Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer 2024

Inspirerande föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen! Under två intensiva dagar får du ta del av omvärldstrender, nya perspektiv på rollen som assistent samt redskap som stärker dig i ditt arbete.

Vidgade Vyer 2024

Den 14 och 15 maj öppnar vi dörrarna på At Six i Stockholm och välkomnar assistenter från hela Sverige till två inspirerande dagar.

Årets tema är "Framgångsrik i rollen nu och framåt". Du kommer att få

  • nya perspektiv på rollen som assistent
  • redskap som gör dig säkrare och effektivare i ditt arbete – och som gör att ditt arbete blir hållbart på sikt
  • omvärldsspaningar som är relevanta för ditt arbete 

De två dagarna bjuder på föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen - allt under ledning av Titti Schultz. Du får lyssna till

  • några av Sveriges främsta föreläsare som bjuder på sin expertkunskap
  • assistentkollegor som delar med sig av erfarenheter och insikter
  • internationella namn som Fiona Young och Laura Belgrado
    samt
  • inspirerande möten med bl.a. Annie Lööf, Kishti Tomita och Katrine Kielos-Marcal 

På kvällen mellan de två dagarna bjuds du in till Berns Salonger för middag, underhållning och utdelning av utmärkelserna "Executive Assistant of the Year" samt "Upcoming Executive Assistant of the Year". 

Välkommen till årets forum för assistenter!

Program

Tisdag 14 maj

09.30Registrering, kaffe och smörgås

10.00Välkommen till Vidgade Vyer 2024

Vidgade Vyers moderator Titti Schultz öppnar årets konferens.

10.15Fokus och Flow

Vi börjar årets Vidgade Vyer med att dyka rakt in i kärnan i mångas arbete: Hur får man fokus och flow när allt händer samtidigt?  Hur får du hjärnkoll på förmågan att fokusera? Hur minskar du onödiga ställtider? Hur kan du med hjälp av några enkla vanor öka ditt fokus och ditt välmående? Det är några av de frågor som Maria Breitholtz Söderström tar upp i denna föreläsning. Maria driver sedan 15 år tillbaka företaget TimeFinder och är specialist på att hjälpa människor att skapa förändring som både ökar effektiviteten och välmåendet i vardagen.

11.00Så ser svenska chefer på assistentrollen 2024

Vilka kompetenser och egenskaper tycker svenska chefer är viktigast hos en assistent? Vilka arbetsuppgifter tycker man är mest väsentliga och vilka är man villig att prioritera ner? Hur ser man på rollen framåt? Våren 2024 genomför Företagsuniversitetet och IMA International Management Assistants en undersökning bland svenska chefer om hur de ser på assistentrollen nu och framåt. Här presenteras undersökningens resultat av Kristiina Sagbrant, ledningskoordinator på Riksidrottsförbundet och Training Officer på IMA Sweden samt Marlene Berglund, utvecklingsansvarig på Företagsuniversitetet.

11.30Kort paus

11.50Cybersäkerhetens A och O

Det har aldrig talats så mycket om vikten av informations- och cybersäkerhet som nu. Hoten och incidenterna peakar och dataintrång och ransomware blir allt vanligare. Vi är glada att kunna välkomna IT-säkerhetsgurun Anne-Marie Eklund Löwinder, tidigare säkerhetschef på Internetstiftelsen och under lång tid en av 14 personer i världen som hade nyckeln till Internets innersta kärna.

12.35Lunch

13.30Latest trend and tools for assistants

Välkända Laura Belgrado återvänder till Vidgade Vyer för att dela med sig av modeller, lifehacks och framför allt personliga insikter som bygger på många års erfarenhet som assistent. Hur skapar man ett effektivt arbetsflöde för sin chef och sig själv? Hur utnyttjar man den senaste tekniken? Hur kommunicerar man för att skapa goda relationer och samtidigt sätta gränser? Det är några av de frågor som Laura behandlar i sin föreläsning.

14.45Eftermiddagskaffe

15.15Hur gör vi assistentrollen attraktiv för blivande talanger?

Det kommer många signaler på att det blivit svårare att rekrytera unga personer till assistentyrket. Vad kan det bero på? Vad tycker en erfaren PR- och varumärkesexpert att vi ska göra för att öka rollens attraktionskraft? Hur kan vi lyfta fram de många möjligheter som rollen för med sig? Och finns det något i själva rollen vi behöver förändra? Lyssna till Håkan Bodman från Inhouse när han delar med sig av personliga reflektioner.

15.45On the Job Talks #1

Under rubriken “On the Job Talks” bjuder assistentkollegor i miniföreläsningar och intervjuer på sina bästa erfarenheter, reflektioner och råd. Först ut är bland andra Johanna Tüll Hollander, assistent till ledning och styrelse i Munters. 

16.15Mål, mod och passion

När Annie Lööf förra året avgick som partiledare hade hon under lång tid varit makthavare på nationell nivå, en position som givit henne unika insikter i samhällsutvecklingen. I ett personligt samtal berättar Annie om hur hon använder målmod och passion för att inte bara själv få en ram och riktning i sitt ledarskap, utan även för att få andra med på tåget.

16.50Titti Schultz sammanfattar dag 1 och bjuder in till kvällens event

17.00Eftermiddagens program avslutas

18.15Middag, prisutdelning och underhållning

Välkommen till Berns Salonger för en festlig kväll med god mat och dryck samt musikunderhållning och prisceremonin Executive Assistant Awards 

Onsdag 15 maj

09.00Välkommen tillbaka

Titti Schultz öppnar Vidgade Vyers andra dag.

09.10Förändring, digitalisering och AI

Det senaste decenniet har inneburit en snabb förändringstakt. AI, och särskilt förra årets lansering av ChatGPT, har inneburit att förändringstakten förmodligen är snabbare än någonsin. Nicholas Fernholm ger en översikt över den senaste utvecklingen inom digitalisering och AI samtidigt som han ger råd för att hantera snabb förändring.

09.50The influence of AI on the role of the Executive Assistant

Artificial Intelligence och kanske särskilt ChatGPT innebär stora möjligheter för assistenter. Samtidigt är det uppenbart att den nya tekniken också kommer att innebära att delar av rollen minskar eller kanske rentav försvinner. Fiona Young började sin karriär som Executive Assistant, gick vidare till att arbeta med Learning & Development och driver nu en verksamhet helt inriktad på hur AI påverkar assistentrollen. Hon gästar Sverige exklusivt för Vidgade Vyer både för att demonstrera den praktiska nyttan av AI och för att ge sin syn på assistentrollen framåt.

10.40Förmiddagskaffe

11.10Få fram din unika röst med full potential

Din röst är ett av dina viktigaste arbetsverktyg.  Rösten är en del av ditt varumärke och din identitet och medvetet eller omedvetet lägger din omgivning märke till din röst. I en färgstark föreläsning ger Kishti Tomita, en av Sveriges främsta röstcoacher, sina bästa råd om hur du använder rösten för att skapa förtroende och så att den håller på lång sikt. 

12.00Lunch

13.00On the Job Talks #2

Vi fortsätter “On the Job Talks”, nu med Théres Westrin, Executive Assistant på Billerud och hennes chef Matthew Hirst, President Billerud Europe.

13.30IMA har ordet

13.45På omvärldsspaning med Katrine Kielos-Marçal

En svårbedömd konjunktur, snabba politiska svängningar och ett spänt säkerhetspolitiskt läge dominerar nyhetsflödet. Katrine Kielos-Marçal, välkänd Londonkorrespondent och numera ekonomikommentator på Dagens Nyheter och i SVTs ”Ekonomibyrån”, tar oss med på en personlig spaning i en tid då inget är förutsägbart.

14.30Titti Schultz sammanfattar årets konferens

14.40Välkommen på After Conference!

Information

Dag och tid

Tisdag 14 maj kl. 10.00-ca 21.45
Onsdag 15 maj kl. 09.00-15.00

Plats

Hotel At Six i centrala Stockholm samt kvällen mellan dag 1 och 2 på Berns. 

Konferensavgift

10 500 kronor. Moms tillkommer. I priset ingår två dagars program, luncher, för- och eftermiddagskaffe samt middag på kvällen mellan dag 1 och 2. 

Logi

Passa på att boka övernattning till specialpris i samband med deltagande i konferensen. Du kan välja mellan att bo på Hotel At Six, där konferens genomförs, eller på Hobo, som ligger vägg i vägg. Ange "vidgadevyer 24" i fältet "Booking code". Boka direkt på hotellens hemsidor hotelatsix.com och hobo.se

Bokning

Välkommen med din bokning genom att trycka på "Boka"-knappen i rutan uppe till höger, eller genom att ringa 08-600 62 00 eller e-posta till konferens@foretagsuniversitetet.se