Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Snart dags för The Stockholm Criminology Symposium igen

Säkerhet 2019-02-28

Den 10-12 juni är det åter dags för The Stockholm Criminology Symposium, en av världens största konferenser i kriminologi. I samband med symposiet delas the Stockholm Prize in Criminology ut. I år går utmärkelsen till Schweiz tidigare förbundspresident Ruth Dreifuss och den amerikanske professorn Peter Reuter.

Läs mer

Dags för Nationella Brottsofferveckan igen

Säkerhet 2019-02-20

Mellan den 18 och 21 februari pågår Nationella Brottsofferveckan. Under fyra dagar bjuder Stiftelsen Tryggare Sverige in till en rad föreläsningar och samtal kring brottsdrabbades rättigheter och behov.

Läs mer

Trygghetspris till Marita

Säkerhet 2019-02-11

Trygghetschefen Marita Bertilsson från Norrtälje kommun fick den 8 februari ta emot Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris.

Läs mer

Anders och Peter prisade

Säkerhet 2019-02-11

För en tid sedan delades den prestigefyllda utmärkelsen ”Kreditpriset 2018” ut, vid Kreditföreningens årsmöte. Priset gick mycket välförtjänt till Anders Björkenheim och Peter Forsman.

Läs mer

Evidensbaserad säkerhetskunskap ligger helt rätt i tiden

Säkerhet 2019-01-18

Om några veckor kan ett antal säkerhetspersoner i landet stoltsera med 7,5 högskolepoäng i säkerhetsvetenskap. Då har de fullföljt fysiska kurstillfällen och fått sina hemuppgifter godkända av Lunds universitet. Två av dem, Magnus Fjällström, trygghets- och säkerhetssamordnare i Malmö stad, och Stefan Elm, säkerhetsansvarig vid kulturförvaltningen i Stockholms stad, uppskattar sina nyvunna kunskaper.

Läs mer

Fortsatt forskning om krisberedskap

Säkerhet 2019-01-16

Ett nytt projekt för behovsdriven forskning och utveckling av verktyg och metoder för IT-baserad krisövning startade kring årsskiftet. Projektet heter CriseIT 2 - Implementing Future Crisis Management Training, och är ett samarbete mellan Karlstads universitet och elva parter i Sverige och Norge.

Läs mer

Ida Texell fick Qnetpriset

Säkerhet 2018-11-24

Den 23 november arrangerades Qnetdagen för femte året i rad. Det är ett öppet evenemang, alltså inte bara för medlemmar, och över 100 personer fanns på plats i Musiksalen på Norra Latin. Efter en rad spännande föreläsningar och samtal var det dags att presentera årets vinnare av Qnetpriset. Det blev Ida Texell, förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren i Attunda, som fick ta emot utmärkelsen.

Läs mer

Lotta nominerad till Qnetpriset

Säkerhet 2018-11-18

Lotta Eriksson, ansvarig för säkerhetsutbildningarna på Företagsuniversitetet är en av tre nominerade till Qnetpriset, som delas ut på Qnetdagen, fredagen den 23 november.

Läs mer

SKYDD lockade nästan 10 000 besökare

Säkerhet 2018-11-05

9 872 personer besökte SKYDD 2018 på Stockholmsmässan i oktober. Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet gjorde gemensam sak i en Hotel At Six-inspirerad monter och tog tillfället i akt att informera om Säkerhetsgalan 2019. Dessutom lottades tre platser på galan ut. Under mässan fanns också kronprinsessan Victoria på plats för att dela ut pris.

Läs mer