Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Möt Marie Louise Arendt - med kommunikation som främsta verktyg

2023-08-17 Lotta Eriksson

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången möter vi Marie Louise (Mimmi) Arendt, som efter många år som säkerhetschef och säkerhetsskyddschef nu är chef för informations-, IT- och cybersäkerhet inom Region Skåne.

Mimmiistudio1

Marie Louise Arendt har beskrivits som en person med ”en bred palett av kompetenser om behärskar alla grenar inom säkerhet, trygghet och ledarskap” och som ”en kreativ, inspirerande och motiverande säkerhetsexpert med kommunikation som en av sina främsta förmågor”.

Hon utsågs till Årets säkerhetsperson 2012 och var nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2022 och är numera chef för informations-, IT- och cybersäkerhet inom Region Skåne. Hon har tidigare varit både säkerhetschef, säkerhetsskyddschef och säkerhetsexpert inom såväl kommuner som energibolag. Dessutom har hon varit chef för 65 ombudsmän på Unionen.

Marie Louise tycker om att stå i rampljuset och att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett humoristiskt sätt. Hon drivs av att vara en del av något större och har svårt att stå emot utmaningar; hon tar sig an det mesta med stor aptit. Dessutom är hon övertygad om att alla vill vara hjältar och göra rätt.

Som säkerhetschef tycker hon att man måste vara kommunikativ och både agera lite som psykolog och lite som pedagog.

Marie Louise har dessutom det egna företaget ”Aren’t Insecure” och är både instruktör för cardiopass, vigselförrättare och officiant vid begravningar och dop.

Podden Sveriges säkerhetschefer produceras i samarbete med Aktuell Säkerhet, Qnet och Secnet och finns där poddar finns, bland annat Apple podcasts och Spotify.