkerhetsgalan firar 10-årsjubileum!

Säkerhetsgalan 2018 blir den tionde i ordningen och genomförs med föreläsningar på Hotel At Six på eftermiddagen torsdagen den 15 mars! Sedan tar vi en promenad till fantastiska Vasateatern, där vi äter en fin middag och delar ut Årets Säkerhetsprofil under högtidliga former!

Ur programmet 2018 märks bland annat:
•    Fake news och hot på nätet. Möt Jessikka Aro, som blev känd för sina avslöjanden om hur prorysska nättroll sprider propaganda, falska nyheter och ofta misskrediterar oliktänkande. Bara några dagar efter hennes första reportage om fenomenet, fylldes Internet med osanna påståenden om henne. Hon har efter det utsatts för systematiska hat- och förtalskampanjer.

Nu föreläser hon om sina erfarenheter – bland annat för att höja medvetenheten om vad som sker men även för att opinionsbilda om behovet av bättre lagstiftning mot hot på nätet och för att skydda medborgare mot statligt finansierade cyberhot.

Efter en eftermiddag med kompetensutveckling och inspiration tar vi en kort promenad till Berns, där vi avslutar kvällen med en elegant galamiddag, utnämning av Årets Säkerhetsprofil och storstilad underhållning!

Program

Programmet för 2018 publiceras inom kort. Nedan är programmet för 2017.

12.30Kaffe och registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2017

Säkerhetsgalans värd, Tilde de Paula Eby, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Det inrikespolitiska läget

Årets Säkerhetsprofil 2016, landets inrikesminister Anders Ygeman, inleder Säkerhetsgalan 2017.

13.40"På omvärldsspaning med Marcus Oscarsson

Få trodde att Brexit skulle röstas fram, få trodde att Trump skulle vinna – vad kan hända i Sverige som ingen egentligen tror är möjligt? TV4-profilen Marcus Oscarsson har etablerat sig som en av våra främsta politiska kommentatorer och omvärldsanalytiker. Hans tydliga och personliga retorik har bidragit till ett ökat intresse för politik och världsfrågor. Följ med Marcus på en omvärldsspaning några månader efter att Donald Trump flyttat in i Vita Huset och ett år innan den svenska valrörelsen drar igång.

14.15Trendspaning 1 och 2: lösenord och riskhantering

Ta del av två av dagens fem mikrospaningar: Anne-Marie Eklund Löwinder om lösenord och Mounir Messaoud om riskhantering.

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Internationell säkerhetsutblick

Frank Gardner är BBCs säkerhetskorrespondent, en av Storbritanniens mest kända TV-personligheter och expert på terrorism och situationen i Mellanöstern. Han har själv bott och verkat i regionen i många år och bland annat intervjuat de högsta ledarna där. Här ger Frank Gardner en högaktuell bild av säkerhetsläget i världen i dag och berättar samtidigt sin egen livshistoria. 2004 sköts han med sex skott av AlQaida-sympatisörer i Riad samtidigt som hans BBC-kollega sköts till döds.

15.50Trendspaning 3 och 4: kontanthantering och ung i branschen

I eftermiddagens tredje och fjärde trendspaningar rapporterar Patrik Lundgren om kontanthantering och Pontus Winstén om att vara ung i branschen.

16.30Bygg informationssäkerhet efter behov

Det är lätt att lägga över ansvaret för säkerhet på andra i stället för att själv fundera över vad verksamheten behöver och tillgodose det. Men hur gör man då om informationssäkerhet ska byggas efter behov och inte för att någon annan ska granska den?

Pia Gruvö, chef för avdelningen krypto och IT-säkerhet inom den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST, reflekterar över ansvarsfrågan och ger konkreta tips i en nationell inblick i informationssäkerhetens värld.

17.15Trendspaning 5: migration och säkerhet

Monica Karum Bergvall om säkerhetsutmaningarna vid Migrationsverket.

17.30Alexander Bard om digitalisering och social intelligens

Alexander Bard räknas som en av världens främsta tänkare inom området digitalisering. Han har i föreläsningar, intervjuer och artiklar siat om digitaliseringens utveckling och kommande teknikrevolutioner – och oftast visat sig få rätt! Hur ska vi i säkerhetsbranschen ställa oss till digitaliseringen?

Alexander visar hur spelreglerna ändras i dagens cybersamhälle, när vi har gått från att passivt ta emot framtiden till att aktivt vara en del av den. Han menar också att social intelligens blir allt viktigare i en tid när så mycket digitaliseras och robotiseras.

18.20Eftermiddagen avslutas

18.30Promenad över Kungsträdgården till Berns

18.45Drink och mingel på Berns

19.30Middag, underhållning och prisutdelning

Festmiddag under kristallkronorna på Berns. Njut tillsammans med branschkollegor av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2017".

Information

 

Konferensavgift

4 400 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med fem föreläsningar och intervjuer samt kvällens festmiddag med underhållning och prisutdelning.

Hotell

Information kommer!

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 till Kristina Schmidt eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan också boka dig på hemsidan.