Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

Expertens råd till dig som arbetar med Facility Management

Livslångt lärande 2021-01-27

-  När ledningen får upp ögonen för hur mycket Facility Management kostar hamnar det högt upp på agendan. Miljön på arbetsplatsen i form av exempelvis säkerhet, städning och infrastruktur måste fungera för att medarbetarna ska kunna trivas och prestera både på kontoret, men också i dessa tider ha en fungerande arbetsplats i hemmiljö. säger Johan Tejler, FM-expert på Fairdeal Group.

Läs mer

"Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Företagsuniversitetet"

Livslångt lärande 2020-12-15

Lena Karlsson har som uppgift att koordinera kurser, utbildningar och event för Sparbankernas Riksförbunds medlemssparbanker och sparbanksstiftelser. I början av 2020 startade utbildningen ”Dagens marknadschef”, ett samarbete mellan Sparbankernas Riksförbund och Företagsuniversitetet.

Läs mer

Att vara chef handlar inte bara om ledarskap

Livslångt lärande 2020-11-30

Mjuka och mer traditionella chefskunskaper som motivation, coaching och kommunikation eller hårdare kunskaper som ekonomi, affärsmannaskap eller digitalisering? Eller både ock? Det kan ibland vara svårt att sätta fingret på vad det är cheferna verkligen behöver. Vi hjälper er gärna, att tillsammans med er, definiera de utbildningsbehov som finns.

Läs mer

"Den svenska modellen är "ball"

Livslångt lärande 2020-10-26

"Den svenska modellen är ball och svensk arbetsrättslagstiftning funkar bra. Jag gillar vår konsensusmodell och viljan att hitta konstruktiva lösningar i stället för att gå i konfrontation. De lagar som finns gäller, men det finns oftast öppningar för resonemang, diskussion och förhandling." Det säger Kristofer Palmblad, arbetsrättsspecialist och kursledare på Diplomerad HR-assistent

Läs mer

"Produktchefen måste vara en bra beställare, en bra kollega och – lyhörd för marknadens behov förstås!"

Livslångt lärande 2020-08-25

Loredana Jelmini är ny huvudkursledare på Företagsuniversitetets Produktchefsutbildning. Loredana har en både lång och bred erfarenhet från olika roller inom marknadsföring och kommunikation, främst från civilsamhället, offentlig sektor och organisationer som t.ex. Riksteatern och Nordiska museet. Vilka tror hon är produktchefens största utmaningar idag?

Läs mer

Executive Assistant - en yrkesroll i ständig utveckling kräver utbildning

Livslångt lärande 2020-08-17

Utbildningen "Executive Assistant - masterclass" hade premiär 2012 och har sedan dess gått med fulla grupper. Programmet förändras kontinuerligt hand i hand med att nya krav ställs på rollen som assistent och att ny kunskap därmed behövs. Men vad är det som gör att så många assistenter på ledningsnivå, ofta med hög arbetsbelastning och ett tajt schema, är beredda att lägga 17 heldagar på en utbildning?

Läs mer

Jobba smartare - så klarar du höstens utmaningar

Livslångt lärande 2020-08-10

Är du chef och undrar hur du och dina medarbetare ska hantera höstens utmaningar?  Kanske finns lite mer tid än vanligt över för utveckling - varför inte ta chansen att gå en digital utbildning som gör att både du och ditt team kan bli mer effektiva? Helén Lidström, kursledare på den digitala kursen "Jobba smartare - effektivitet för team och individ" besökte TV4:s Nyhetsmorgon häromdagen. Hör hennes råd hur vi ska klara höstens utmaningar och prestera med bibehållen psykisk hälsa.

Läs mer