Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer 2018 

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Den 15-16 februari 2018 är det dags för Vidgade Vyer – en årlig konferens för dig som är assistent eller administratör. Under två intensiva och inspirerande dagar får du nya kunskaper, nya perspektiv på rollen som assistent samt inspiration och ny kraft. Vidgade vyer 2018 kommer att äga rum på At Six i centrala Stockholm.

Vidgade Vyer 2018

Temat 2017 var "Rollen, omvärlden och redskapen". Tilde de Paula Eby guidade genom ett program med föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen. Marcus Oscarsson omvärldsspanade på sitt fängslande och karaktäristiska sätt, Elaine Eksvärd gav oss de bästa verktygen för kommunikation som gör att människor lyssnar, Alexander Bard berättade om varför social intelligens är så viktig i en tid när så mycket digitaliseras och Margareta Thorgren från Kungliga Hovstaterna talade om integritet, diskretion och öppenhet i kommunikationen.

På programmet stod också:

  • Chefen och assistenten 2017 – färska undersökningsresultat om hur svenska chefer ser på assistentrollen
  • Den nya arbetsplatsen – så blev Microsoft Sveriges bästa arbetsplats
  • Varningssignalerna som avslöjar rättshaverister, stalkare och psykopater
  • Flow – när vi fungerar som bäst i arbetet

Konferensen ägde rum på fina Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm. På kvällen mellan de två dagarna bjöd vi in till "En kväll på Vasateatern" med mat och dryck, underhållning och utdelning av "Office Professionals Award" och "Upcoming Office Professional of the Year".

Hjärtligt välkommen till Vidgade Vyer i februari!

Program

Torsdagen den 16 februari 2017

09.30Kaffe och registrering

10.00Välkommen till Vidgade Vyer 2017!

Konferensens moderator Tilde de Paula Eby inleder.

10.15Den nya arbetsplatsen

Vi är alla överens om att digitaliseringen innebär nya möjligheter men hur påverkar det våra arbetssätt och våra kontor? Och framför allt – vilka krav ställer det på framtidens ledarskap och medarbetare?

Heléne Lidström ansvarade för Microsofts resa till det nya arbetslivet, en resa som innebar radikala förändringar i såväl arbetssätt som kontorsutformning. Helénes arbete resulterade i att Microsoft fick utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad och tilldelades priset för Sveriges snyggaste kontor. I Vidgade Vyers inledningsföreläsning bjuder Heléne på sina lärdomar om digitaliseringens möjligheter och hur det påverkar ledarskap, kontor och arbetssätt.

11.15Paus

11.35Chefen och assistenten 2017

  • Vilka av en assistents alla arbetsuppgifter anser svenska chefer vara allra viktigast?
  • Vilka kompetenser värderar chefer högst hos assistenter?
  • Vad tror man om assistentrollens utveckling på fem års sikt?

Vartannat år genomför IMA – International Management Assistants och Företagsuniversitetet en undersökning där svenska chefer får redovisa sin syn på assistentrollen nu och i framtiden. Här presenterar Else-Britt Lundgren från IMA och Marlene Berglund från Företagsuniversitetet de spännande resultaten från en alldeles färsk undersökning.

12.00När ledarskapet föryngras

Nu gör de unga cheferna entré i svenska företag och organisationer. Vad har de gemensamt med sina äldre företrädare? Vad är nytt och annorlunda i deras syn på ledarskap, affärer och företagskultur? Och framför allt – hur ser de på samarbetet mellan chef och assistent? Möt Johan Höglund, som i höstas tillträdde som Vice President Welfare and Healthcare på IT-företaget Tieto. I ett samtal med Tilde de Paula ger han sin syn på ledarskap och företagskultur.

12.30Lunch

13.40Rättshaverister, stalkare och psykopater

Som assistent befinner du dig ofta i navet av verksamhetens kommunikation. Det gör dig til en attraktiv måltavla för den som söker sig till makten och besluten – av goda eller onda skäl.

Upplever du ibland att du har kontakt med en person som börjar kännas ”besatt”? Hur vet du om det är en rättshaverist, stalkare eller psykopat du har att göra med? Vem av dem kan bli farlig och hur bör vi bemöta dem? Professor Henrik Belfrage är Sveriges främsta expert på psykopati. Här beskriver han personerna vi helst vill undvika på arbetet och hur vi identifierar och bör bemöta dem.

14.30På omvärldsspaning med Marcus Oscarsson

TV4-profilen Marcus Oscarsson har på bara ett par år etablerat sig som en av våra främsta politiska kommentatorer och omvärldsanalytiker. Hans enkla, tydliga och mycket personliga språk har bidragit till ett ökat intresse för politik och världsfrågor. Följ med Marcus på en omvärldsspaning, en dryg månad efter att Donald Trump flyttat in i Vita Huset och ett och ett halvt år innan svenskarna går till val. Vilka utmaningar står vi inför i Sverige och internationellt?

15.15Eftermiddagskaffe

15.45När vi fungerar som bäst – om flow i arbetet

Psykologiskt flow är tillståndet då vi upplever att allt fungerar optimalt. Vi har tagit oss an en utmaning – och vi klarar av den. Typiskt för flow är en positiv känsla, kontroll och att vi, utan att egentligen anstränga oss, har ett totalt fokus på uppgiften vi sysslar med. Vi är ett med det vi gör.
Fredrik Ullén, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet, delar här med sig av fyra tips på hur man uppnår flow i arbetsuppgifter och i team.

16.45Tilde de Paula Eby sammanfattar dagen och bjuder in till kvällen på Vasateatern

Möjlighet att checka in på Clarion Hotel Sign, alternativt att ta del i en aktivitet "mellan eftermiddag och kväll".

18.00En kväll på Vasateatern

Välkommen till en festlig kväll under kristallkronorna på guldprydda Vasateatern! Njut av god mat och dryck, underhållning särskilt framtagen för Vidgade Vyer samt utdelning av utmärkelserna "Office Professional Award" och "Upcoming Office Professional of the Year".

Fredag den 17 februari 2017

09.00Tilde de Paula Eby introducerar dagen

09.10Kungligt uppdrag

Margareta Thorgren är informationschef vid Kungliga Hovstaterna och har därmed ett av kommunikationsbranschens mest utmanande jobb. För att hantera det stora intresset kring kungafamiljen krävs en väl avvägd balans mellan öppenhet och diskretion. En väg att uppnå detta är de tio strategiska vägval som hovet har gjort i sin kommunikation. Det handlar om bland annat tonalitet, prioriteringar och att alltid inkludera mediaaspekten vid evenemang.

 I ett samtal med Tilde de Paula Eby berättar Margareta Thorgren om sin roll och sina utmaningar.

09.50Karriär i och utanför rollen

Är assistentrollen en återvändsgränd? Har man gjort sig så oumbärlig att det blir omöjligt att flytta på sig eller är det möjligt att byta karriär? Möt Rita Valanko, NCC, Elena Aylott, Oriflame Cosmetics och Cecilia Borghoff, GE Healthcare i ett samtal om att stanna kvar och utvecklas i rollen respektive att bryta upp och prova nya yrkesroller. Vilken nytta har man av att ha arbetat som assistent om man byter yrke? Och vilken roll spelar ständig kompetensutveckling om man väljer att stanna kvar och utvecklas i rollen? Och hur kan man utveckla själva rollen som assistent?

10.30Förmiddagskaffe

11.00Appar, molntjänster och digitala verkyg

Möjligheterna att effektivisera det dagliga arbetet ökar med de digitala verktygens utveckling. I den här föreläsningen delar entreprenören och företagsledaren Erik Fors Andrée med sig av praktiska tips om appar, molntjänster och digitala verktyg som du som assistent kan ha nytta av i ditt dagliga arbete:

  • verktygen för ökad produktivitet, förenklad kommunikation och effektivare möten
  • tillämpningar för dig som assistent och för din uppdragsgivare
  • trenderna framåt: vad kommer vi att se mer av?

11.45Framtidsspaning med assistentperspektiv

IMA är en internationell förening för assistenter. Följa IMA och rekryteringsbolaget Inhouse på en spaning efter de framtidstrender som är viktigast i assistentrollen.

12.15Lunch

13.20Alexander Bard om social intelligens

Alexander Bard räknas som en av världens främsta tänkare och föreläsare inom området digitalisering. I många föreläsningar, intevjuer och artiklar både i Sverige och internationellt har han siat om digitaliseringens utveckling – och oftast visat sig få rätt. Hur rädda ska vi som assistenter vara över att det altl mer talas om "digital assistants" och "virtual assistants"? Inte alls, menar Alexander. I en tid när så mycket digitaliseras och robotiseras blir en kompetens viktigare än andra – social intelligens.

14.00Elaine Eksvärd om inspirerande kommunikation

Förmågan att inspirera kollegor och medarbetare är viktig för den som är assistent. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera människorna runt omkring sig behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine Eksvärd ger dig i Vidgade Vyers finalföreläsning verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det du har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Målet är att du ska lära dig konsten att göra ditt budskap attraktivt.

14.50Tilde de Paula Eby sammanfattar årets Vidgade Vyer

15.00Eftermiddagskaffe och after-conference

Information

 

Konferensavgift

8 500 kronor exkl. moms. I priset ingår två dagars seminarieprogram med föreläsningar, samtal och intervjuer samt en festlig middag med nätverkande och underhållning.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att e-posta till konferens@foretagsuniversitetet.se