Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Vidgade Vyer 2018

Vidgade Vyer 2019

på Hotel At Six i Stockholm

Den 14 och 15 februari 2019 är det dags för Vidgade Vyer – en årlig konferens för dig som är assistent eller administratör. Under två intensiva och inspirerande dagar får du nya kunskaper, nya perspektiv på rollen som assistent samt inspiration och ny kraft.

Programmet för Vidgade vyer 2019 är under utveckling och kommer att publiceras här i december 2018.

Hjärtligt välkommen till Vidgade Vyer!

Program

Programmet för Vidgade vyer 2019 är under utveckling och kommer att publiceras i december. Programmet nedan avser februari 2018.

Torsdagen den 15 februari

09.30Kaffe, smörgås och registrering

10.00Välkommen

Tilde de Paula Eby hälsar välkommen till Vidgade Vyer 2018

10.15Framtidens organisation – trygghet, mod, innovation och glädje

I tider av snabb teknikutveckling och – om möjligt! – ännu mer information har människan aldrig varit viktigare än nu. Människor gillar människor, människor gör affärer med människor, människorna är vår vardag, vår business och vår framtid! I Vidgade Vyers öppningsföreläsning reflekterar Ari Riabacke kring hur vi leder oss själva och andra i tider av förändring, hur vi ska få grupper och människor att prestera bättre och hur vi skapar ett arbetsklimat med glädje och mening.

11.00Mitt Europa

– Jag är en sann europé som brinner för Sverige med italiensk värme. Så beskriver Anna Maria Corazza Bildt sig själv. I Vidgade Vyers finalföreläsning berättar Anna Maria om sin egen spännande bakgrund och om sin syn på Italien, Sverige, Europa och världen.

11.40Kort paus

12.00Ur chefens perspektiv: Leda framåt i förändring

Anna Kinberg Batra blev moderaternas första kvinnliga partiledare 2015, mitt i en extrem tid i både Sverige och omvärlden. Men i stället för att bli Sveriges första kvinnliga statsminister tvingades hon avgå redan året före valet. I ett samtal med Tilde de Paula Eby delar hon med sig av sina tankar kring att leda förändring när förutsättningarna är svåra och ändras snabbt och vad näringslivet kan lära av politiken och tvärtom, i en stökig och otålig tid.

12.20IMA har ordet – om nätverkande i praktiken

12.30Mingellunch på At Six Social

13.30Assistent 2018 – rollen och de nya förutsättningarna

Vart är assistentrollen på väg 2018? Tilde de Paula Eby leder en 70 minuter lång workshop med många medverkande och interaktiva inslag, där vi kartlägger vi vart assistentrollen är på väg.

  • Lyssna till Erik Fors-Andrée, som kartlagt hur några yrkesroller förändrats – och inte – av digitaliseringen
  • Hur kan vi som assistenter utnyttja digitaliseringen till vår fördel? Sofie Koark visar på tänkbara strategier för framtiden. Vilka är de viktiga icke-digitala delarna i assistentyrket? Kan vi vara säkra på att rollen finns kvar framöver? Else-Britt Lundgren har funderat över detta.
  • Varför har så få startup-bolag en assistent? Möt Savan Hosseini, som ägnat ett år åt att skapa en administrativ funktion i ett nystartat techbolag, och Michel Westher, VD på techbolaget Knowly, som berättar om bolagets första år.
  • Hur ser arbetsgivarnas krav ut när de söker en assistent år 2017? Hur kommer kraven att förändras? Eva Bennich Rathsman från rekryteringsbolaget Inhouse trendspanar i sin egen värld.
  • Så ”pitchar” vi rollen. Andreas Lundgren och Niklas Lindroth från kommunikationsbyrån Why lyfter fram de centrala värdena i rollen.

14.50Eftermiddagskaffe

15.20Assertiveness – kommunikation som ger resultat 

Har du någon gång tvekat när du velat framföra din åsikt i ett möte? Är du ibland osäker på hur du ska kunna säga ”nej”? Vidgade Vyer gästas av den internationella stjärnföreläsaren Laura Belgrado, som har över 20 års erfarenhet som assistent. Här presenterar hon kommunikationsstilen "assertiveness" och ger utifrån sin egen erfarenhet modeller för hur vi kan kommunicera så att vi uppnår resultat och samtidigt bygger goda relationer.

16.20Bensträckare

16.30När allt förändras

Några röster om när allt vändes upp och ner i deras tillvaro som assistenter

16.45William Spetz om mod

Mod behövs när vår närhet och vår omgivning förändras. Mod behövs för att kliva ur komfortzoonen och våga prova nya arbetsuppgifter och arbetssätt. Mod behövs för att våga ta nästa steg. William Spetz har gjort en snabb och imponerande resa från att vara en av Sveriges första youtubers till programledarskap i Melodifestivalen. I ett samtal med Tilde de Paula Eby berättar han om hur han ser på mod och komfortzooner.

17.20Eftermiddagen avslutas

Möjlighet att checka in på Hotel At Six alternativt att delta i en rundvandring där tankarna bakom hotellet och dess konst presenteras.

18.30Middag med underhållning

Välkommen till en festkväll på Berns! Njut av delikat mat och dryck, underhållning av hög klass samt utdelning av utmärkelserna "Executive Assistant of the Year" och "Upcoming Executive Assistant of the Year".

Fredagen den 16 februari

09.00Tilde de Paula Eby hälsar välkommen till Vidgade Vyers andra dag

09.10Vem bestämmer över din tid?

Att kunna och orka prestera på topp över tid kräver planering, struktur och prioritering. Med rätt mindset, effektiva verktyg och kunskap om hur man hanterar e-post och informationsflöde kan du ta kontroll över din tid och skapa balans mellan arbete, fritid och sömn.

I den här föreläsningen ger effektivitetsexperten Petra Brask oss praktiska verktyg, metoder och tips på hur vi kan frigöra tid och energi och använda det till rätt saker.

  • När är din hjärna som piggast? Fördela tiden under arbetsveckan
  • Beslutsfattande – hjärnkraft och “surdegspaddor”. Frigör energi och minska stressen
  • Synliggör dygnets timmar och använd tidskuddar i kalendern
  • Digitalt smart – skapa ett smidigt e-postflöde och låt tekniken göra jobbet

10.30Förmiddagskaffe

11.00Skapa hjältar och bli en själv

På mångas begäran återkommer Lisa Ekström till Vidgade Vyer. I år återkommer hon med en föreläsning om att förändra och förbättra arbetet. En inspirationskick som ger förståelse och insikt om varje medarbetares ansvar och betydelse i ett förändringsarbete. Det svåra görs hanterbart och inspirerande.

12.00Mingellunch

13.00Generationskrockar och vinsterna med att låta generationer mötas

Hur känns det att efter 20 år som assistent få en chef som är mycket yngre än man själv? Hur fungerar det att som ung assistent jobba för en äldre chef? Nya digitala kunskaper möter mer traditionella arbetssätt och olika värderingar ska samsas. Hur kan man framgångsrikt hantera generationskrockarna och dra fördel av generationsmötena på arbetsplatsen?

Vi sammanför tidningsdrottningen Amelia Adamo, kommunikationsexperten Sofia Kacim från generation Y och framtidsspanaren John Mellkvist, som driver frågan om ”ålderism” och låter dem samtala om utmaningarna med samarbete över generationsgränserna och vad man kan vinna på att ha en blandad åldersstruktur i organisationen.

13.30Ur chefens perspektiv: Det empatiska ledarskapet

Gerhard Bley är VD för livsmedelsföretaget Kavli men också känd för sin bok ”Instinkt eller insikt – resultat genom empatiskt ledarskap”. Han menar att mer empati, medkänsla, närhet, personlig utveckling och holistisk syn på livet ger oss framgångsrikare företag och nöjdare medarbetare.

Gerhard Bley ger konkreta exempel på hur hans eget ledarskap utvecklats genom ett långsiktigt arbete med sin egen självbild och egna självinsikter – och hur det idag ger resultat i en strikt kommersiell värld.

14.00Kort bensträckare

14.15Självledarskap, nätverkande och constant learning

Lisa Gunnarsson blev 2015 chef för LinkedIn Norden, med uppdraget att utveckla verksamheten och bygga Norden-teamet. Och det har hon verkligen lyckats med! I ett samtal med Tilde de Paula Eby berättar Lisa om vikten av självledarskap, nätverkande och “constant learning”.

15.00Tilde de Paula Eby sammanfattar årets Vidgade Vyer

15.15Eftermiddagskaffe och after conference-mingel

Information

Vidgade Vyer 2019

Konferensavgift

8 500 kronor exkl. moms. I priset ingår två dagars seminarieprogram med föreläsningar, samtal och intervjuer samt en festlig middag med nätverkande och underhållning.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att e-posta till konferens@foretagsuniversitetet.se 

Hotell

Ta chansen att övernatta på nya, fina Hotel At Six där konferensen äger rum. Specialpris för dig som deltar i  Vidgade Vyer är 1 895 kronor/natt inklusive frukost. Du bokar hotellrum genom att gå in på hemsidan www.hotelatsix.com och klicka på ”Boka rum”. Klicka fram ”Specialkoder” och skriv in koden Vyer19 i fältet ”Företags/kampanjkod”.