Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Möt Jens Berglund, Director Group Security på SAAB

Säkerhet 2021-09-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången träffar vi Jens Berglund, Director Group Security med ansvar för personalsäkerheten på SAAB.

Läs mer

Möt Agge Sjöbom, säkerhetsansvarig på Tekniska muséet

Säkerhet 2021-08-24

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I ett nytt avsnitt träffar vi Agneta Sjöbom - eller Agge som hon vill kallas. Hon är relativt ny i sin roll som säkerhetschef och har färska ögon på branschen!

Läs mer

Anders Alenskär ny GD för Brottsoffermyndigheten

Säkerhet 2021-08-23

Regeringen har utsett Anders Alenskär till generaldirektör för Brottsoffermyndigheten. Anders Alenskär tillträder tjänsten den 1 november och kommer närmast från en tjänst som lagman vid Lycksele tingsrätt.

Läs mer

Säpo ger tips till landets säkerhetschefer

Säkerhet 2021-08-03

Spionage, cyberangrepp, signalspaning, påverkansoperationer, uppköp av företag och förföljelser av regimkritiker. Det är några av säkerhetshoten mot Sverige enligt Säkerhetspolisens årsbok. I podden Sveriges säkerhetschefer medverkar denna gång Kennet Alexandersson och Åsa Ahl från Säkerhetspolisen och berättar mer om hoten mot Sverige och vikten av säkerhetsskydd.

Läs mer

Susan Bergman gästar podden Sveriges Säkerhetschefer

Säkerhet 2021-06-11

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Årets Säkerhetsprofil 2020, Susan Bergman, som i dag har titeln Governance Manager på Combitech och därmed en rad olika ansvarsområden.

Läs mer