Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer 2023

Inspirerande föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen! Under två intensiva dagar på Berns får du ta del av omvärldstrender, nya perspektiv på rollen som assistent samt redskap som stärker dig i ditt arbete.

Vidgade Vyer 2023

Den 15 och 16 juni öppnar vi dörrarna på Berns och välkomnar assistenter från hela Sverige till två inspirerande dagar.

Årets tema är "Rollen, redskapen och omvärlden". Under Titti Schultz säkra ledning får du

  • nya perspektiv på rollen som assistent
  • redskap som gör dig säkrare och effektivare i ditt arbete - och som gör att ditt arbete blir hållbart på sikt
  • omvärldsspaningar som är relevanta för ditt arbete

De två dagarna bjuder på föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen. Du får träffa välkända stjärnföreläsare, ledande experter samt assistentkollegor med erfarenhet från olika verksamheter. 

På kvällen mellan de två dagarna bjuds du in till middag med utdelning av utmärkelserna "Executive Assistant of the Year" samt "Upcoming Executive Assistant of the Year".

Om du kommer resande till Stockholm och redan nu vill boka övernattning på Berns är du välkommen att göra det här.

Välkommen till årets forum för assistenter!

Program

Torsdag 15 juni

09.30Registrering och förmiddagskaffe på Berns Terrass

10.00Välkommen till Vidgade Vyer 2023

Vidgade Vyers värd Titti Schultz öppnar årets konferens.

10.10GenZ on GenZ

Nu gör Generation Z entré på våra arbetsplatser. Det handlar om de som är födda mellan 1995 och 2010 och som växt upp i en digital värld med terrorhot, klimatutmaningar och en pandemi. Hur har omvärlden påverkat dem i deras roller som medarbetare, kollegor - och så småningom som chefer?

Jahkini Bisselink gästar Sverige exklusivt för Vidgade Vyer för att ge förstahandsinformation om GenZ. Jahkini är född 1999 och tillhör därmed själv den generation som hon är expert på. Jahkini har i sin roll som FN-ambassadör givit de unga en röst internationellt. Här hjälper hon oss att bättre förstå den generation som nu blir våra kollegor.

10.50Bli en mästare på att prioritera

Om allt är viktigt blir ingenting viktigt. Tillhör du dem som gjort listiga prioriteringslistor men ändå stressas av de uppgifter du prioriterat bort? En prioriteringsmästare kan konsten att börja med den uppgift som gör alla andra uppgifter onödiga. På mångas begäran återvänder Petra Brask till Vidgade Vyer för att dela med sig av sina bästa tips och verktyg. 

11.40Kort paus

12.00Sagt i förtroende: betraktelser från en assistent

"När livet ger dig citroner: lär dig jonglera!", säger Mona Rognlien Elvin, assistent till Petter A Stordalen, grundare av företagsgruppen Strawberry, där bland annat Nordic Choice Hotels ingår. Mona berättar om hur det gick till när hon fick jobbet som assistent till Skandinaviens färgstarkaste företagsledare om och arbetet i verksamhetens innersta kärna. Låt dig inspireras av norsk kämparglöd, smarta val och djup livsinsikt.

12.40Lunch

13.30Hitta motivationen

Arbetet som assistent är oftast krävande. En hållbar karriär förutsätter därför medvetna val när det gäller hälsa för kropp och själ. 

Skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg och proffsdansaren Tobias Karlsson träffades när de tävlade tillsammans i Let's Dance. De blev nära vänner. Nu har de givit ut boken "Hitta motivationen - i livets toppar och dalar". Här ger de sina bästa råd om hur man bygger långsiktig hälsa för kropp och själ.

14.20On the Job Talks #1 och #2 

Under rubriken "On the Job Talks" bjuder assistentkollegor på sina bästa erfarenheter, reflektioner och råd. Först ut är Yassin Koleilat från ABB med "Optimera rollen och skapa utrymme för utveckling", följd av Marie Åkesson från Inhouse (och tidigare Systembolaget) med "Vad är egentligen en Executive Assistant - så skapar vi förståelse för rollen".

15.10Eftermiddagskaffe

15.40Digitaliseringen, verksamheten och assistenten

Alla verksamheter har digitalisering i fokus sedan en tid tillbaka men vad innebär det egentligen i praktiken? Daniele Capasso, ansvarig för Volvos digitala strategi, berättar om vad digitaliseringen betytt och betyder för ett bolag som Volvo. Vilka strategier har lagts och vilka effekter har de haft? Han får sällskap på scenen av sin assistent Dan Krečković och tillsammans berättar de vilken roll den som är assistent spelar i utvecklingen och vilka krav det ställer på vår yrkesroll.

16.20Stark i medgång och motgång

Isabella Löwengrip är entreprenörenoch influencern som 2018 utsågs till näringslivets mäktigaste kvinna. Redan som 16-åring startade hon sitt första bolag och hon har sedan dess grundat bland annat investmentbolag och skönhetsmärken samt skapat en av Sveriges största bloggar. I ett samtal med Titti Schultz berättar Isabella om hur hon lärt sig alla do’s and dont’s för en entreprenör. Hon delar också med sig av sin personliga erfarenhet av vad man ska göra när krisen står för dörren.

16.55Titti Schultz sammanfattar dagen

17.00Paus 

Möjlighet till incheckning för de som ska övernatta på Berns Hotel. För alla som inte ska övernatta erbjuds en pausaktivitet.

18.15Middag med Executive Assistant Awards

Välkommen in under kristallkronorna i Stora Salongen till en kväll med god mat, dryck, underhållning samt utdelning av två utmärkelser: Årets Executive Assistant samt Upcoming Executive Assistant of the Year.

Fredag 16 juni

09.00Titti Schultz öppnar Vidgade Vyers andra dag

09.10Skapa motståndskraft i tider av förändring

Alla talar om "resiliens" - och kanske är det viktigare än någonsin att kunna stå stark när omvärlden känns osäker och förändringstaken är hög.

Katarina Blom föreläser internationellt om hjärnans funktioner och särskilt om lycka. Ibland, och särskilt i tider av osäkerhet, kan hjärnan vara kontraproduktiv när det gäller att skapa lycka. Vad kan man göra åt det? Här får du ta del av råd för att stå starkare när mycket förändras i vår närhet.

09.55IMA har ordet

10.15Förmiddagskaffe

10.40Säkerhet för assistenter: cyberhoten

Den digitala fiendens attacker intensifieras och inte sällan är de statsstödda. Konsekvenserna av cyberbrotten är stora för allmänhet, företag och myndigheter. Vad innebär cyberhoten, vilka ligger bakom, vad gör polisen och vad kan vi som assistenter göra för att bidra till att skydda verksamheten?

Jan Olsson arbetar på Polisens Nationella IT-brottscentrum och är en ofta anlitad expert i media. Hör hans syn på vad IT-säkerhet innebär i praktiken och vad man ska göra för att minska riskerna för att bli utsatt när man arbetar nära ledningen.

11.20Säkerhet för assistenter: social manipulation

Som chefsassistent är risken hög att man någon gång kommer att utsättas för social manipulation i form av personer med oärligt motiv som genom assistenten vill närma sig chefen eller företagets inre kärna.  

Carolina Angelis har en bakgrund inom underrättelsetjänsten och är en av Sveriges främsta experter på insiders och spionage. Här berättar hon om vad social manipulation är, vilka motiven brukar vara, hur ”rekryteringen” går till och vad man som assistent bör vara vaksam på.

12.00Lunch

13.00On the Job Talks #3, #4 och #5

Vi fortsätter serien med miniföreläsningar där assistentkollegor delar med sig av sina bästa erfarenheter, insikter och råd. Vi får lyssna till Carina Larsson från Göteborgs Hamn om "Assistent i en verksamhet som är skyddsobjekt", Therés Westrin från Billerud om "De ville ha en Business Partner" samt Filippa Bergvall från H&M om att "Bygga chefens och organisationens varumärke".

14.00Bygga broar i mångfalden 

Vi slutar årets Vidgade Vyer där vi började: med den ökade mångfald som vi på många arbetsplatser ser bland våra kollegor. Den karismatiske Charbel Gabro har kallats "integrationisten". I årets finalföreläsning berättar han om kulturkrockar och ger råd om hur vi ska göra för att bygga broar mellan oss människor.

14.45Titti Schultz sammanfattar årets Vidgade Vyer

15.00Eftermiddagskaffe

Information

Dag och tid

Torsdag 15 juni kl. 10.00 - ca 21.30
Fredag 16 juni kl. 09.00-15.00

Plats

Berns Salonger i centrala Stockholm. Konferensprogrammet genomförs i Kammarsalen och kvällen under kristallkronorna i Stora Salongen. Förfriskningarna serveras på Berns Terrass, med utsikt över grönskan i Berzelii Park. 

Konferensavgift

9 500 kronor. Moms tillkommer. I priset ingår två dagars program, luncher, för- och eftermiddagskaffe samt middag på kvällen mellan dag 1 och 2. Om du önskar boka övernattning på Berns till specialpris kan du göra det här.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att trycka på "Boka"-knappen i rutan uppe till höger, eller genom att ringa 08-600 62 00 eller e-posta till konferens@foretagsuniversitetet.se