Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Säkerhetsgalan skjuts upp till 16 februari

Säkerhet 2020-09-03

Säkerhetsgalan, som skulle gått av stapeln den 1 oktober, skjuts fram till den 16 februari. Däremot koras Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang online den 1 oktober kl 15.00. Den livestreamade prisutdelningen är kostnadsfri och öppen för alla intresserade. De som redan är anmälda till Säkerhetsgalan är per automatik inbjudna till prisutdelningen.

Läs mer

Ny chef för NOA

Säkerhet 2020-08-13

Regeringen har utsett Johan Olsson till ny chef för nationella operativa avdelningen, NOA, vid Polismyndigheten från och med den 1 oktober 2020 till den 1 oktober 2024. Han är i dag operativ chef vid Säkerhetspolisen och har en lång erfarenhet vid Säkerhetspolisen bakom sig.

Läs mer
Thomas_Rolen

Thomas Rolén ny GD för Domstolsverket

Säkerhet 2020-08-10

Regeringen har under sommaren utsett Thomas Rolén till ny generaldirektör för Domstolsverket. Han tillträder tjänsten den 1 oktober.
Foto: Kammarrätten i Stockholm

Läs mer

Secnet öppnar upp för fler

Säkerhet 2020-06-10

Secnet har varit ett nätverk företrädesvis för diplomerade säkerhetschefer och säkerhetssamordnare vid Företagsuniversitetet. Nu öppnar föreningen upp för fler som gått säkerhetsutbildningar och som arbetar med säkerhet - för att bli en naturlig mötesplats för landets säkerhetsproffs. Dessutom har Secnet precis lanserat en ny hemsida!

Läs mer

Åtgärder för en mer likvärdig och effektiv kommunal räddningstjänst över hela landet

Säkerhet 2020-06-10

Regeringen har beslutat en lagrådsremiss med förslag på vissa förändringar i lagen om skydd mot olyckor (LSO). Genom förslagen ges bättre förutsättningar att förebygga olyckor och minska skador till följd av olyckor. Flera av förslagen förväntas ge särskild effekt utanför de större städerna. Inrikesminister Mikael Damberg säger att detta är nästa steg i arbetet för att stärka förmågan att hantera skogsbränder och andra stora olyckor.
(Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet)

Läs mer

Ny utbildning: Diplomerad säkerhetsskyddschef

Säkerhet 2020-06-01

Är du ansvarig för att leda säkerhetsskyddsarbetet i din organisation eller, vill du öka dina kunskaper om säkerhetsskydd? Då kanske vår nya utbildning, Diplomerad Säkerhetsskyddschef, kan vara något för dig? Det är en totalt nio dagar lång utbildning, som tagits fram i samarbete med Secana.

Läs mer

Ny myndighet ska samordna det psykologiska försvaret

Säkerhet 2020-05-26

Inrikesminister Mikael Damberg har tagit emot betänkandet från "Utredningen om en ny myndighet för psykologiskt försvar". Den särskilda utredaren, Anders Danielsson, har haft i uppdrag att analysera och lämna förslag om en ny myndighet som ska ha det övergripande ansvaret för att utveckla och samordna det psykologiska försvaret.

Läs mer

Tre nya regeringsuppdrag till MSB

Säkerhet 2020-05-15

Regeringen har gett MSB tre uppdrag kopplat till arbetet mot illegala sprängningar. Det handlar bland annat om att inrätta ett nationellt forum för sprängämnessäkerhet.

Läs mer

Webbinarium om ensamagerande gärningspersoner

Säkerhet 2020-05-13

Center mot våldsbejakande extremism, CVE, och Agera Värmland arrangerar en webbsänd konferens måndagen den 1 juni kl 13.00-16.30. Temat är "Hotet från ensamagerande gärningspersoner - hur ser det ut och vad gör vi för att motverka dessa krafter?" Medverkar gör Mattias Gardell, professor i religionsvetenskap, Stefan Krakowski, psykiater, Lisa Kaati forskningsledare FOI, och Jenny Yourstone, forskningsledare CVE.

Läs mer