Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Minou Sadeghpour nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2023-09-05

Årets Säkerhetsprofil 2023 delas ut på Säkerhetsgalan den 3 oktober, på Berns i Stockholm. Redan nu avslöjar vi den första nominerade av tre; Minou Sadeghpour.
Hon arbetar som Head of Public Affairs och seniorkonsult inom totalförsvar på 4C Strategies och är också styrelseledamot i Allmänna försvarsföreningen.

Läs mer

Två diplom samma vecka

Säkerhet 2023-08-31

Man kan absolut kalla Lars From för vetgirig och ambitiös – förutom en säkerhetschefsutbildning för ett par år sedan, avslutade han två längre utbildningar i augusti och fick då diplom både som säkerhetsskyddschef och informationssäkerhetschef. "Diplomen är en kvalitetsstämpel och ger mig trygghet i min roll", säger han.

Läs mer

Möt Marie Louise Arendt - med kommunikation som främsta verktyg

Säkerhet 2023-08-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Marie Louise (Mimmi) Arendt, som efter många år som säkerhetschef och säkerhetsskyddschef nu är chef för informations-, IT- och cybersäkerhet inom Region Skåne. Hon har humor och kommunikation som främsta verktyg och har svårt att stå emot utmaningar.

Läs mer

Säkerhetsarenan i Almedalen - summering från två dagar

Säkerhet 2023-07-03

Inför Almedalsveckan gick de sex aktörerna Säkerhetsbranschen, Säkerhetsföretagen, SSF Stöldskyddsföreningen, Brandskyddsföreningen, Stiftelsen Tryggare Sverige och Företagsuniversitetet samman och skapade Säkerhetsarenan. Under totalt nio programpunkter belystes säkerhet och trygghet ur en rad olika perspektiv. Här finns ett kortare referat från alla punkter och ett lite längre från Företagsuniversitetets programpunkt om säkerhetskultur.

Läs mer

Möt Ari Stenman, Polisens säkerhetschef

Säkerhet 2023-06-20

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Ari Stenman, som är säkerhets- och säkerhetsskyddschef på Polisen sedan några år – men som även har arbetat på Regeringskansliet och Säkerhetspolisen tidigare. 
 

Läs mer

Forum Säkerhetsskydd med fokus på personalsäkerhet

Säkerhet 2023-06-07

En kylslagen fredagsförmiddag i början av juni var det dags för den tredje upplagan av konferensen Forum Säkerhetsskydd. Lokalen var ny men moderatorn densamma som tidigare gånger. Deltagarna sågs i pampiga Wallenbergsalen i IVA Konferenscenter i Stockholm och hälsades välkomna av Charlie Söderberg, tidigare programledare för Lyxfällan.

Läs mer

Möt Tobias, säkerhetschef på Stockholm Live

Säkerhet 2023-04-14

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi en av Stockholm Lives två säkerhetschefer, Tobias Runnfeldt.

Läs mer