Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Ola Jörgensen om ransomewareattacken mot Coop

Säkerhet 2022-09-15

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Ola Jörgensen, koncernsäkerhetschef på Coop, som berättar om sitt arbete, säkerhetschefsrollen och hur Coop hanterade ransomewareattacken förra sommaren.

Läs mer

Säpos operativa chef kommer – kommer du?

Säkerhet 2022-09-06

Det är mindre än tre veckor kvar till Säkerhetsgalan och därför hög tid att säkra sin plats på årets mötesplats för alla med säkerhetsintresse! Välkommen tisdagen den 27 september kl 13.00. Eftermiddagens konferens sker på Space i Stockholm (Sergels torg) och kvällens middag med prisutdelning i Spegelsalen på Grand Hôtel! Det är ett ypperligt tillfälle att vässa sin kompetens genom föreläsningar och samtal om det säkerhetspolitiska läget, cyberhoten, terrorhotet, bedrägerier och säkerhetschefens roll.

Läs mer

Jenny Persson om Säkerhetsgalan

Säkerhet 2022-08-19

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. Den här gången möter vi Jenny Persson på Aktuell Säkerhet, som berättar mer om Säkerhetsgalan – en mötesplats för landets säkerhetschefer och andra säkerhetsintresserade.

Läs mer

Jan Olsson nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2022

Säkerhet 2022-08-12

Årets Säkerhetsprofil 2022 delas ut på Säkerhetsgalan den 27 september. Redan nu avslöjar vi den första nominerade av tre; Jan Olsson från Nationellt IT-brottscentrum på Polisen. I nästa vecka avslöjas de två andra som nominerats!

Läs mer

Gröna Lunds säkerhetschef Fredrik Gemzell om säkerheten

Säkerhet 2022-06-13

Det är högsäsong på Gröna Lund, en 138-årig tummelplats för glada människor från hela världen och Fredrik Gemzell ansvarar tillsammans med sin säkerhetsorganisation, på över 100 personer, för säkerheten på 38 000 kvadratmeter tivoliyta. Under fem månader välkomnar de 1,2 miljoner besökare. I det nya avsnittet i podden Sveriges säkerhetschefer berättar Fredrik Gemzell, säkerhetschef mer om sitt arbete och sin syn på Gröna Lund.

Läs mer

Möt Karin, en av Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2022-05-06

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Karin Johannesen, säkerhetschef på stadsledningskontoret i Stockholms stad.

Läs mer

Succé för Forum Säkerhetsskydd

Säkerhet 2022-05-01

Fredagen den 29 april kunde äntligen den nya konferensen Forum Säkerhetsskydd genomföras och 125 säkerhetsskyddschefer och konsulter kom till Posthuset i Stockholm för en heldag som kretsade runt just deras verksamhet.

Läs mer

IMY granskar Verisure

Säkerhet 2022-04-22

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, meddelade den 22 april, att myndigheten nu inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda de uppgifter som förekommit om att anställda på bolaget delat bildmaterial mellan sig utan att det har varit befogat.

Läs mer