Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2023 

Den 3 oktober 2023 är det dags för årets höjdpunkt för landets alla säkerhetsproffs, Säkerhetsgalan. Det blir en kompetenshöjande eftermiddag med föreläsningar och samtal om högaktuella ämnen som osynliga hot, nationella hot och cyber security. Säkerhetsgalan vänder sig till säkerhetsansvariga/säkerhetschefer i näringsliv och offentlig förvaltning samt till branschföretag.

Säkerhetsgalan 2022 på Space

 

Välkommen till Säkerhetsgalan 2023, tisdagen den 3 oktober på Berns i Stockholm!

Aldrig har väl säkerhets- och försvarsfrågor stått högre på agendan i Sverige! Det kommer också att märkas på den årliga och givna samlingsplatsen för säkerhetschefer, säkerhetssamordnare, säkerhetsleverantörer och alla andra  med säkerhetsintresse, Säkerhetsgalan, den 3 oktober 2023.

Det blir en innehållsrik och inspirerande eftermiddag med kompetensutveckling inom högaktuella ämnen. Programmet planeras som bäst men i fjol såg programmet ut så här:

  • Cyber security – ny skepnad och nya hot – Marcus Murray
  • Från svartabörshajar till bankirer - rysk organiserad brottslighet - Mark Galeotti
  • Kriget i Ukraina – nuläge och bakgrund – Martin Kragh
  • Det nationella säkerhetsläget – Anna Sjöberg, Säpo
  • Ekonomisk brottslighet – hur blir det säkerhetschefens huvudvärk? – Anders Björkenheim
  • Säkerhetschefsrollen nu och i framtiden - Christina Boman, Emma Stenholm och Håkan Borgström

Värd och moderator var Ola Wenström.

Premiumpartners och sponsorer var Bravida Fire & Security, Nordic Level Group, Omegapoint, Plegium, Securitas, Seriline, Vesper Group och SKYDD.

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Nedan är programmet för 2022. Planering inför 2023 pågår och publiceras inom kort.

12.30Registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2022

Säkerhetsgalans värd, Ola Wenström, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.10Säpo om hoten mot Sverige

Det finns ett breddat och fördjupat hot från främmande makt, som Ryssland, Kina och Iran. Hotbilden mot Sverige har förstås också ökat efter Rysslands invasion i Ukraina. Så vilka är hoten?

Anna Sjöberg, operativ chef på Säpo, ger en nulägesbild av hoten mot Sverige och svenska intressen och hur Säpo intensifierar arbetet mot främmande makt. Hon beskriver också rådande terrorhot i Sverige och varför ensamagerande gärningsmän är svåra att ringa in.

13.45Cyber security – ny skepnad och nya hot

Det är inte en fråga om när, utan snarare om hur! Vi har sett en rad stora ransomwareattacker det gångna året och ingenting tyder på att attackerna kommer att bli färre eller minska i styrka – vilka är de första tecknen och hur agerar vi bäst när vi drabbas? Säkerhetsgalan sätter ljuset på cyber security och benar med hjälp av Marcus Murray ut vilka trenderna är just nu, hur de största hoten ser ut och vad alla vi som arbetar med säkerhet ska vara särskilt vaksamma på?

Marcus, som är en av landets mest efterfrågade föreläsare och experter på cyber security, delar med sig av en del konkreta tankar och tips!

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Från svartabörshajar till bankirer – rysk organiserad brottslighet sprider sig

De har gått från att ha varit tatuerade och streetsmarta svartabörshajar till att bli ryska specialister på bedrägerier och ekonomiska brott i en global och organiserad kriminell styrka,
en mycket tvivelaktig utveckling som sätter djupa spår i modern ekonomi.
I en unik föreläsning beskriver Mark Galeotti hotet som den här utvecklingen faktiskt utgör.

Han ger oss dessutom en djupare förståelse för drivkrafterna bakom de ryska brottslingarnas 
globalisering och karaktär - och framför allt för Rysslands betydelse som en kriminell fristad.

15.50Kriget i Ukraina – nuläge och bakgrund & hatstormen efter att ha anklagats för att vara spion

Den 24 februari 2022 är datumet som etsat sig fast hos de flesta; datumet då Ryssland gick in i Ukraina, oväntat för många men väntat för flertalet Rysslandsexperter, som Martin Kragh, forskare vid Utrikespolitiska institutet. Han är en av landets främsta Rysslandskännare och ger oss en unik inblick i utvecklingen i Ryssland och Ukraina och vad som kan förväntas hända härnäst.
Martin, som själv har ryskt påbrå, pekades ut som brittisk spion av Aftonbladet 2018, publiceringar som både kritiserats och sedermera fällts av Pressens Opinionsnämnd.

I ett samtal med Ola Wenström berättar Martin mer om ryska påverkansoperationer, hur det kändes att pekas ut som spion och vilka följder detta fick för honom själv, som hot, cyberattacker dataintrång och reella mordhot.

16.30Bensträckare

16.50Ekonomisk brottslighet – hur blir det säkerhetschefens huvudvärk?

Ekonomisk brottslighet riktad mot företag, samhälle och personer ligger på en rekordhög nivå. 47 procent av alla företag uppger att de utsatts för bedrägerier eller bedrägeriförsök de gångna åren. Dessutom vet vi numera att bedrägerierna har en tydlig koppling till grov kriminell brottslighet. Hur kan vi på säkerhetsavdelningen bli bättre på att förebygga, identifiera och förhindra bedrägerierna?

Anders Björkenheim, en av landets experter på bedrägeriprevention, ger oss en snabb och intensiv men också lärorik lägesbild men ger också bedragarna ett ansikte.

17.20Säkerhetschefen 2022

Rollen som säkerhetschef eller säkerhetssamordnare förändras över tid och påverkas av en rad omvärldsfaktorer. Företagsuniversitetet har under sommaren 2022 gjort en undersökning bland ett stort antal säkerhetschefer för att ta reda på mer om hur rollen ser ut i dag och vilka förväntningar på förändringar och kompetens som finns.

Lotta Eriksson från Företagsuniversitetet presenterar undersökningen och på plats för att kommentera resultaten men också för att ge sin syn på framtidens säkerhetschef finns säkerhetscheferna Emma Stenholm, Ericsson, Håkan Borgström, Karolinska universitetssjukhuset, och Christina Boman, SVT.

17.45När affären byter kanal

Spotifys ankomst ställde hela musikbranschens affärslogik på ända. Som VD för Universal Music i Norden såg Per Sundin förändringen på nära håll - och såg snabbt till att bli delaktig i att driva förändringen. Här berättar han hur Universal gjorde för att flytta affären till den kanal som kunderna redan hittat och lärt sig älska. Parallellerna till förändringarna i dagens arbetsliv - och till säkerhetsbranschen - är många. Per berättar också om sitt nuvarande arbete där han tillsammans med bl.a. Björn Ulvaeus skapar arenor för framtidens underhållning.

18.30Eftermiddagen summeras och avslutas

19.15Drink, nätverkande och middag med prisutdelning – Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang

Med reservation för ändringar!

Fakta

Mötesplatser

Säkerhetsgalan 2023 genomförs på Berns i Stockholm.

Konferensavgift

5 700 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt middag med förtäring.

Hotell

Ta chansen att övernatta till specialpris på Berns! Bokningskod kommer inom kort!

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se.