Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Gröna Lunds säkerhetschef Fredrik Gemzell om säkerheten

Säkerhet 2022-06-13

Det är högsäsong på Gröna Lund, en 138-årig tummelplats för glada människor från hela världen och Fredrik Gemzell ansvarar tillsammans med sin säkerhetsorganisation, på över 100 personer, för säkerheten på 38 000 kvadratmeter tivoliyta. Under fem månader välkomnar de 1,2 miljoner besökare. I det nya avsnittet i podden Sveriges säkerhetschefer berättar Fredrik Gemzell, säkerhetschef mer om sitt arbete och sin syn på Gröna Lund.

Läs mer

Möt Karin, en av Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2022-05-06

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi Karin Johannesen, säkerhetschef på stadsledningskontoret i Stockholms stad.

Läs mer

Succé för Forum Säkerhetsskydd

Säkerhet 2022-05-01

Fredagen den 29 april kunde äntligen den nya konferensen Forum Säkerhetsskydd genomföras och 125 säkerhetsskyddschefer och konsulter kom till Posthuset i Stockholm för en heldag som kretsade runt just deras verksamhet.

Läs mer

IMY granskar Verisure

Säkerhet 2022-04-22

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, meddelade den 22 april, att myndigheten nu inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda de uppgifter som förekommit om att anställda på bolaget delat bildmaterial mellan sig utan att det har varit befogat.

Läs mer

"Viktigt med analytisk och kommunikativ förmåga" - möt Anders Gidrup

Säkerhet 2022-04-04

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. I det här avsnittet träffar vi en flerfaldigt prisad säkerhetschef som enligt många inte bara andas säkerhet, utan lever säkerhet; Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum.

Läs mer

Li Karlsén har världen som arbetsplats

Säkerhet 2022-03-01

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär.  Den här gången möter vi en säkerhetschef som bytt det gröna mot det rosa, som sedan 2019 är Head of Security på Kvinna till kvinna, Li Karlsén. Hon är dessutom en av världens främsta fridykare.

Läs mer

Pär Rylander ger konkreta tips i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2022-01-26

I det nya avsnittet i podden Sveriges säkerhetschefer möter vi Pär Rylander, passionerad säkerhetschef på Skatteverket. Han ser Skatteverket som en "kronjuvel i svensk statsförvaltning" och har sedan han började där för fyra år sedan genomfört en ordentlig utveckling av säkerhetsarbetet i tre strategiska delar.

Läs mer

Vi lämnar 2021 och siktar mot ett säkert 2022

Säkerhet 2021-12-17

2021 blev ett händelserikt år för Företagsuniversitetet och vi går in i 2022 med en stark och stolt känsla av att vi verkligen erbjuder breda, djupa och aktuella utbildningar inom säkerhet och också bidrar till utvecklingen av olika yrkesroller inom säkerhet, genom utbildning men också podden Sveriges säkerhetschefer. När vi summerar 2021 ser vi att vi har landets bredaste utbud av säkerhetsutbildningar.

Läs mer