Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Gemensam arena i Almedalen ska belysa aktuella säkerhetsfrågor

Säkerhet 2023-04-04

Under Almedalsveckan 2023 bildas en ny mötesplats för frågor kring trygghet och säkerhet: Säkerhetsarenan. Aktörerna bakom Säkerhetsarenan är SäkerhetsBranschen, Företagsuniversitetet, Stöldskyddsföreningen, Brandskyddsföreningen, Säkerhetsföretagen och Stiftelsen Tryggare Sverige som går ihop för att skapa en gemensam mötesplats som ska belysa aktuella frågor kring trygghet och säkerhet.

Läs mer

Säkerhetschef på Stockholms universitet: Nellie Grenius

Säkerhet 2023-03-07

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet möter vi Nellie Grenius på Stockholms universitet. Hon är säkerhetschef och säkerhetsskyddschef och har sedan hon började där 2019 byggt upp en säkerhetssektion med 12 medarbetare.

Läs mer

"Nu kan jag fatta mer välgrundade beslut"

Säkerhet 2023-02-22

Greger Tallroth är processledare inom psykiatrin i Region Örebro men diplomerades också som säkerhetssamordnare i februari 2023. Han blickar tillbaka på tre innehållsrika utbildningsblock med glädje.

Läs mer

Från Grand Hôtel till Förvaltningsrätten - möt Per Löndahl

Säkerhet 2023-01-26

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet möter vi Per Löndahl som numera är service- och säkerhetschef på Förvaltningsrätten i Stockholm, en av Europas största domstolar.

Läs mer

Susann Marco om åren i Afrika och säkerhetschefsrollen

Säkerhet 2022-12-12

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet möter vi Susann Marco, Head of Security på DHL Freight. Hon har under åren på sin tidigare arbetsplats IBM bland annat arbeta många år i olika afrikanska länder. 

Läs mer

Forum Säkerhetsskydd med praktiska exempel

Säkerhet 2022-12-06

Måndagen den 5 december var det dags igen, Forum Säkerhetsskydd intog Palmsalen i Posthuset för andra gången 2022 och över 100 deltagare trotsade julstressen och kom för att ta del av en högintensiv dag – med fullt fokus på säkerhetsskydd. Ett nyckelord för dagen tillsammansarbete!
 

Läs mer

"Viktigt vara på tå" - möt Mikael Hellqvist på Jula

Säkerhet 2022-11-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar Mikael Hellqvist, koncernsäkerhetschef på Jula AB – som inte bara har varuhus att hantera!

Läs mer

Möt Emma Stenholm

Säkerhet 2022-10-14

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet. I det här avsnittet träffar vi Emma Stenholm, Head of Physical Security and Resilience på Group Security, Ericsson.

Läs mer