Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Möt Karin, en av Sveriges säkerhetschefer

2022-05-06 Lotta Eriksson

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär. I det här avsnittet träffar vi Karin Johannesen, säkerhetschef på stadsledningskontoret i Stockholms stad.
 
Karin Johannesen är en säkerhetschef som aldrig låtsas utan som går in i arbetet helhjärtat och äkta. Själv beskriver hon sig som ganska ”filterlös” och konstaterar att säkerhet och trygghet nog alltid har varit hennes passion.
 

Karin i studion

I dag är hennes arbete som säkerhetschef på stadsledningskontoret i Stockholm lite som ett dagligt ”bungy jump” med många skiftande arbetsuppgifter, både operativa och strategiska.
 
Hon har alltid brunnit lite extra mycket för ordningsvakter och evenemang och har tidigare bland annat haft ansvar för säkerheten kring Kronprinsessans bröllop och Eurovision Song Contest i Stockholm.
 
Hon fick hedersutmärkelsen Årets säkerhetsnål 2014 och utsågs till Årets Säkerhetsprofil 2017 i Security Awards. Själv är hon kanske lite extra stolt över arbetet med mobila ordningsvakter i Stockholm, där hon och hennes kollegor har bidragit till en kommande revidering av lagstiftningen, rivit murar och tagit död på fördomar.
 
Enligt Karin måste en säkerhetschef verka för samverkan och kommunikation, även om det är också är de största utmaningarna i arbetet. Hennes råd till nya säkerhetschefer är: nätverka, tänk utanför boxen, lita på magkänslan, var prestigelös och uppfinn inte hjulet!
 

 

Podden finns där poddar finns, bland annat på Spotify, Acast och Apple podcasts.

Här finns alla tidigare avsnitt: https://www.foretagsuniversitetet.se/Redaktionellt-material/Podden-Sveriges-saekerhetschefer

Sveriges säkerhetschefer produceras i samarbete med Aktuell Säkerhet, Qnet och Secnet samt Trygghetspodden.