Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stockholm Talent Summit 

Välkommen till Stockholm Talent Summit! För andra året i rad bjuder vi in till en heldagskonferens för dig som arbetar med rekrytering. Våra experter ger dig handfast kunskap, aktuella case, trendspaning, den senaste forskningen och en massa inspiration.

Stockholm Talent Summit

Framtidens rekrytering

Stockholm Talent Summit är en heldagskonferens med global utblick och lokal insikt. Vi får möjligheten att studera de bästa branschkollegornas strategier, de globala jättarnas teorier och höra svenska forskare och analytiker förklara den data som finns.

Ur programmet:

  • Floriane de Saint Pierre, stjärnrekryterare i lyxindustrin, berättar om hur hon i en tid av digitalisering och nya metoder arbetar manuellt, delikat och diskret. 
  • Från kugge till Kamprad. Framtidens kandidat – med Per Holknekt. Vi befinner oss i ett paradigmskifte där varje anställd rör sig från att vara en kugge i ett maskineri till att förväntas kunna se och skapa värde av egen kraft. Hur förbereder och guidar vi våra kandidater, kunder – och oss själva?
  • Människa mot maskin. Blir vi frigjorda eller frihetsberövade? – Dr Michal Kosinski från Stanford University om vad som sannolikt innebär din hittills största professionella möjlighet och utmaning. Robotisering och automation står för dörren.
  • Digital footprint, gamification och kandidatmakt. Ta del av trender och nya metoder i rekryteringen. 

Stockholm Talent Summit samlar Sveriges bästa HR- och rekryteringsexperter. Vänner, kollegor och konkurrenter samlas för en heldags nätverkande, fortbildning och global diskussion kring framtiden för vår bransch.

Konferensen äger rum på Fotografiska i centrala Stockholm, en kort promenad längs vattnet från Slussen. Lunchen serveras i den prisbelönta restaurangen några trappor upp med utsikt över vattnet mot Djurgården, Skeppsholmen och Gamla stan.

Efter dagens sista programpunkt möts deltagare, föreläsare och experter för mingel, dryck och tilltugg. Välkommen den 15 juni!

Program

Torsdag 15 juni

 

Stjärnornas krig – chefsrekrytering inom lyxindustrin

Hon placerade Christopher Bailey på Burberry, Alber Elbaz på Lanvin och Kim Jones på Dunhill. Floriane de Saint Pierre är så världsledande inom topprekrytering åt lyxvarumärken att hennes namn blivit en symbol för industrin. I en tid av digitalisering och nya metoder agerar Floriane de Saint Pierre manuellt, delikat och diskret.

Floriane de Saint Pierre gästar Stockholm Talent Summit för ett sällsynt framträdande inför publik. Det blir ett personligt samtal om hur hon bygger sitt rekryteringsföretag på toppen av en av världens mest konkurrensutsatta branscher, kontinuerligt utvecklar sin kompetens och investerar tid i relationer och nätverk.

Människa mot maskin. Blir vi frigjorda eller frihetsberövade?

Robotisering och automation står för dörren. Amerikansk data signalerar att för varje robot som adderas försvinner nästan sex arbetstillfällen. Det innebär omtumlande förändringar på arbetsmarknaden och inom alla branscher. För dig som rekryteringsansvarig innebär det sannolikt din hittills största professionella möjlighet och utmaning. Hur positionerar vi våra egna karriärer, våra kandidaters framtidsutsikter och våra företags strategier?

Dr Michal Kosinski är professor på Stanford University. Han har forskat inom mötet mellan rekrytering och digitalisering sedan 2010. Efter förra årets bejublade premiär på Stockholm Talent Summit är han nu tillbaka för att presentera nya studier och specialskrivet material.

Från kugge till Kamprad. Framtidens kandidat

Vi befinner oss i ett paradigmskifte där varje anställd rör sig från att vara en kugge i ett maskineri till att förväntas kunna se och skapa värde av egen kraft. Vi förväntas nu alla vara entreprenörer – men vi står helt olika rustade inför detta. Hur förbereder och guidar vi våra kandidater, kunder – och oss själva?

Per Holknekt har upplevt entreprenörskapets högsta höjder och djupaste dalar. Han har sett kostnaden och resultaten av att själv – och genom personal – hitta och bli trygg i sin skapandekraft. Under Stockholm Talent Summit samlar han sina erfarenhet och applicerar dem på framtidens rekrytering.

Psykopat söker jobb

Som rekryterare möter vi alla typer av människor. De vi tycker om, de vi inte gärna beblandar oss med – och i värsta fall även de farliga. I en spännande presentation hör vi professor Henrik Belfrage, Sveriges främsta expert på psykopati, dekonstruera den psykopatiska personlighetsprofilen. 

Hur identifierar du en psykopat? Hur undviker vi att rekrytera rättshaverister och andra som kan orsaka såväl varumärkesskada som stora ekonomiska förluster?

Miljoner skäl till mångfald

Att jobba med mångfald vid rekrytering är helt avgörande för att möta framtidens utmaningar. Människor med olika bakgrunder och perspektiv skapar tillsammans större innovation och kreativitet. Men många upplever det svårt att bredda sin organisation. Vi ger dig verktygen! 

Maria-Pia Cabero är ansvarig för utbildningar inom Rättviseförmedlingen. Hon drivs av att hjälpa människor och företag att mer effektivt använda Rättviseförmedlingens rekryteringsmetod för att genom större mångfald generera ökad lönsamhet.

Under föreläsningen går vi igenom hur din organisation kan bli smartare i arbetet och undvika fallgropar, och vi delar med oss av Rättviseförmedlingens rekryteringsmetod så att ni kan rekrytera bredare och därigenom möjliggöra mångfald.

After conference - vin, mingel och nätverkande med bransch- och yrkeskollegor

Dagens tider

09.30Registring och morgonkaffe

10.00Stockholm Talent Summit inleds

12.30Lunch tillagad av Paul Svensson och hans kockteam serverad i Fotografiskas matsal med fantastisk utsikt mot Djurgården

17.00Konferensen avslutas och vi bjuder på after conference med vin och mingel

Fakta

Tid och plats

Stockholm Talent Summit äger rum den 15 juni på Fotografiska i Stockholm.

Registrering från 9.30. Programmet startar 10.00 och slutar 17.00, efter det bjuder vi in till after conference med vin, mingel och nätverkande.

Deltagare

Stockholm Talent Summit vänder sig till chefer och medarbetare på HR-avdelningar samt rekryterings- och bemanningsföretag.

Konferensavgift

5 200 kr kronor exkl.moms. I priset ingår konferensprogram, för- och eftermiddagskaffe samt lunch och mingel samt möjlighet att besöka museets utställningar.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att boka direkt här på hemsidan eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se. Det kostar inget att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka för konferensen, därefter debiteras fullt pris.