Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Företagsuniversitetet sticker ut inom säkerhet

Säkerhet 2024-02-27

Företagsuniversitetet är en välrenommerad utbildningsaktör och mycket väl känd för sitt breda utbildnings- och konferensutbud. Det visar den årliga Varumärkesbarometern som Aktuell Säkerhet gör i samarbete med SveMa.

Läs mer

”Utbildningarna har hjälpt mig i år och kommer hjälpa mig framöver”

Säkerhet 2024-02-01

Per Almberg är Security Manager & Head of protective security Scandinavia på ASSA ABLOY och lever onekligen det livslånga lärandet. Han har gått ett flertal utbildningar hos Företagsuniversitetet genom åren, senast IT-säkerhetschef – Diplomutbildning hösten 2023. Vi frågar honom hur han upplevde utbildningen och hur den stod sig i jämförelse med andra utbildningar han har gått. Han delar dessutom med sig av tre konkreta råd på vad man ska tänka på när man väljer utbildningsaktör.

Läs mer

Helena Gullberg - med ett vetenskapsbaserat angreppssätt

Säkerhet 2024-01-25

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången tar vi framför allt sikte på krisberedskap och ett vetenskapsbaserat angreppssätt. Det gör vi tillsammans med Helena Gullberg, säkerhetssamordnare och biträdande säkerhetsskyddschef i Örebro kommun.

Läs mer

Emir Gazibegovic om steget från polis till säkerhetschef

Säkerhet 2023-12-11

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Emir Gazibegovic, som för ett ungefär ett halvår sedan ”kapade det ena benet” och lämnade arbetet som operativ samordnare inom Polismyndigheten för att ta klivet ut i det civila och bli säkerhetschef i Södertälje kommun.

Läs mer

Fullt hus på Forum Säkerhetsskydd

Säkerhet 2023-11-29

Med ett vintertema (både på skärmen och utomhus) inleddes den fjärde omgången av Forum Säkerhetsskydd tisdagen den 28 november. Charlie Söderberg var som vanligt på plats och hälsade de 120 deltagarna välkomna till konferensen. Därefter följde ett antal föreläsningar och samtal om säkerhetsläget, säkerhetsskyddschefens roll och mycket annat.

Läs mer

Möt Therese på Trafikförvaltningen

Säkerhet 2023-11-01

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Therese Hallqvist, som är säkerhetsstrateg inom securityområdet på Trafikförvaltningen i Region Stockholm och som tror att kombinationen HR och säkerhet skapar magi.

Läs mer

Många nya insikter och praktiska verktyg på Säkerhetsgalan

Säkerhet 2023-10-04

Över 200 deltagare kom till Säkerhetsgalan 2023, när bland annat Årets Säkerhetsprofil skulle delas ut för 15e gången, tisdagen den 3 oktober i ett regnigt Stockholm. Programmet spände från säkerhetspolitiska trender och spaningar till säkerhetschefsrollen och vad vi behöver tänka på för att attrahera och behålla Generation Z (födde 1995-2010).

Läs mer

Melina Mellin utsedd till Årets Säkerhetsprofil 2023

Säkerhet 2023-10-04

Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2023. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 3 oktober. De två andra nominerade var Minou Sadeghpour, Head of Public affair och seniorkonsult på 4C Strategies, och Björn Appelgren, folkbildningsansvarig på Internetstiftelsen.

Läs mer

Alexis Larsson om Postnords säkerhetsarbete

Säkerhet 2023-09-25

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Nu tar vi ett grepp om ett bolag, ständigt i rampljuset; Postnord. Där är Alexis Larsson säkerhetschef på en avdelning med 15 medarbetare.

Läs mer