Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Möt Marie Louise Arendt - med kommunikation som främsta verktyg

Säkerhet 2023-08-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Marie Louise (Mimmi) Arendt, som efter många år som säkerhetschef och säkerhetsskyddschef nu är chef för informations-, IT- och cybersäkerhet inom Region Skåne. Hon har humor och kommunikation som främsta verktyg och har svårt att stå emot utmaningar.

Läs mer

Säkerhetsarenan i Almedalen - summering från två dagar

Säkerhet 2023-07-03

Inför Almedalsveckan gick de sex aktörerna Säkerhetsbranschen, Säkerhetsföretagen, SSF Stöldskyddsföreningen, Brandskyddsföreningen, Stiftelsen Tryggare Sverige och Företagsuniversitetet samman och skapade Säkerhetsarenan. Under totalt nio programpunkter belystes säkerhet och trygghet ur en rad olika perspektiv. Här finns ett kortare referat från alla punkter och ett lite längre från Företagsuniversitetets programpunkt om säkerhetskultur.

Läs mer

Möt Ari Stenman, Polisens säkerhetschef

Säkerhet 2023-06-20

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Ari Stenman, som är säkerhets- och säkerhetsskyddschef på Polisen sedan några år – men som även har arbetat på Regeringskansliet och Säkerhetspolisen tidigare. 
 

Läs mer

Forum Säkerhetsskydd med fokus på personalsäkerhet

Säkerhet 2023-06-07

En kylslagen fredagsförmiddag i början av juni var det dags för den tredje upplagan av konferensen Forum Säkerhetsskydd. Lokalen var ny men moderatorn densamma som tidigare gånger. Deltagarna sågs i pampiga Wallenbergsalen i IVA Konferenscenter i Stockholm och hälsades välkomna av Charlie Söderberg, tidigare programledare för Lyxfällan.

Läs mer

Möt Tobias, säkerhetschef på Stockholm Live

Säkerhet 2023-04-14

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi en av Stockholm Lives två säkerhetschefer, Tobias Runnfeldt.

Läs mer

Gemensam arena i Almedalen ska belysa aktuella säkerhetsfrågor

Säkerhet 2023-04-04

Under Almedalsveckan 2023 bildas en ny mötesplats för frågor kring trygghet och säkerhet: Säkerhetsarenan. Aktörerna bakom Säkerhetsarenan är SäkerhetsBranschen, Företagsuniversitetet, Stöldskyddsföreningen, Brandskyddsföreningen, Säkerhetsföretagen och Stiftelsen Tryggare Sverige som går ihop för att skapa en gemensam mötesplats som ska belysa aktuella frågor kring trygghet och säkerhet.

Läs mer

Säkerhetschef på Stockholms universitet: Nellie Grenius

Säkerhet 2023-03-07

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet möter vi Nellie Grenius på Stockholms universitet. Hon är säkerhetschef och säkerhetsskyddschef och har sedan hon började där 2019 byggt upp en säkerhetssektion med 12 medarbetare.

Läs mer

"Nu kan jag fatta mer välgrundade beslut"

Säkerhet 2023-02-22

Greger Tallroth är processledare inom psykiatrin i Region Örebro men diplomerades också som säkerhetssamordnare i februari 2023. Han blickar tillbaka på tre innehållsrika utbildningsblock med glädje.

Läs mer