Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Malin Ekblad fick Qnetpriset

Säkerhet 2019-11-23

Under Qnetdagen fredagen den 22 november fick Malin Ekblad (till vänster i bild) Qnetpriset. Övriga nominerade var Lina Nilsson, Stöldskyddsföreningen, och Jenny Persson, Aktuell Säkerhet. Alla tre hyllades på scenen!

Läs mer

Succé för Sectech

Säkerhet 2019-11-21

Sectech, mässan som pågick den 19-20 november, blev en succé med rekordmånga mässbesökare, seminariedeltagare och utställare. 104 utställare och 2.794 besökare uppges vara klara rekordnoteringar.

Läs mer

Ett kompetenskvitto för säkerhetschefer som håller internationellt

Säkerhet 2019-10-07

ASIS internationella certifiering CPP, Certified Protection Professional, omgärdas av en del rykten. Det sägs att den är jättesvår och att dem är väldigt amerikansk. Nu vill ASIS Sverige slå ett slag för certifieringen och genom ett samarbete med Företagsuniversitetet erbjuds därför en förberedande kurs på nio eftermiddagar, som ska göra det lättare att klara certifieringsprovet.

Läs mer

Tystnadskulturer kartlagda i ny Brå-rapport

Säkerhet 2019-10-07

För att bryta tystnadskulturen måste man snabbt förhöra brottsoffer och vittnen och se till att de får skydd om de behöver. Det är också viktigt att dokumentera bevis i ett tidigt skede och att ge tidiga utsagor ett större bevisvärde. Det visar Brottsförebyggande rådets nya rapport om tystnadskulturer.

Läs mer