Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Controller 

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Den 17 maj 2017 var det åter dags för årets konferens för dig som arbetar som controller. Företagsuniversitetet bjöd in till en heldag som ger lika delar praktisk nytta och inspiration! Samtidigt bjöds ett gyllene tillfälle att knyta kontakter och nätverka med andra controllers i landet!

Controller 2017

Några kanske inte trodde att det skulle gå att toppa fjolårets stora succé, konferensen Controller. Frågan är dock om årets program inte är ännu ett snäpp vassare! Den 17 maj är det åter dags för Företagsuniversitetets konferens för dig som arbetar som controller! Vi bjuder in till en heldag på Fotografiska i Stockholm med föreläsningar och samtal på scenen som ger dig lika delar praktisk nytta och inspiration. Dessutom blir det tillfälle att knyta nya kontakter med andra controllers runt om i Sverige.

Du får veta vilka controllerns viktigaste förmågor är nu och i framtiden, du får exempel på hur man som controller kan vända motgång till framgång i tuffa tider och få resultat på sista raden utan att tappa glädjen i jobbet. Du får höra hur andra har hittat nya och effektiva modeller och du får fundera över vilka risker ekonomiavdelningarna utsätts för – och hur du kan förhindra dem.
Det är med andra ord en dag du inte vill missa!

Moderator är även i år Patrick Grimlund, civilekonom med en bakgrund som VD på IT-bolag och Investment Manager på riskkapitalbolag och kanske mest känd som programledare i TV3:s Lyxfällan.

Ur årets program:

  • Tala "ekonomiska" så att icke-ekonomer får en aha-upplevelse – David Loid, konsult och föreläsare inom retorik ger knepen!
  • Att vända motgång till framgång i tider av förändring – möt Leila Karchaoui, controller och redovisningschef vid Kronans Apotek
  • Controllerns viktigaste förmågor nu och i framtiden – Jan Lindvall, lektor i företagsekonomi
  • "Tänk som brottslingen" – identifiera och rusta dig för olika typer av risker, med hjälp av Ulf Rönndahl, expert på risk management

Dessutom får vi lära oss att bli världsmästare i konflikthantering, i regi av Elizabeth Kuylenstierna, expert på området!

Fotografiska är en inspirerande mötesplats i centrala Stockholm, en kort promenad längs vattnet från Slussen. Lunchen serveras i den prisbelönta restaurangen några trappor upp med utsikt över vattnet mot Djurgården, Skeppsholmen och Gamla stan.

Efter konferensen bjuder vi på mingel med dryck och tilltugg, och du får möjlighet att besöka Fotografiskas utställningar i din egen takt.
Välkommen den 17 maj 2017!

Program

Onsdagen den 17 maj 2017

09.30Kaffe och registrering

10.00Välkommen till Controller 2017!

Konferensens moderator Patrick Grimlund inleder.

10.10Controllern som strateg - viktiga förmågor nu och 2020

Framtidens controller måste, för att kunna stödja det komplexa beslutsfattandet och bidra till de strategiska frågorna, utveckla en proaktiv och djup förståelse för verksamheten men också skapa goda nätverk, både innanför och utanför organisationen.
Jan Lindvall, lektor i företagsekonomi vid Uppsala universitet och författare till boken ”Controllerns nya roll i en informationsrik miljö”, beskriver vikten av att bredda sin kompetens och vilka förmågor en controller måste besitta för att möta dagens och morgondagens utmaningar.

10.45Kort bensträckare

10.55Tala "ekonomiska" så att icke-ekonomer får en aha-upplevelse

David Loid är konsult och föreläsare inom retorik och varumärkesbyggande och ger här konkreta tips och modeller på hur du som ekonom – genom att kommunicera på rätt sätt – får icke-ekonomer att inte bara lyssna utan att också förstå det du rapporterar. Därmed får du en starkare relation till övriga organisationen.

11.35Paus

12.10"Tänk som brottslingen"

Att arbeta på ekonomiavdelningen innebär att man måste identifiera och rusta sig för olika typer av risker, bland annat risken för att bli utsatt för intern brottslighet. Vilka är riskerna, hur stor är omfattningen av interna stölder, vilka begår interna brott och hur kan vi förhindra det? I en högaktuell och angelägen föreläsning ger Ulf Rönndahl, expert på risk management, både djupa insikter och konkreta tips.

12.45Lunch i Fotografiskas prisbelönta restaurang

14.00Att vända motgång till framgång i tider av förändring

Varför tappa bort glädjen i arbetet? Du som controller har en viktig roll att spela i det pågående förändringsarbetet. Genom att vara nyfiken, ligga ett steg framför och tänka utanför boxen kan du bidra till framgång och därmed också till bättre resultat på sista raden – och sprida glädje och inspiration!
Leila Karchaoui, som är financial controller och redovisningschef vid Kronans Apotek, ger konkreta tips på hur man kan ta controllerrollen ett steg längre.

14.30Anpassad verksamhetsstyrning och vägen mot börsen

Det finns inte någon patentlösning för att få en effektiv verksamhetsstyrning, utan det är beroende på organisation, bransch och mognadsgrad. I ett samtal med Patrick Grimlund berättar Simon Falk, CFO på Mr Green, om sina erfarenheter av verksamhetsstyrning i olika bolag. Han ger också en kort bild av de senaste två årens arbete med att ta det snabbväxande spelbolaget Mr Green ut på börsen, en resa som gick i mål i november 2016.

15.10Rullande prognos eller budgetprocess?

Rullande prognos eller budgetprocess – hur skapas värde för verksamheten? Kan rullande prognoser ersätta den traditionella budgetprocessen? Hur kan rullande prognoser möta behovet av långsiktighet med målstyrning och olika jämförelsetal? Vilka värden finns att hämta i att ompröva sina styrmodeller?
Bengt Vernerson, Senior Group Business Controller vid metallpulvertillverkaren Höganäs, förklarar varför bolaget valde att gå från traditionell budget till rullande kvartalsrapporter.

15.45Eftermiddagskaffe

16.15Bli världsmästare i konflikthantering!

Snarstuckna kommentarer, personliga påhopp eller trassliga missförstånd. Den ena säger för mycket och den andra för lite. Den ena pratar rakt ut och den andra inte alls. Ändå ska vi genom kommunikationen fungera så bra ihop att vi faktiskt lyckas leverera till vår uppdragsgivare varje dag! Kommunikationsexperten Elizabeth Kuylenstierna ger här fem konkreta verktyg som underlättar för alla controllers när det skaver.

17.00Patrick Grimlund sammanfattar och avslutar konferensen

Dagen avslutas med "after conference", mingel med dryck och tilltugg, och möjlighet att besöka Fotografiskas utställningar.

Fakta

 

Tid och plats

Controller 2017 äger rum den 17 maj på Fotografiska i Stockholm.

Konferensavgift

5 500 kr kronor exkl.moms. I priset ingår också för- och eftermiddagskaffe och lunch samt entre till Fotografiskas utställningar.

Bokning

08-600 62 00 eller mejla konferens@foretagsuniversitetet.se.

Det är kostnadsfritt att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka före konferensen. Vid senare avbokningar debiteras fullt pris.