Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetets blogg inom ekonomi

Ekonomi

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om ekonomi. Här bevakar vi ekonomi från ditt perspektiv och alltid med ambitionen att förse dig med användbara nyheter och exempel som du kan använda i jobbet.

Badges

Ett komplext problem blev konkret på Financial Fraud Forum

Ekonomi 2018-09-19

Om man ska mäta den nya konferensen Financial Fraud Forum i siffror kan man nog summera ihop 100 procent! Konferensen, som tog sikte på och belyste bedrägeribrott från olika perspektiv, lockade många engagerade deltagare och landets främsta experter som föreläsare. "Mycket väl vald grupp av föreläsare som kompletterande varandra och gjorde att konferensen var en bland de bästa jag deltagit på inom området", uppger en av deltagarna.

Läs mer
Stefan_Larsson

En konferens som kan bli dyr att missa

Ekonomi 2018-08-13

Under sommaren har artiklarna om ekonomiska bedrägerier fortsatt att dugga tätt i media. Senast den gångna helgen skrev Dagens Nyheter att det finns en handfull kluster av bedragare som polisen har stora problem att komma åt. Bara i juli stals totalt 19,6 miljoner kronor genom bedrägerier med bank-id, enligt artikeln.
– Det har blivit ett nationellt problem som är systemhotande, säger Stefan Larsson, polisens utredningsledare för nationell seriebrottslighet, i artikeln. Han och många experter medverkar på den högaktuella konferensen Financial Fraud Forum i september då bedrägerier och annan ekonomisk brottslighet står på agendan.

Läs mer
2113-Financial-Fraud-Forum_large

Bedrägerier kostar inte bara miljontals kronor

Ekonomi 2018-06-15

"Bedragare har lyckats ta lån och kreditköp för miljonbelopp". Det har vi kunnat höra och läsa på SVT Nyheter i veckan. Bedrägerier och annan ekonomisk brottslighet är den stora snackisen just nu. Rubrikerna duggar tätt och myndigheterna börjar vässa sina metoder för att förebygga och förhindra den. Därför ligger verkligen Financial Fraud Forum i tiden!

Läs mer
IMG_4798

Controller - tredje gången gillt!

Ekonomi 2018-05-19

Tredje gången gillt! Det var inspiration och kompetens på hög nivå när den årliga konferensen Controller genomfördes för tredje gången. Ämnen som lönsamhet, förändringsarbete, vad en controller måste kunna för att möta framtiden, hur man skapar innovation genom kundvärde och ett agilt arbetssätt, ekonomiska bedrägerier och beslutsfattande stod på programmet. Controller 2018 hade allt!

Läs mer

”Jag vill visa att man som controller kan skapa värde”

Ekonomi 2018-04-23

– Vi gick från att vara styrda av omständigheter till att driva ett kostnadseffektivt arbete, berättar Owe Marstorp. Den 17 maj, på konferensen Controller, beskriver han de utmaningar resan från ekonom till controller kan innebära – men framför allt hur förändringen skapar värde.

Läs mer
byggbro

Passion och mod framgångsfaktorer

Ekonomi 2018-04-19

Om du är aktiv i sociala medier har du möjligen sett ”Bygg broar” fladdra förbi i flödet. Bygg broar den 7 maj är startskottet för en samhällsrörelse, det hoppas i alla fall Leila Karchaoui som är initiativtagare och som går under aliaset ”Glädjeministern”. Hon är dessutom en av Företagsuniversitetets tidigare kursdeltagare och föreläsare!

Läs mer

Uppdaterade årsredovisningar hos Bolagsverket

Ekonomi 2018-03-21

2017 årsbokslut är avslutade och inom kort kommer du kunna ta del av dessa hos Bolagsverket. Ibland får man uppgiften att ”tycka till” om ett bolags årsredovisning - och du har bara 15 minuter på dig! Kan Martin Krügers tio i topp då hjälpa?

Läs mer
IMG_3250

Redovisa representationen rätt!

Ekonomi 2017-12-08

Torsdagen den 7 december var det dags för årets konferens för alla inom ekonomi och HR som arbetar med representation och förmånsbeskattning. Konferensen genomfördes på Playhouse Teater i Stockholm och fyra föreläsare gav de senaste nyheterna och rönen inom området.

Läs mer
Repoförmån

Hel dag om representation och förmånsbeskattning

Ekonomi 2017-09-19

Trots de slopade avdragen för måltidsrepresentation kvarstår en mängd frågetecken kring representation. Dessa ska experten Jan-Åke Jernhem från Skattehuset i Göteborg räta ut under heldagskonferensen Representation och förmånsbeskattning i Stockholm den 7 december.

Läs mer