Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

"Viktigt med analytisk och kommunikativ förmåga" - möt Anders Gidrup

Säkerhet 2022-04-04

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi en flerfaldigt prisad säkerhetschef som enligt många inte bara andas säkerhet, utan lever säkerhet; Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum.

Läs mer

Li Karlsén har världen som arbetsplats

Säkerhet 2022-03-01

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär.  Den här gången möter vi en säkerhetschef som bytt det gröna mot det rosa, som sedan 2019 är Head of Security på Kvinna till kvinna, Li Karlsén. Hon är dessutom en av världens främsta fridykare.

Läs mer

Pär Rylander ger konkreta tips i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2022-01-26

I det nya avsnittet i podden Sveriges säkerhetschefer möter vi Pär Rylander, passionerad säkerhetschef på Skatteverket. Han ser Skatteverket som en "kronjuvel i svensk statsförvaltning" och har sedan han började där för fyra år sedan genomfört en ordentlig utveckling av säkerhetsarbetet i tre strategiska delar.

Läs mer

Vi lämnar 2021 och siktar mot ett säkert 2022

Säkerhet 2021-12-17

2021 blev ett händelserikt år för Företagsuniversitetet och vi går in i 2022 med en stark och stolt känsla av att vi verkligen erbjuder breda, djupa och aktuella utbildningar inom säkerhet och också bidrar till utvecklingen av olika yrkesroller inom säkerhet, genom utbildning men också podden Sveriges säkerhetschefer. När vi summerar 2021 ser vi att vi har landets bredaste utbud av säkerhetsutbildningar.

Läs mer

Ny mötesplats om säkerhetsskydd

Säkerhet 2021-11-26

Torsdagen den 10 februari 2022 genomförs Forum Säkerhetsskydd för första gången, en mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsskydd! Under dagen delar flera olika verksamheter med sig av sina erfarenheter och best practise. Det blir också tillfälle för deltagarna att nätverka och diskutera utmaningar och möjligheter i arbetet.

Läs mer

"Beteendevetenskap viktigt" - hör Emrah Ercin i Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-11-08

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det nya avsnittet träffar vi Emrah Ercin, säkerhetssamordnare på kulturförvaltningen i Stockholm stad.

Läs mer

Uppskattat program på Säkerhetsgalan

Säkerhet 2021-10-21

Tisdagen den 19 oktober arrangerades åter Säkerhetsgalan och många förväntansfulla deltagare kom till Hotel At Six kring lunchtid. Första talare var Anders Hansen och därefter följde en rad spännande föreläsningar och samtal på scenen, under ledning av Titti Schultz.

Läs mer