Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

100 nya utbildningsplatser inom säkerhet

2022-01-13 Marlene Berglund

 

1080_Daniela

 

"Säkerhets- och trygghetskoordinator är flaggskeppet i vår Yh-verksamhet. och vi är mycket stolta och glada över att få fortsätta slussa nya talanger in i säkerhetsprofessionen" säger Daniela Lannsjö, Yh-chef på Företagsuniversitet. "Utbildningen är nu på 2 år och med 75% studietakt, vilket kan möjliggöra att den går att kombinera med jobb. Det finns ett stort behov av att stärka upp säkerhets- och trygghetsarbetet genom god kompetensförsörjning, idag och de närmsta åren."

Susan Bergman, säkerhetschef Combitech AB och ordförande i utbildningens ledningsgrupp i Göteborg, säger: “Säkerhetsbranschen är under ständig utveckling i takt med omvärldens föränderliga behov. Detta ställer höga krav på säkerhetspersonal med god kunskap och hög kompetens vilket vi vill tillgodose.”

Första utbildningsstarten är i augusti i år, kommande starter blir 2023 och 2024.

Läs mer här.

Utbildningen ger dig en bra grund för att både förstå problematik och kunna koordinera inom de tre områdena säkerhet, trygghet och evenemang. Utbildningen är uppdelad i fyra huvudblock: ett allmänt teoretiskt grundblock och tre specialiserade block inom områdena säkerhet, trygghet och evenemang.