Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"Låt det gnissla lite!

Livslångt lärande 2021-11-01

- Som chef gör du ditt jobb bra om du låter teamen hitta svaret själva, säger Magnus Grönblad, Head of Self-leadership & Team Development på Telia Company. På Telia jobbar de mycket med "self-organizing teams" och distribuerat ledarskap.

Läs mer

Compliance i Sverige: Viveka Strangert

Livslångt lärande 2021-10-27

Svenska företag söker med ljus och lykta efter compliance-kompetens, utbildningar på området är populära och begreppet “compliance”, som tidigare var en nisch-term, florerar nu i massmedierna. Vad är det som hänt? Företagsuniversitetet presenterar en artikelserie om compliance i Sverige idag. Vi möter branschens främsta utövare och experter för att prata rollens utveckling, dagens utmaningar och framtidens kompetensbehov. Först ut är Viveka Strangert.

Läs mer

Marknadskoordinatorn - en bläckfisk med åtta armar?

Livslångt lärande 2021-09-30

Marknadskoordinatorns roll är ofta att vara den åttaarmade bläckfisken, allkonstnären eller den schweiziska armékniven. En som ska smörja maskinens alla delar, fungera som krockkudde när någon gjort bort sig och helst hålla alla på bra humör. Ett omöjligt jobb? Ibland. Men samtidigt – i sina bästa stunder – ett mycket kreativt och stimulerande jobb. Att få vara med överallt, se hur alla delar hänger ihop och varje dag se resultatet av sitt arbete. Mikael Rosén skriver om rollen som marknadskoordinator.

Läs mer

Nyfikenhet, kommunikation och en välfylld verktygslåda

Livslångt lärande 2021-09-27

"Sluta aldrig vara nyfiken, arbeta aktivt med din kommunikation och se till att ha många verktyg". Det säger Nils Lindell, kursledare i projektledning. Här ger han några goda råd för att du ska lyckas i rollen som projektledare.

Läs mer

Som HR Business Partner arbetar du nära affären och bidrar med värde

Livslångt lärande 2021-09-15

För att lyckas i rollen som HR Business Partner krävs kunskap inom många områden, både bredd och djup. Kunskapen ger dig friheten att kunna styra efter det som är viktigt för verksamheten. Du måste vara proaktiv, trygg i din kompetens och stark i din roll för att kunna äga din agenda och inte bli alltför styrd av de olika experterna. Det säger Anna Lundberg och Cecilia Jonsson, kursledare på HR Business Partner - diplomutbildning.

Läs mer

5 goda råd till chefer som vill lyckas med affärerna

Livslångt lärande 2021-07-05

"Det finns chefer som brinner för affären och som har kundfokus, men ibland blir man som chef för upptagen med sitt vanliga ledarskap, day-to-day operations, och då är det lätt att helt enkelt låta någon annan sköta säljet." Läs Sara Larsens goda råd om vad man som chef bör tänka på för att lyckas med affärerna.

Läs mer

Learning and Development i fokus för HR

Livslångt lärande 2021-06-04

-  Man måste förstå att om man investerar i medarbetarna ger det effekt på resultatet. Allt hänger ihop, man måste ha rätt kompetens och engagerade medarbetare för att kunna få bra resultat och medarbetarna blir mer engagerade om man satsar på deras kompetensutveckling. Det säger Helena Bodin, HR Business Partner på  Swedbank och en av kursledarna på Företagsuniversitetets nya utbildning "Learning & Development - diplomutbildning".

Läs mer

"Vi måste hantera postpandemi-utmaningen"

Livslångt lärande 2021-06-02

- Jag ser framför mig en ”post pandemi-utmaning” med medarbetare som mår dåligt, som känner stress och osäkerhet inför framtiden och som kanske till och med har hamnat i existentiella funderingar efter den svåra tid som varit. Och det samtidigt som många företag nu har foten på gaspedalen, redo att gasa för att få igång verksamheten och ta igen det man förlorat, säger Louise Lind, kursledare i ledarskap.

Läs mer