Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stockholm Talent Summit 

 

Tack för Stockholm Talent Summit 2017!

 

Årets konferens fick totalbetyget 4.3/5 samt mycket positiv och värdefull feedback. Arbetet med 2018 års konferens har påbörjats och vi är snart tillbaka med ett nytt program.

 

Följ vårt arbete – och våra spaningar kring framtidens arbetsmarknad – via vår LinkedIn-grupp.

 

Ses snart igen!

 

Framtidens rekrytering

Stockholm Talent Summit är en heldagskonferens med global utblick och lokal insikt. Vi får möjligheten att studera de bästa branschkollegornas strategier, de globala jättarnas teorier och höra svenska forskare och analytiker förklara den data som finns.

Ur programmet:

  • Headhunting och chefsrekrytering på toppnivå. Möt Sveriges ledande befattningsinnehavare och experter inom chefsrekrytering och Executive Search.
  • Från kugge till Kamprad. Framtidens kandidat – med Per Holknekt. Vi befinner oss i ett paradigmskifte där varje anställd rör sig från att vara en kugge i ett maskineri till att förväntas kunna se och skapa värde av egen kraft. Hur förbereder och guidar vi våra kandidater, kunder – och oss själva?
  • Människa mot maskin. Blir vi frigjorda eller frihetsberövade? – Dr Michal Kosinski från Stanford University om vad som sannolikt innebär din hittills största professionella möjlighet och utmaning. Robotisering och automation står för dörren.
  • Digital footprint, gamifcation och kandidatmakt. Anna Gulliksen plockar ner “buzzwords” på bordet, dissekerar dem och ställer frågan: Hur säkerställer vi att arbetet med ny teknologi är vetenskapligt baserat?

Stockholm Talent Summit samlar Sveriges bästa HR- och rekryteringsexperter. Vänner, kollegor och konkurrenter samlas för en heldags nätverkande, fortbildning och global diskussion kring framtiden för vår bransch.

Konferensen äger rum på Fotografiska i centrala Stockholm, en kort promenad längs vattnet från Slussen. Lunchen serveras i den prisbelönta restaurangen några trappor upp med utsikt över vattnet mot Djurgården, Skeppsholmen och Gamla stan.

Efter dagens sista programpunkt möts deltagare, föreläsare och experter för mingel, dryck och tilltugg. Välkommen den 15 juni!

Program

Torsdag 15 juni

 

Stjärnornas krig – Headhunting och chefsrekrytering på toppnivå 

I en högljudd tid präglad av digitalisering, automation och förändringar – har en grupp branschkollegor fortsatt att förfina sin delikata, diskreta och förhållandevis analoga metod. Chefsrekryterare, headhunters eller Executive Search; selektiv rekrytering till topptjänster. Inte sällan under stor press och intim granskning.

I detta samtal möter vi Sveriges ledande befattningsinnehavare och experter inom chefsrekrytering och Executive Search. I en diskussion om utveckling, konkurrens och framtidens chefsrekrytering.

Människa mot maskin. Blir vi frigjorda eller frihetsberövade?

Robotisering och automation står för dörren. Amerikansk data signalerar att för varje robot som adderas försvinner nästan sex arbetstillfällen. Det innebär omtumlande förändringar på arbetsmarknaden och inom alla branscher. För dig som rekryteringsansvarig innebär det sannolikt din hittills största professionella möjlighet och utmaning. Hur positionerar vi våra egna karriärer, våra kandidaters framtidsutsikter och våra företags strategier?

Dr Michal Kosinski är professor på Stanford University. Han har forskat inom mötet mellan rekrytering och digitalisering sedan 2010. Efter förra årets bejublade premiär på Stockholm Talent Summit är han nu tillbaka för att presentera nya studier och specialskrivet material.

Från buzzword till business case

Ny teknologi och nya metoder sköljer över oss. Ofta hand i hand med drösvis med åsikter, teorier och teser. Men hur blir gamification mer än någonting vi lyssnar på i häftiga presentationer? Hur förhåller jag mig till kandidatmakt nu, i eftermiddag? Att IBM:s artificiella intelligens Watson vinner Jeopardy är roligt – men hur stärker det vårt företags konkurrenskraft?

Anna Gulliksen är beteendevetare och ekonom. I denna affärskritiska presentation plockar hon ner “buzzwords” och luftiga teorier på bordet, dissekerar dem och ställer frågan: Hur säkerställer vi att arbetet med ny teknologi är vetenskapligt baserat? Hur kombinerar vi innovativa metoder med kvalitet och användarnytta? Vad innebär alla nya ord egentligen?

Från kugge till Kamprad. Framtidens kandidat

Vi befinner oss i ett paradigmskifte där varje anställd rör sig från att vara en kugge i ett maskineri till att förväntas kunna se och skapa värde av egen kraft. Vi förväntas nu alla vara entreprenörer – men vi står helt olika rustade inför detta. Hur förbereder och guidar vi våra kandidater, kunder – och oss själva?

Per Holknekt har upplevt entreprenörskapets högsta höjder och djupaste dalar. Han har sett kostnaden och resultaten av att själv – och genom personal – hitta och bli trygg i sin skapandekraft. Under Stockholm Talent Summit samlar han sina erfarenhet och applicerar dem på framtidens rekrytering.

Psykopat söker jobb

Som rekryterare möter vi alla typer av människor. De vi tycker om, de vi inte gärna beblandar oss med – och i värsta fall även de farliga. I en spännande presentation hör vi professor Henrik Belfrage, Sveriges främsta expert på psykopati, dekonstruera den psykopatiska personlighetsprofilen. 

Hur identifierar du en psykopat? Hur undviker vi att rekrytera rättshaverister och andra som kan orsaka såväl varumärkesskada som stora ekonomiska förluster?

Forskning finner framtidens "high performers"

Hjärna slår aldrig hjärta. Omtalade rekryteringsfenomenet Grit omvärderar talangbegreppet och sätter drivkraft, ihärdighet och kämpaglöd först. Baserat på omfattande amerikanska forskningsresultat. Framtidens arbetsmarknad ställer krav på våra företag som inte enbart intelligens rår på.

Angela Duckworth, professor i psykologi på Pennsylvania University, har banat vägen för Grit genom studier på högpresterare inom näringsliv, sportvärld och militär. Under denna interaktiva session möter vi Angela Duckworths resultat samt hör Paulin Larsen Berglöf, organisationskonsult på Grit Consultancy och Ida Garamvölgyi, Managing Partner på Workmint, applicera metod och verktyg på din rekrytering idag.

Miljoner skäl till mångfald

Att jobba med mångfald vid rekrytering är helt avgörande för att möta framtidens utmaningar. Människor med olika bakgrunder och perspektiv skapar tillsammans större innovation och kreativitet. Men många upplever det svårt att bredda sin organisation. Vi ger dig verktygen! 

Maria-Pia Cabero är ansvarig för utbildningar inom Rättviseförmedlingen. Hon drivs av att hjälpa människor och företag adaptera en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Med likabehandling i fokus möjliggörs större mångfald. Det i sin tur kan påverka både kreativ innovation och lönsamhet positivt.

Under föreläsningen går vi igenom hur din organisation kan bli smartare i arbetet och undvika fallgropar, och vi delar med oss av Rättviseförmedlingens rekryteringsmetod så att ni kan rekrytera bredare och därigenom möjliggöra mångfald.

After conference - vin, mingel och nätverkande med bransch- och yrkeskollegor

Dagens tider

09.30Registring och morgonkaffe

10.00Stockholm Talent Summit inleds

12.30Lunch tillagad av Paul Svensson och hans kockteam serverad i Fotografiskas matsal med fantastisk utsikt mot Djurgården

17.00Konferensen avslutas och vi bjuder på after conference med vin och mingel

Fakta

Tid och plats

Information kommer inom kort

Deltagare

Stockholm Talent Summit vänder sig till chefer och medarbetare på HR-avdelningar samt rekryterings- och bemanningsföretag.

Konferensavgift

5 200 kr kronor exkl.moms. I priset ingår konferensprogram, för- och eftermiddagskaffe samt lunch och mingel samt möjlighet att besöka museets utställningar.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att boka direkt här på hemsidan eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se. Det kostar inget att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka för konferensen, därefter debiteras fullt pris.