Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistants

Executive Assistants

Executive Assistant-bloggen bjuder på aktuell information, intervjuer och spaningar om det livslånga lärandet, kompetensutveckling och rollen som assistent.

Härlig fredag! Eller vad hände?

Executive Assistants 2018-06-08

Så var det fredag kväll och som så många andra veckor blir man lika förvånad över hur fort tiden går. Haft lite dåligt samvete varje dag att jag inte hu...

Läs mer

Härliga måndag!

Executive Assistants 2018-06-04

Ambitionen var att kickstarta 1 juni men det blev lite annat som kom i vägen i fredags. Så som vardagen ser ut och som man bara får lära sig leva med. S...

Läs mer

Taggad

Executive Assistants 2018-05-31

Jag heter Helen Ekdahl och jobbar som Executive Assistant på Alfa Laval's huvudkontor i Lund. I juni är det äntligen dags för mig att få blogga på temat utbildning.
Hoppas ni följer med och tycker till och kommenterar på. Hur hanterar du din utbildning?

Läs mer

Karriärval och möjligheter!

Executive Assistants 2018-02-26

Det är Sportlov i Stockholm – vilket syns när jag tittar ut genom fönstret, lite skidåkning hägrar faktiskt och jag märker att det inte är lika lätt att få fatt i personer idag. Tänkte avsluta vår blogg den här månaden med lite tips, som vi nämnde i en tidigare blogg, om man är sugen på att börja kika på nytt jobb.
Det är inte fel att träffa en rekryteringskonsult helt förutsättningslöst, vi kan hjälpa dig med att bolla tankar men också komma med tips på hur du fixar till ditt CV. Skickar med några länkar, lite bra kvällsläsning för dig som är sugen på nytt jobb.

Läs mer

Ditt varumärke, Din roll och Ditt bidrag till företaget

Executive Assistants 2018-02-22

Svårt att förstå att veckan närmar sig sitt slut, nyss var det ju måndag. Tiden går fort när man trivs med sitt jobb. Igår var det en extra rolig dag då den avslutades med ett nätverksmöte med IMA-medlemmarna i East.

Vi träffades på nyrenoverade Radison Blu Strand Hotel  vid Nybroviken i Stockholm och, i alla fall jag, imponerades av det otroligt fint renoverade hotellet med fantastiska mötesmöjligheter och av deras generositet. Dit vill jag gärna återkomma många gånger.

Jag och Eva från Inhouse höll en workshop med temat ”Ditt varumärke, Din roll och Ditt bidrag till företaget”. Vår roll som Executive Assistants är inte alltid så lätt att förklara. Många undrar vad vi gör och har vi inte tänkt igenom vår presentation kan det lätt resultera i att vi ibland förminskar vårt uppdrag.  Som Executive Assistants arbetar vi oftast på ledningsgruppsnivå och vi möjliggör för våra chefer att företaget når sina mål och visioner. Vi ”workshopade” flitigt och tog fram varsin hiss pitch som gav upphov till hög energi, många skratt och väldigt bra pitchar. Dessa kommer att sammanställas så att vi kan dela och låna av varandra, såsom bra idéer skall göras.

Läs mer

Vidgade Vyer

Executive Assistants 2018-02-21

Fantastiskt roliga och givande dagar på Vidgade Vyer förra veckan. Nu är det full fart framåt i vanlig ordning. och vi laddar för en IMA träff i ikväll då vi ska ha en workshop med Easts medlemmar på Radison Blue Strand i ämnet ”Ditt varumärke – Din roll och Ditt bidrag på företaget”. Det blev ett kort inlägg idag men vi återkommer snart igen (innan vår månad med bloggen är över). 

Ser fram emot kvällen! Här kan ni läsa lite om dagarna på Vidgade Vyer! 

Läs mer

En rekryteringskonsults vardag

Executive Assistants 2018-02-14

Dagarna går fort på Inhouse. Idag har vi träffat sju kandidater, tre för specifika uppdrag och fyra förutsättningslöst för kommande uppdrag. Vi har också varit på ett par kundbesök för att höra om deras utmaningar och behov som vi har förmånen att hjälpa dem med. Under ett år tillsätter vi ca 40 rekryteringsuppdrag och i snitt har vi runt 36 konsulter ute på bemanningsuppdrag inom vårt affärsområde.

Läs mer

Med fokus på Executive Assistants

Executive Assistants 2018-02-06

Vad roligt att vi som Business Partner får gästblogga under februari månad i ämnet ”karriärvägar”. Vi, Eva Bennich Rathsman och Ann-Sofi Sjöström arbetar på Inhouse Business Services med rekrytering, organisationsutveckling och konsulting inom assistentrollen, från juniora assistenter till exekutiva assistenter. Vi jobbar mycket med att synliggöra den här viktiga yrkesrollen och erbjuder IMAs medlemmar personlig- och yrkesmässig utveckling. Läs om allt vi gör i vår härliga vardag!

Läs mer

Lång torsdag till ända....

Executive Assistants 2016-11-18

Snart dags att krypa ner i hotellsängen efter en lång och givande dag. Vi är på ett konferenshotell med spa så jag hann med lite bastu och faktiskt en m...

Läs mer

Redan onsdag!

Executive Assistants 2016-11-16

Hur är det möjligt att tiden bara försvinner? Nu börjar kontoret tömmas på kollegor och jag tycker inte jag har kommit någonstans..., torsdag-freda...

Läs mer