Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Polisen och MSB ger råd för skydd vid terrordåd

Säkerhet 2021-05-05

MSB har tillsammans med Polismyndigheten lanserat en webbutbildning som ska höja allmänhetens kunskap kring hur man sätter sig i säkerhet vid ett attentat. Utbildningen finns både i Krisinformations mobilapp under fliken Förbered dig, eller på MSB:s webbplats.

Läs mer

Möt Anna-Karin Jonsson i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-04-23

I podden "Sveriges säkerhetschefer" möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I ett nytt avsnitt möter vi Anna-Karin Jonsson, som lever efter ledorden ”Lös, leverera och le”, sedan tiden som biträdande säkerhetschef på Riksdagen. I dag arbetar hon som Head of Group Security på SEB, som finns i 20 länder.

Läs mer

Tuffa krav på säkerhetsskydd kräver kompetens

Säkerhet 2021-04-22

– Det ligger ett stort ansvar på verksamhetsutövare och leverantörer att leva upp till kraven i säkerhetsskyddslagstiftningen och ansvaret blir bara större och större. Det säger Marie Louise Arendt, kursledare för tre kortkurser i säkerhetsskydd.

Läs mer

”Informationssäkerhet är en eftertraktad kompetens”

Säkerhet 2021-04-16

Informationssäkerhet är i princip på allas läppar för närvarande och efterfrågan på välutbildade informationssäkerhetschefer därför högre än tidigare. Nu finns en unik utbildning som omfamnar hela området och som man kan gå parallellt med sitt arbete.

Läs mer

Nytt poddavsnitt: Håkan Borgström om säkerhetschefsrollen

Säkerhet 2021-03-26

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Håkan Borgström, som har många insikter och åsikter om säkerhetschefsrollen.

Läs mer

Secnets nya styrelse

Säkerhet 2021-03-11

Torsdagen den 11 mars höll Secnet sin årsstämma. Då valdes bland annat en ny styrelse med Richard Buske som ordförande.

Läs mer

Möt Melina Mellin i podden Sveriges säkerhetschefer

Säkerhet 2021-03-04

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen och nu är det äntligen dags för det tredje avsnittet. Denna gång möter vi Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus. Hon ger bland annat en bild av hur det gångna året har påverkat arbetet, bland annat med besöksförbud och förstärkningsläge.

Läs mer

Chefsåklagare Stefan Lundberg får brottsförebyggande pris

Säkerhet 2021-03-04

Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris 2021 går till chefsåklagaren Stefan Lundberg vid Ekobrottsmyndigheten som under många år arbetat med frågor som rör brottsförebyggande arbete mot ekonomisk brottslighet. Han har även varit en återkommande föreläsare på konferensen Financial Fraud Forum.

Läs mer