Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Evidensbaserad säkerhetskunskap ligger helt rätt i tiden

Säkerhet 2019-01-18

Om några veckor kan ett antal säkerhetspersoner i landet stoltsera med 7,5 högskolepoäng i säkerhetsvetenskap. Då har de fullföljt fysiska kurstillfällen och fått sina hemuppgifter godkända av Lunds universitet. Två av dem, Magnus Fjällström, trygghets- och säkerhetssamordnare i Malmö stad, och Stefan Elm, säkerhetsansvarig vid kulturförvaltningen i Stockholms stad, uppskattar sina nyvunna kunskaper.

Läs mer

Fortsatt forskning om krisberedskap

Säkerhet 2019-01-16

Ett nytt projekt för behovsdriven forskning och utveckling av verktyg och metoder för IT-baserad krisövning startade kring årsskiftet. Projektet heter CriseIT 2 - Implementing Future Crisis Management Training, och är ett samarbete mellan Karlstads universitet och elva parter i Sverige och Norge.

Läs mer

Ida Texell fick Qnetpriset

Säkerhet 2018-11-24

Den 23 november arrangerades Qnetdagen för femte året i rad. Det är ett öppet evenemang, alltså inte bara för medlemmar, och över 100 personer fanns på plats i Musiksalen på Norra Latin. Efter en rad spännande föreläsningar och samtal var det dags att presentera årets vinnare av Qnetpriset. Det blev Ida Texell, förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren i Attunda, som fick ta emot utmärkelsen.

Läs mer

Lotta nominerad till Qnetpriset

Säkerhet 2018-11-18

Lotta Eriksson, ansvarig för säkerhetsutbildningarna på Företagsuniversitetet är en av tre nominerade till Qnetpriset, som delas ut på Qnetdagen, fredagen den 23 november.

Läs mer

SKYDD lockade nästan 10 000 besökare

Säkerhet 2018-11-05

9 872 personer besökte SKYDD 2018 på Stockholmsmässan i oktober. Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet gjorde gemensam sak i en Hotel At Six-inspirerad monter och tog tillfället i akt att informera om Säkerhetsgalan 2019. Dessutom lottades tre platser på galan ut. Under mässan fanns också kronprinsessan Victoria på plats för att dela ut pris.

Läs mer

Premiär för den nya kursen Påverkansoperationer

Säkerhet 2018-10-10

Sista veckan i september var det premiär för den nya kursen "Påverkansoperationer". Kursledare Kim Elman, till vardags vid Vesper Group, välkomnade en vetgirig och engagerad skara deltagare. Dagen bjöd både teori och praktiska övningar.

Läs mer

Varierande digital mognad i svenska företag

Säkerhet 2018-10-09

Vi hör dagligdags nyheter om digitalisering, automatisering och robotisering och ingen av oss har väl missat att en McInsey-rapport förutspår att hälften av allt arbete kan utföras av robotar om 40 år. Det råder inga tvivel om att den pågående digitaliseringen påverkar samhällsutvecklingen på en rad områden. "Cybersäkerheten är något som hela säkerhetsbranschen måste ta mer på allvar, från tillverkare och distributörer till systemintegratörer och installatörer samt inte minst slutkunder. Annars kan enkelheten och kostnadseffektiviteten i de nätverksbaserade säkerhetssystemen bli dyrköpt", kommenterar Lennart Alexandrie, vd för AR Media och opinionsbildare i digitaliseringsfrågan.

Läs mer

Premiär för kurs som ger högskolepoäng i säkerhet

Säkerhet 2018-09-27

Onsdagen den 12 september var det historisk premiär i Företagsuniversitetets lokaler! Kursen Introduktion till Säkerhetsvetenskap 7.5 hp startade med ett antal förväntansfulla deltagare. På plats fanns förstås kursens samordnare och deltagarnas handledare, Jonas Borell, från Lunds universitet.

Läs mer

Många nyheter på SKYDD 2018

Säkerhet 2018-09-25

Det drar ihop sig till SKYDD 2018 som går på Stockholmsmässan mellan den 23 och 25 oktober. Vi har tagit pulsen på projektledaren, Annika Linderoth, för att höra hur mässnerverna är och vilka nyheter hon kan presentera.

Läs mer

Eftertraktade redan under YH-utbildningen

Säkerhet 2018-09-13

De två sista veckorna i augusti kunde Företagsuniversitetet välkomna totalt 140 YH-studenter på tre orter i landet.
– Vi har en total marknadsdominans när det gäller yrkeshögskoleutbildningar inom säkerhet och det känns jätteroligt att alla nya utbildningar nu är igång, summerar Daniela Lannsjö, YH-chef på Företagsuniversitetet. På bilden syns Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på IIS och en av landets främsta internet- och IT-experter, när hon gästföreläste för YH-klasserna i Stockholm i förra veckan.

Läs mer