Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stockholm Talent Summit

En konferens om framtidens rekrytering

  • Vad artificiell intelligens kan – och inte kan – göra för rekryterare
  • "Så vill jag bli rekryterad!" 100 unga svenskar svarar
  • Vad LinkedIn lärt sig. Möt Lisa Gunnarsson, Head of Linkedin Nordics
  • Personal branding för rekryterare

Stockholm Talent Summit (21 mars 2019) – en heldagskonferens om framtidens rekrytering – har sedan 2016 årligen bjudit in världsledande experter, forskare och globala branschledare för att kartlägga våra gemensamma utmaningar och möjligheter.

Överallt finns teorier kring hur teknik, globalisering och framtidens samhälle kommer att förändra rekryteringsbranschen och ditt och mitt jobb. 2019 års konferenstema är framtidskraft; handlingskraft att redan idag börja arbeta i – och mot – framtiden.

Journalist-ledda intervjuer blandas med föreläsningar och interaktiva sessioner, nätverkande och reflektion. Stockholm Talent Summit är designad att ge dig som rekryterare och HR-proffs en inspirerande, bildande och omedelbart användbar upplevelse.

Årets konferens går av stapeln på Fotografiska i Stockholm, en av Sveriges mest omtyckta samlingaplatser och sevärdheter. Lunch serveras i Fotografiskas restaurang, där matkreatör Paul Svensson med team – med sitt fokus på växtriket – är utsedda till Världens Bästa Museirestaurang 2017.

Efter dagens sista programpunkt möts deltagare, föreläsare och experter för mingel, diskussion, dryck och tilltugg.

Välkommen den 21 mars!

Stockholm Talent Summit är en konferens om framtidens rekrytering.

Program

Torsdag den 21 mars 2019

 

Stockholm Talent Summit 2019 går av stapeln på Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm.

Vad AI kan – och inte kan – göra för rekryterare

Christian Guttmann, Chief AI and Data Scientist på Tieto. Adjungerad professor vid University of New South Wales i Australien och senior forskare vid Karolinska Institutet

Vi hör att artificiell intelligens kommer att förändra våra jobb, våra företag och världen i stort. Men hur? Vad är teknologin faktiskt kapabel till idag? Vilka verktyg fungerar på världsmarknaden just nu? Vilka begränsningar finns – och vilka futuristiska teorier har ingen bäring i verklighet och vetenskap?

Christian Guttmann har, inom ramen för sin egna 25–åriga karriär inom AI och AI-forskning, rest jorden runt och mött mjukvaruföretag som erbjuder AI-baserade lösningar åt rekryteringsföretag. I denna visuella presentation tar han med oss på en resa mellan omvälvande effektiv teknologi, halvmesyrer och rent sol-och-vårande.

Rekrytering i Kina: 400 miljoner millennials (som bor på kontoret)

Bo Ji, Assistant Dean och Chief Representative Europe på affärsskolan CKGSB

Modern rekrytering i västvärlden är väldokumenterad. Men hur arbetar kollegor och konkurrenter på världens största talangmarknad, Kina? Med 845 miljoner arbetsföra människor varav 400 miljoner är millennials? Och vad behöver vi lära oss när kinesiska talanger alltmer frekvent söker sig till svenska företag?

Bo Ji är Assistant Dean på kinesiska affärsskolan CKGSB – vars alumni inkluderar bland andra Jack Ma (Alibaba), Chen Yidian (Tencent) och Liu Qing (Didi).

Under Stockholm Talent Summit bjuder Bo Ji på en kulturell frontalkrock via högteknologisk big data-analys, AI-driven personalövervakning och världens mest ambitiösa och hyperkonkurrerande kandidater.

Talang för människor: Forskningens 3 viktigaste fynd om att rekrytera talanger

Kajsa Asplund, psykolog, forskare på Handelshögskolan i Stockholm samt Lead People Science på Alva Labs

Rekrytering beskrivs ofta som en process mellan en arbetsbeskrivning och ett cv. Men överallt i mixen finns den mänskliga psykologin närvarande; hos den rekryterande chefen, den rekryteringsansvariga, rekryteraren och den sökande.

Kajsa Asplund är psykolog och har under fyra år forskat om talent management på Handelshögskolan i Stockholm. I dag arbetar hon på det svenska talent analytics-företaget Alva Labs. Kajsa är aktuell med boken “Talang för människor” – en bok om hur man skapar talangutveckling som utgår från människans psykologi, och grundar sig på gedigen psykologisk forskning.

Under Stockholm Talent Summit riktar Kajsa sitt strålkastarljus mot rekryteringsbranschen och dig som rekryterare. Vilka är forskningens 3 viktigaste fynd om att rekrytera talanger?

Gulliksen Grillar: Rekryteringstrender – tomma ord eller viktig utveckling?

Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition på IT-konsultföretaget EVRY

Rekryteringsvärlden svämmar över av nya begrepp, metoder och expertpersoner. Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition på IT-konsultföretaget EVRY har arbetat med rekrytering i 20 år och undervisat i ämnet i 10 av dem.

Under Stockholm Talent Summit kommer Anna, tillsammans med prominenta gäster, att utsätta fenomenen Sourcing (Är vi bättre eller sämre på att identifiera rätt kandidater?), Gig-ekonomin (Alla pratar om gig-arbetare utom de stora företagen – som hellre vill långtidsanställa och utveckla) och Ålderism (Är det en rättighet att vara relevant?) – för tuffa tester.

Är dessa trender bara tomma ord? Eller en del av en viktig utveckling?

Referensrevolutionen

Anders Sjöberg är docent i arbete- och organisationspsykologi

Vårt rekryteringsarbete blir allt mer sofistikerat. Men när artificiell intelligens och big data-sourcing hjälpt oss hitta kandidater, när gamification och personlighetstester sorterat dem – så landar vi ändå ofta vid att en kollega ringer referenser, “känner av” och “läser mellan raderna”.

Anders Sjöberg är docent i arbete- och organisationspsykologi och har genom sitt företag Psychometrics Sweden AB granskat forskning som berör referenstagning.

Under Stockholm Talent Summit presenterar han, tillsammans med företaget Refapp, helt nya rön från en studie av referenstagning och dess stundande digitalisering.

 

Dagens tider

09.30Registring och morgonkaffe

10.00Stockholm Talent Summit inleds

12.30Lunch 

17.00Konferensen avslutas och vi bjuder på after conference med vin och mingel

Fakta

Tid och plats

Den 21 mars på Fotografiska i Stockholm. Stadsgårdshamnen 22. Tunnelbanestation: Slussen.

Deltagare

Stockholm Talent Summit vänder sig till chefer och medarbetare på rekryterings- och bemanningsföretag samt HR-avdelningar.

Konferensavgift

4 900 kr kronor exkl.moms. I priset ingår konferensprogram, för- och eftermiddagskaffe samt lunch och mingel.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att boka direkt här på hemsidan eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se. Det kostar inget att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka för konferensen, därefter debiteras fullt pris.