Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Susan Bergman gästar podden Sveriges Säkerhetschefer

Säkerhet 2021-06-11

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Årets Säkerhetsprofil 2020, Susan Bergman, som i dag har titeln Governance Manager på Combitech och därmed en rad olika ansvarsområden.

Läs mer

Tre nya yh-kortkurser beviljade

Säkerhet 2021-06-10

Myndigheten för yrkeshögskolan har nu meddelat vilka korta yh-utbildningar de beviljar under år 2021 och 2022. Företagsuniversitetet är stolta över att ha fått tre utbildningar inom säkerhet och IT beviljade.

Läs mer

Konspirationsteorier i fokus i ny studie från MSB

Säkerhet 2021-05-26

Behovet av att identifiera och motverka desinformation och vilseledande information kopplat till vaccinering av covid-19 ökar. I en ny studie som beställts av MSB har aktuell forskning om konspirationsteorier kartlagts. Studien visar hur de uppstår och utvecklas, vad de har gemensamt och hur ursprunget till en konspirationsteori kan identifieras.

Läs mer

Polisen och MSB ger råd för skydd vid terrordåd

Säkerhet 2021-05-05

MSB har tillsammans med Polismyndigheten lanserat en webbutbildning som ska höja allmänhetens kunskap kring hur man sätter sig i säkerhet vid ett attentat. Utbildningen finns både i Krisinformations mobilapp under fliken Förbered dig, eller på MSB:s webbplats.

Läs mer

Möt Anna-Karin Jonsson i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-04-23

I podden "Sveriges säkerhetschefer" möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I ett nytt avsnitt möter vi Anna-Karin Jonsson, som lever efter ledorden ”Lös, leverera och le”, sedan tiden som biträdande säkerhetschef på Riksdagen. I dag arbetar hon som Head of Group Security på SEB, som finns i 20 länder.

Läs mer

Tuffa krav på säkerhetsskydd kräver kompetens

Säkerhet 2021-04-22

– Det ligger ett stort ansvar på verksamhetsutövare och leverantörer att leva upp till kraven i säkerhetsskyddslagstiftningen och ansvaret blir bara större och större. Det säger Marie Louise Arendt, kursledare för tre kortkurser i säkerhetsskydd.

Läs mer

”Informationssäkerhet är en eftertraktad kompetens”

Säkerhet 2021-04-16

Informationssäkerhet är i princip på allas läppar för närvarande och efterfrågan på välutbildade informationssäkerhetschefer därför högre än tidigare. Nu finns en unik utbildning som omfamnar hela området och som man kan gå parallellt med sitt arbete.

Läs mer

Nytt poddavsnitt: Håkan Borgström om säkerhetschefsrollen

Säkerhet 2021-03-26

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Håkan Borgström, som har många insikter och åsikter om säkerhetschefsrollen.

Läs mer