Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Karl Emil Nikka utsedd till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2021-10-20

Karl Emil Nikka, IT-säkerhetsexpert och författare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2021. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 19 oktober. De två andra nominerade var Malin Ekblad säkerhetschef i Vellinge, Trelleborg och Skurup, och Patrick Cordner, chef för SC3 (polisens nationella it-brottscentrum).

Läs mer

Aria Nakai är Framtidens Säkerhetstalang 2021

Säkerhet 2021-10-20

Aria Nakai är en eldsjäl som grundat Säkerhetsforum Väst, en organisation vars syfte är att bredda samtalet kring försvar och säkerhet genom att skapa incitament för främst unga att utveckla sitt intresse för fältet. På Säkerhetsgalan 2021 tilldelades han utmärkelsen Framtidens Säkerhetstalang.

Läs mer

Lena Sahlin om idrott och säkerhet i Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-10-13

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Lena Sahlin, säkerhetsansvarig för idrott och kriminalitet vid Riksidrottsförbundet.

Läs mer

Malin Ekblad nominerad till Årets säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2021-09-28

Malin Ekblad är säkerhetschef i Trelleborgs, Vellinges och Skurups kommun och har tidigare fått motta bland annat Qnet-priset. Nu är hon framröstad som andra kandidat med möjlighet att knipa utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil 2021.

Läs mer

Karl Emil Nikka nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021

Säkerhet 2021-09-24

IT-säkerhetsspecialisten och författaren Karl Emil Nikka är först ut att bli nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021. "Det här var fantastiskt roligt att mycket oväntat. Det är verkligen en ära att få sälla sig till skaran av profiler som har nominerats genom åren", säger han.

Läs mer

Financial Fraud Forum 2021

Säkerhet 2021-09-23

Denna regniga torsdag i september är det åter dags för konferensen Financial Fraud Forum. Vi välkomnar alla som kommer fysiskt till Wallenbergsalen och alla som ansluter via livestream!

Läs mer

Möt Jens Berglund, Director Group Security på SAAB

Säkerhet 2021-09-17

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången träffar vi Jens Berglund, Director Group Security med ansvar för personalsäkerheten på SAAB.

Läs mer