Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Älskade assistentnätverk!

2019-04-09 Eva Borg

Hemma igen efter två givande dagar i Stockholm med Alfa Lavals assistentnätverk – den  här gången deltog 15 assistenter från våra kontor i Sverige, Norge och Danmark. Vi har alltid en sprängfylld agenda när vi träffas och den här gången var det fokus på vår utvecklingsverksamhet – bl a  fick vi besöka vårt nya R&D-lab i Tumba och dessutom se en alldeles ny produkt (HEMLIGT-HEMLIGT!!!). Som vanligt fick vi en uppdatering från vår Travel Manager – statistik, trender, nytt bokningssystem osv och vi avrundade med en tre-timmars fördjupning i Office 365, Outlook och OneNote. Sprängfyllda med ny lärdom, som ni förstår!

Vi ägnade även en stund åt att utvärdera vår interna assistent-utbildning. Inspirerade av bl a Volvo och Tetra Pak genomförde vi en pilotutbildning under förra året där 14 assistenter från Sverige och Danmark deltog. Den bestod av totalt fyra utbildningsdagar, fördelade på två tillfällen, kompletterad med individuella web-kurser.

Det som alla uppskattade var högsta ledningens stöd och engagemang i vår utbildning. Till exempel, så deltog vår koncernchef (min chef) vid första kurstillfället och berättade hur han ser på vår roll och samarbetet chef – assistent. Andra ingredienser i utbildningen var bl a presentationsteknik, företagsekonomi, skriva på webben och ”change leadership”. Som grädde på moset skulle vi alla hålla en Pecha Kucha-presentation, vilket verkligen var en utmaning! Vet ni vad det är? Om inte – läs mer här.

Vi får se vad nästa steg blir - det saknas inte idéer och en trevlig följd av vårt utbildningsår är att vi lärt känna varandra mycket bättre och assistentgruppen har blivit mer sammansvetsad. Drömmen är en global assistentkonferens med våra kollegor från hela världen. Vi får väl se vad det leder till!

Hur jobbar ni i era företag? Har ni aktiva assistentnätverk, arrangerar ni interna utbildningar och har ni globala assistentmöten?

Mugg