Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Bristande förtroende för svenska chefers kompetens

Säkerhet 2019-03-27

Det finns ett bristande förtroende för höga chefers kompetens i Sverige. Det visar en undersökning från Kantar Sifo, som gjorts på uppdrag av SSE Executive Education. Chefer i svenska företag har fått svara på frågor om hur de bedömer kompetensen hos den som de rapporterar till. De anser bland annat att deras chefer har låg kompetens inom många strategiskt viktiga områden, som ”att leda, styra och organisera verksamheten effektivt”.

Läs mer

Dags för nya säkerhetsskyddslagen

Säkerhet 2019-03-13

Den 1 april börjar, som bekant, den nya säkerhetsskyddslagen gälla. Säkerhetspolisen har därför gett ut nya föreskrifter om säkerhetsskydd med mer detaljerade bestämmelser, som ska komplettera lagstiftningen.

Läs mer

Olle nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-13

Anders Gidrup och Siren Hofvander är nominerade till Årets Säkerhetsprofil. Den tredje och sista nominerade kandidaten till utmärkelsen är Olle Segerdahl, säkerhetskonsult på F-Secure. Han nomineras för att han med stor auktoritet rör sig mellan grundläggande cybersäkerhetsbehov för små och medelstora företag till de globala jättarnas säkerhetslösningar. Läs hela motiveringen här!

Läs mer

Siren nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-12

I går offentliggjordes den första nominerade till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil. I dag presenteras den andra - och det är...Siren Hofvander, CSO för Docly. Hon nomineras bland annat för sitt driv att göra säkerhet både roligt och tillgängligt och för sitt arbete med att bygga upp säkerhet i SLDC, en så kallad Open Data Directory. Läs hela motiveringen här!

Läs mer

Anders nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-11

På Säkerhetsgalan, den 10 april, delas utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil ut. Under tre dagar presenterar vi de tre nominerade. Den första nominerade är...
Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum! Anders nomineras bland annat för sitt strategiska säkerhetsarbete med operativt fokus på Locum och inom Svenska bandyförbundet. Läs hela motiveringen här!

Läs mer

Helena från SOS Alarm till 4C Strategies

Säkerhet 2019-03-07

4C Strategies har stärkt sitt sitt team inom kriskommunikation och krisledning ytterligare genom att för en tid sedan rekrytera Helena Söderblom som ny seniorkonsult. Hon kommer närmast SOS Alarm där hon var presschef.

Läs mer

#Trygghetnu tar sikte på modern teknik och integritet

Säkerhet 2019-03-07

Den 3 april arrangeras #TRYGGHETNU 2019 på Clarion Stockholm Hotel. Konferensens fokus är behovet att använda modern teknik, som kamerabevakning, i brottsbekämpande syfte och huruvida det står i konflikt mot gällande integritetslagstiftning.

Läs mer