Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Säkerhet

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om säkerhet. Vår ambition är att stärka din professionella profil genom att kontinuerligt rapportera om framgångsrikt säkerhetsarbete runt om i Sverige och världen. Nyckelord är strategi och långsiktighet. Välkommen!

Johan Söderström - med rätt att säkra evenemang

Säkerhet 2024-06-18

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången tar vi sikte på evenemangssäkerhet men också vikten av att hela tiden utvecklas – och det gör vi med hjälp av Johan Söderström, Head of Operations och Security Manager på Tempest Risk Solutions.
 

Läs mer

Hanna Linderstål nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2024-06-13

Årets Säkerhetsprofil 2024 delas ut på Säkerhetsgalan den 30 september på Vasateatern i Stockholm. I dag kan vi avslöja den sista av de tre nominerade: Hanna Linderstål, Earhart Business Protection. De övriga två nominerade är Johan Ahlström och Ralph Benton.

Läs mer

Johan Ahlström nominerad till Årets Säkerhetsprofil

Säkerhet 2024-06-11

Årets Säkerhetsprofil 2024 delas ut på Säkerhetsgalan den 30 september på Vasateatern. Redan nu avslöjar vi den första nominerade av tre; Johan Ahlström, riskingenjör i Västerås stad. I morgon och på torsdag avslöjas de två andra nominerade!

Läs mer

Femte Forum Säkerhetsskydd

Säkerhet 2024-06-05

Den 4 juni var det dags för den femte upplagan av Forum Säkerhetsskydd! Det blev en heldag med fokus på konkreta tips och vidgad syn på säkerhetsskyddsarbetet. Moderator var även denna gång Charlie Söderberg. En deltagare sammanfattade dagen i utvärderingen så här: "Hela programmet var toppen! Väl sammansatt och bra variation. Allt relevant. Tillsynsmyndighet är alltid bra. SUA-avsnittet samt det sista passet om lögner var toppen! Grym moderator!"

Läs mer

SRS Security och Företagsuniversitetet i unikt samarbete

Säkerhet 2024-05-27

SRS Security och Företagsuniversitetet har inlett ett samarbete kring säkerhetsskyddsutbildningar. Initialt handlar det om en totalt sex dagar lång utbildning, Systematiskt säkerhetsskyddsarbete, som riktar sig till alla som arbetar med säkerhetsskydd men som kanske inte direkt har rollen säkerhetsskyddschef. Samarbetet kommer att utökas med tiden.

Läs mer

Nyfikenhet, närhet och nätverk viktigt för Annika Liljemark

Säkerhet 2024-04-29

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Den här gången fortsätter vi med försvarsinriktningen och möter Annika Liljemark, koncernsäkerhetschef på SAAB, som är i en stark tillväxtfas.

Läs mer

Möt oss på Säkerhetsarenan i Visby

Säkerhet 2024-04-10

Under Almedalsveckan 2024 erbjuder mötesplatsen Säkerhetsarenan ett stort antal seminariepunkter på temat säkerhet och trygghet. Säkerhetsarenan är ett samarbete mellan Företagsuniversitetet, Säkerhetsbranschen, Säkerhetsföretagen, SSF Stöldskyddsföreningen, Brandskyddsföreningen och Stiftelsen Tryggare Sverige.

Läs mer

Thomas Palfelt, FMV, om säkerhets- och säkerhetsskyddsarbetet

Säkerhet 2024-03-13

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Det är väl länge sedan försvarsfrågorna har stått så högt upp på agendan som nu och därför har vi denna gång bjudit in Thomas Palfelt, säkerhets-, informationssäkerhets- och biträdande säkerhetsskyddschef vid FMV.

Läs mer

Ny start för Introduktion till säkerhetsvetenskap - som ger högskolepoäng

Säkerhet 2024-03-04

I maj är det dags för en ny omgång av den populära utbildningen Introduktion till Säkerhetsvetenskap som Företagsuniversitetet genomför i samarbete med Lunds universitet och som ger 7,5 högskolepoäng! Utbildningen är på totalt sex lärarledda utbildningsdagar med självstudier däremellan och syftet är att stärka deltagarnas förmåga att leda och bedriva ett systematiskt  säkerhetsarbete. Huvudkursledare är universitetslektor Jonas Borell.

Läs mer