Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Så var årsstämman avklarad

2019-04-26 Eva Borg

Solen skiner och idag är det den varmaste dagen hittills i år. Åtminstone i Skåne. Och det är fredag! Kan det bli bättre? 

Känner mig nöjd efter en intensiv vecka och idag jobbar jag hemifrån och försöker komma ikapp lite grand. Även det är en del av min work-life balance (och faktiskt ett nyårslöfte för min del) – att försöka jobba någon dag hemifrån lite då och då. Kunna sitta i lugn och ro och fokusera på större arbetsuppgifter som kräver koncentration. Sådana dagar är jag sjukt effektiv!!!

I onsdags var det ju dags för vår årsstämma och årets stressigaste dag, som vi brukar säga. Var på jobbet extra tidigt (en god stund före den ordinarie tiden kl 7) och sedan går det i ett nästan till midnatt...

De första styrelseledamöterna ramlade in strax efter 8, en del förmöten och sedan själva styrelsemötet. Därefter lunch och studiebesök i vårt utvecklingslab som skulle koordineras, samtidigt som vi röjde efter lunchen, publicerade kvartalsrapporten och kopierade upp en massa rapporter till årsstämman.

När allt var klart begav vi oss till stämmolokalen på andra sidan Lund för de sista förberedelserna innan det var dags att öppna dörrarna och släppa in de ivriga stämmodeltagarna. Alltid samma rush – alla vill ha bra platser och nära till dörren för att hinna först till maten som serveras efteråt .

Det mest intressanta på stämman brukar vara VD:s presentation av det gångna året – för övrigt är det många (i mitt tycke) tråkiga formalia som måste tröskas igenom. Frågestund, där en representant Aktiespararna alltid vill säga något, plus några andra pratglada personer som frågar om både ”högt och lågt”. Bland annat en herre som inte gillade att vi ändrat plats för vår stämma, eftersom han tyckte det var svårt att hitta dit.

Lite blommor och avtackningar och, när stämman var slut och deltagarna satt sig till bords, kastade jag mig i en taxi tillsammans med styrelsen och koncernledningen för vår egen middag. Just där och då hade jag hellre styrt taxin hemåt till soffan och mysdressen, men på något vis kommer man alltid in i en andra andning och får ny energi. Om inte annat efter ett glas bubbel...

Efter en trevlig middag och kväll som avslutning på årets stressigaste dag var det skönt att sparka av sig skorna och stupa i säng vid midnatt. Alltid lika nöjd över att kollegorna och jag lyckades hålla ihop alla trådarna från början till slut! Vi lyckas ju alltid!!!

Igår kväll var det extra skönt att gå in i min värld av yinyoga (som alltid på torsdagarna). Ovanpå det lite sol och värme i helgen, så laddar jag batterierna inför nästa utmaning – vår chefskonferens i Malaga!

En skön helg på er allihopa!