Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Controller 

En heldagskonferens för dig som är controller och som vill fördjupa dina kunskaper.

Controller

– ett heldagsevent för dig som är controller

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Den 11 november 2021 genomfördes Företagsuniversitetets konferens Controller, som riktar sig till dig som arbetar som controller, på ekonomiavdelningen och andra intresserade! Denna gång ses vi på Berns i Stockholm. Värd och moderator var Charlie Söderberg. På programmet stod bland annat:

  • Det nya arbetslivet – Heléne Lidström, arbetsplatsstrateg och förändringsledare 
  • Crash course i moms – därför behöver du som controller kunna momsreglerna – Lena Westfahl, Grant Thornton
  • Hållbara kalkyler – Torkel Strömsten
  • Framtidens ekonomifunktion – hur ser den ut? – Kristin Mehta
  • Smartare Värmdö – och beyond, så påverkas ekonomiarbetet
  • Så kommunicerar du med icke-ekonomer!

Program

Nedan är 2021 års program

09.30Kaffe och registrering

10.00Välkommen till Controller!

Konferensen inleds av dagens moderator och värd, Charlie Söderberg.

10.10Hållbar kalkylering

Vad är egentligen hållbara kalkyler och hur skiljer sig dessa från traditionella kalkyler? Torkel Strömsten, docent på Handelshögskolan, ger en bild av moderna kalkylmodeller och beskriver hur ny teknik, som AI, kan underlätta i verksamhetsstyrning med hjälp av hållbara kalkyler!

10.55Paus med förfriskning

11.15Framtidens controller - från data till insikter

Hur rustar sig dagens controller för morgondagens yrkesroll? Kristin Mehta från Meritmind berättar i ett samtal med Charlie Söderberg om hur AI påverkar arbetet på ekonomiavdelningen och vilka kompetenser man behöver för att möta framtiden och bli mer av en strategisk affärspartner.

11.50Smartare Värmdö - och beyond

Förflyttningen till ett smartare Värmdö – så påverkar transformationen kopplat till RPA arbetet med ekonomiredovisning. Det är en satsning som ska generera extraordinära resultat och som kräver mod, uthållighet och ledarskap mot ett nytt sätt för kommunen att verka på. Ulf Herkommer beskriver:
•    Automationsfabriken
•    Automationskön
•    Case – redovisning

12.15Lunch

13.15Allt du som controller behöver veta om moms

Med hela världen som handelsplats gäller det att ha koll på momsreglerna i den egna verksamheten. Det kan kosta dyrt att göra fel och inte minst i hållbarhetssyfte är det viktigt att ha skatter och moms högt upp på företagets agenda. Här gör vi en kort utblick över vad som händer just nu på momsområdet och sedan sätter vi fokus på hur man bör tänka kring den egna verksamheten för att ha en trygg momshantering.

Med sin långa erfarenhet som rådgivare mot företag, organisationer och andra inom olika branscher berättar moms-gurun Lena Westfahl varför momsfrågorna måste fångas upp på ett tidigt stadium.

14.00Förändrat arbetsliv

Vi är alla överens om att digitaliseringen och distansarbete innebär nya möjligheter - inte minst efter de gångna 18 månaderna - men hur påverkar det vårt arbetssätt och vår arbetsplats? Och framför allt – vilka krav ställer det på framtidens ledarskap och medarbetare?

Heléne Lidström ansvarade för Microsofts resa till det nya arbetslivet, en resa som innebar radikala förändringar i såväl arbetssätt som kontorsutformning. Helénes arbete resulterade i att Microsoft fick utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad och tilldelades priset för Sveriges snyggaste kontor. Nu bjuder Heléne på sina lärdomar om digitaliseringens möjligheter och hur det påverkar ledarskap, kontor och arbetssätt.

14.45Eftermiddagskaffe

15.15Förändrat arbetsliv på ekonomiavdelningen – i kölvattnet av pandemin

Hur har de gångna 18 månaderna påverkat ekonomiavdelningen och alla controllers och ekonomichefer? Anna Fors, CFO på Spalt PR, berättar i ett samtal med Charlie Söderberg om hur pandemin påverkat arbetslivet. På Spalt har man under de senaste åren digitaliserat såväl ekonomifunktionen som sättet på hur PR kan bedrivas på ett spännande sätt ur ett digitalt perspektiv. En resa som fick ännu mer fart i och med pandemin.

15.40Få ditt budskap att landa – så kommunicerar du med icke-ekonomer

Hur kan du som controller kan få ”icke-ekonomer” att förstå vad du pratar om? Du kanske känner igen situationen; någon ber dig presentera budgeten, månadsrapporten eller en analys på en halvtimme. Du förbereder dig och ditt exceldokument. Vid dragningen verkar ingen egentligen förstå eller ta till sig det du berättar, eftersom det är svårt att förklara ekonomiska sammanhang för åhörare som inte är insatta. Andreas Olsson, själv ekonom från början, ger dig knepen som gör att du behåller lyssnarens uppmärksamhet.

16.30Controller 2021 summeras och avslutas

Konferensen avslutas med "after conference", mingel med dryck och tilltugg.

Fakta

Tid och plats

Controller 2021 äger rum den 11 november på Berns i Stockholm.

Konferensavgift

5 700 kr kronor exkl. moms. I priset ingår också för- och eftermiddagskaffe och lunch samt mingel i Spegelbaren på Berns

Bokning

08-600 62 00 eller mejla konferens@foretagsuniversitetet.se.

Det är kostnadsfritt att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka före konferensen. Vid senare avbokningar debiteras fullt pris.