Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Nytt poddavsnitt: Håkan Borgström om säkerhetschefsrollen

Säkerhet 2021-03-26

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Håkan Borgström, som har många insikter och åsikter om säkerhetschefsrollen.

Läs mer

Secnets nya styrelse

Säkerhet 2021-03-11

Torsdagen den 11 mars höll Secnet sin årsstämma. Då valdes bland annat en ny styrelse med Richard Buske som ordförande.

Läs mer

Möt Melina Mellin i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-03-04

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen och nu är det äntligen dags för det tredje avsnittet. Denna gång möter vi Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus. Hon ger bland annat en bild av hur det gångna året har påverkat arbetet, bland annat med besöksförbud och förstärkningsläge.

Läs mer

Chefsåklagare Stefan Lundberg får brottsförebyggande pris

Säkerhet 2021-03-04

Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris 2021 går till chefsåklagaren Stefan Lundberg vid Ekobrottsmyndigheten som under många år arbetat med frågor som rör brottsförebyggande arbete mot ekonomisk brottslighet. Han har även varit en återkommande föreläsare på konferensen Financial Fraud Forum.

Läs mer

De nya kunskaperna stärker henne i yrkesrollen

Säkerhet 2021-02-25

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, avslutade Säkerhetschef diplomutbildning i januari 2021, efter sju månader med fyra hemuppgifter och en examensuppgift. "Utbildningen har gett en självförtroendeboost", kommenterar hon.

Läs mer

Nytt avsnitt i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-02-09

Det första avsnittet av podden Sveriges säkerhetschefer fick stort gensvar. Nu är det dags för det andra avsnittet - och den här gången träffar vi branschprofilen Richard Buske, numera på KRONAN Säkerhet.

Läs mer

NYHET: Podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2020-12-10

I mitten av januari lanserar Företagsuniversitetet en podcast helt fokuserad på rollen som säkerhetschef och arbetet på säkerhtsavdelningen. Lyssnarna kommer att få möta kollegor från runt om i Sverige i samtal om rollen i dag, hur rollen utvecklats under senare år – och förstås hur rollen kan tänkas utvecklas framåt.

Läs mer