Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Fokus på medborgarlöften på Trygghetsdagen

Säkerhet 2019-04-23

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, anordnar tillsammans med Polismyndigheten och Brottsförebyggande rådet en Trygghetsdag den 17 september i år. Konferensens fokus ligger på medborgarlöften, som ska förstärka och förbättra det lokala brottsförebyggande arbetet.

Läs mer

Säkerhetsvecka för handeln

Säkerhet 2019-04-17

Mellan den 6 och 12 maj är det dags för Svensk Handels Säkerhetsvecka. Då lägger branschorganisationen extra fokus på säkerhet och trygghet i handeln. Under en intensiv vecka ska representanter från Svensk Handel träffa politiker, släppa rapporter, hålla seminarier och intensifiera rådgivningen till medlemmarna.

Läs mer

Säkerhetsgalan i sitt esse

Säkerhet 2019-04-12

Tre stjärnor i ett! Onsdagen den 10 april genomfördes Säkerhetsgalan för elfte året i rad och det var ett välbesökt evenemang med framtid och förändring som en röd tråd. Det var en lång rad spännande samtal och föreläsningar på scenen och en festkväll med underhållning och två prisutdelningar. Kvällens stjärnor var Matilda Karlsson, Anders Gidrup och John Lundvik

Läs mer

Anders Gidrup blev Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-04-10

Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2019. Det stod klart under Säkerhetsgalan i Stockholm den 10 april. De två andra nominerade var Olle Segerdahl, Principal Security Consultant på F-Secure och Siren Hofvander, CSO för Docly.

Läs mer

Framtidens Säkerhetstalang: Matilda Karlsson

Säkerhet 2019-04-10

Matilda Karlsson vid SRS och SOFF utsågs under Säkerhetsgalan på onsdagskvällen till "Framtidens Säkerhetstalang", en ny utmärkelse som Företagsuniversitetet och AKtuell Säkerhet delar ut i samarbete med ASIS och ASIS Young Professionals.

Läs mer

Bristande förtroende för svenska chefers kompetens

Säkerhet 2019-03-27

Det finns ett bristande förtroende för höga chefers kompetens i Sverige. Det visar en undersökning från Kantar Sifo, som gjorts på uppdrag av SSE Executive Education. Chefer i svenska företag har fått svara på frågor om hur de bedömer kompetensen hos den som de rapporterar till. De anser bland annat att deras chefer har låg kompetens inom många strategiskt viktiga områden, som ”att leda, styra och organisera verksamheten effektivt”.

Läs mer

Dags för nya säkerhetsskyddslagen

Säkerhet 2019-03-13

Den 1 april börjar, som bekant, den nya säkerhetsskyddslagen gälla. Säkerhetspolisen har därför gett ut nya föreskrifter om säkerhetsskydd med mer detaljerade bestämmelser, som ska komplettera lagstiftningen.

Läs mer

Olle nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2019-03-13

Anders Gidrup och Siren Hofvander är nominerade till Årets Säkerhetsprofil. Den tredje och sista nominerade kandidaten till utmärkelsen är Olle Segerdahl, säkerhetskonsult på F-Secure. Han nomineras för att han med stor auktoritet rör sig mellan grundläggande cybersäkerhetsbehov för små och medelstora företag till de globala jättarnas säkerhetslösningar. Läs hela motiveringen här!

Läs mer