Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistants

Se över resande och klimatkompensera för flyg

2019-06-14 Anna Malmström

Vi kan dra ner på resor, men vi kan ju inte bara träffas digitalt. Ett visst resande behövs för jobb, utbildning och relationer. Tåg är inte alltid ett fungerande alternativ. Vad kan man göra då? Jo, klimatkompensera. Är det en fråga som diskuterats på era arbetsplatser? På vårt företag håller vi på att dra ner på flygresor samt klimatkompensera för de vi gör vilket är görbart genom den utsläppsstatistik vi får via vår resebyrå.

De företag som inte har policys, och som inte tar initiativ som respekterar klimatet kommer inte kunna attrahera de unga talangerna. Forskning visar att de yngre generationerna vill jobba för företag som har ett högre syfte, som vill göra gott för samhället och klimatet. Vill man som arbetsgivare både ta ansvar för vår planet och vara attraktiv vad gäller "employer branding" för att attrahera de bästa, så behöver man börja jobba aktivt med detta nu, helst igår. “While the older generations want more profit, millennials are shifting their business goal to social impact.”

 

Vill man klimatkompensera för flygresor som man gör privat så kan jag tipsa om denna tjänst. Flygskammen minskar i alla fall något när man klimatkompenserar i väntan på flyg som drivs på annat än fossila bränslen. På Academic Work publicerade vi nyligen vår Hållbarhetsrapport som ni gärna kan läsa mer om här.

Soliga sommarhälsningar från 

Sofie Koark

Executive assistent, Academic Work