Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Tre nya regeringsuppdrag till MSB

Säkerhet 2020-05-15

Regeringen har gett MSB tre uppdrag kopplat till arbetet mot illegala sprängningar. Det handlar bland annat om att inrätta ett nationellt forum för sprängämnessäkerhet.

Läs mer

Webbinarium om ensamagerande gärningspersoner

Säkerhet 2020-05-13

Center mot våldsbejakande extremism, CVE, och Agera Värmland arrangerar en webbsänd konferens måndagen den 1 juni kl 13.00-16.30. Temat är "Hotet från ensamagerande gärningspersoner - hur ser det ut och vad gör vi för att motverka dessa krafter?" Medverkar gör Mattias Gardell, professor i religionsvetenskap, Stefan Krakowski, psykiater, Lisa Kaati forskningsledare FOI, och Jenny Yourstone, forskningsledare CVE.

Läs mer

Mikael Pettersson ny vd för Confidence

Säkerhet 2020-05-11

I samband att Confidence nu går in i en tillväxtfas har Mikael Pettersson utsetts till vd och efterträder därmed Pär Nilsson den 17 maj 2020.

– Jag är hedrad och mycket inspirerad över att få ta över som vd efter Pär Nilsson för att få leda ett företag med så stark kompetens och drivkraft, säger han.

Läs mer

Krisberedskapsvecka i maj

Säkerhet 2020-05-08

Den 11 till 17 maj genomförs Krisberedskapsveckan, som ska stärka befolkningens motståndskraft inför kriser och ytterst krig. Med anledning av covid-19 får årets kampanj ett anpassat upplägg och innehåll – och blir delvis digital. I år sätter Krisberedskapsveckan fokus på privatpersoner och föreningar som under coronapandemien aktivt bidrar till Sveriges krishantering, enligt MSBs GD Dan Eliasson.

Läs mer

Yrkeshögskolan satsar på spetsutbildningar i säkerhet

Säkerhet 2020-04-15

Onsdagen den 15 april kom besked från YH-myndigheten att Företagsuniversitetets tre spetsutbildningar inom säkerhet beviljats tillstånd att starta. Det handlar om två avancerade utbildningar i informationssäkerhet; ”Cybersecurity” och ”Ledning av informations- och cybersäkerhet” samt utbildningen ”Säkerhetstekniker”.

Läs mer

Bedömning av terrorhotet för 2020

Säkerhet 2020-04-08

Islamistiskt- och högerextremistiskt motiverad terrorism bedöms utgöra det främsta terrorhotet mot Sverige. Det konstaterar Nationellt centrum för terrorhotbedömning, NCT i sin helårsbedömning för 2020.

Läs mer

MSB genomför informationssatsning om det nya coronaviruset

Säkerhet 2020-04-08

MSB har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en stor informationssatsning för att nå ut med samordnad information om det nya coronaviruset. Satsningen genomförs tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen och en lång rad andra aktörer. Målet är att nå en så stor del av Sveriges befolkning som möjligt.

Läs mer

Effektivare hantering av häktningar och minskad isolering

Säkerhet 2020-03-25

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag som syftar till en effektivare hantering av häktningar. Förslagen ska också bidra till en ökad rättssäkerhet och till att barnrättsperspektivet stärks och lagändringen föreslås träda i kraft den 1 september i år.

Läs mer