Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"HSEQ Manager - diplomutbildning ger en ny syn på hur allt hänger ihop"

Livslångt lärande 2023-08-25

- Utbildningen täckte hela HSEQ-området och gav mig möjlighet att både bredda och till viss del fördjupa mina kunskaper. Kursledarna var fantastiskt inspirerande och kunniga och innehållet var både lärorikt och intressant. Det säger Greger Hultman, Building Operation Manager på Ericson i Linköping.

Läs mer

Ett nytt steg i karriären

Livslångt lärande 2023-06-09

"Ett nytt steg i karriären ... och jag har nog aldrig haft så stor anledning att tacka ett företag och en enskild inspiratör för möjliggörandet av detta." Det skriver

Annelie Östberg, VP HR & Communication på Tibnor Division gick vår HR-chefsutbildning hösten 2022.

Läs mer

Hållbarhet är som en trädgård

Livslångt lärande 2023-05-31

Hållbarhetsarbete blir aldrig färdigt, det kräver kontinuerligt arbete med uppföljning och förändringar i organisationen. Här får du tips på tre saker att tänka på när du vill göra ditt företag mer hållbart.

Läs mer

2023 är vårt "gröna år"

Livslångt lärande 2023-03-16

Företagsuniversitetet håller till i det gamla Posthuset i Stockholm som drivs av 7A, som nyligen fick utmärkelsen "Årets mest hållbara coworking-kontor". Vi är glada och stolta då 7A:s hållbarhetsfokus går hand i hand med Företagsuniversitetets ambitioner. Hanna Gull, ansvarig för 7A:s hållbarhetsarbete, berättar här hur de arbetar aktivt med hållbarhet i fokus.

Läs mer

Du måste leva nära verksamheten

Livslångt lärande 2023-02-23

- HR:s fokus just nu ligger på att jobba smart och effektivt. Det finns de som tycker att man fastnat lite i ”projekt-träsket” och att man måste styra om till att vara mer snabbrörliga och agila. Förändringen går så snabbt nu så man kan inte alltid göra projekt av allting, utan måste ibland kunna skruva och finslipa lite allt eftersom. Det handlar om att våga vara snabb och effektivisera det årshjul som HR lever med. Det säger Cecilia Jonsson, erfaren HR-expert och ny huvudkursledare på "Diplomerad HR-koordinator".

Läs mer

"HSEQ är en komplex roll"

Livslångt lärande 2023-02-14

"Att ha en hållbar verksamhet och säker arbetsmiljö är centralt för de flesta idag. Fördelarna med att samla HSEQ i en roll är att det underlättar samordningen av arbetsmiljö, säkerhet, hållbarhet (miljö) och kvalitet både gällande lagkrav och andra synergier för företaget." Det säger Anna Johnsson som är arbetsmiljöchef på VR Sverige och en av kursledarna på "HSEQ Manager - diplomutbildning".

Läs mer