Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"Så värdefullt att få lära sig av de allra bästa"

Livslångt lärande 2022-05-03

Diplomerad HR-koordinator (tidigare Diplomerad HR-assistent) har länge varit en av Företagsuniversitetets mest populära utbildningar. Många hundra har diplomerats sedan utbildningen genomfördes första gången 2011. Gunilla Andersson, som är huvudkursledare, har blivit idol bland alla nöjda kursdeltagare.

Läs mer

”Jag tror på kontinuerlig påfyllning av kunskap”

Livslångt lärande 2022-04-28

Gisela Malmqvist från Taxi Stockholm gick kursen ”Projektledning – basutbildning” tillsammans med fem kollegor nu i april. Gisela arbetar med administration, internkommunikation och leder olika projekt i sitt arbete, allt ifrån nya koncept till systemutvecklingar.

Läs mer

Hur har ni hanterat "reboardingen"?

Livslångt lärande 2022-04-06

Vi har frågat Marie Hallander Larsson, Akademiska Hus, Marcus Hjärtsjö, Länsförsäkringar och Pino Roscigno, Stadium hur de har hanterat "reboardingen". De tre medverkade i vår rapport "Framtidschefen" som publicerades för snart ett år sedan.

Läs mer

"Vi får inte glömma vikten av gammal klassisk ordning och reda"

Livslångt lärande 2022-03-07

– En egenskap som blir viktig för framtidens chef, men som jag tycker att vi hittills har förbisett lite, är förmågan att strukturera, prioritera och fördela resurser, säger Pino Roscigno, marknadschef på Stadium. Gammal klassisk “ordning och reda”. Oavsett hur framtiden ser ut så kommer medarbetare behöva tydlighet och struktur för att kunna agera och samarbeta effektivt. Läs mer om vad Pino Roscigno, marknadschef på Stadium och Helene Zachrisson, chef på If Skadeförsäkring säger om dagens och morgondagens ledarskap.

Läs mer

"Varför ska jag välja den här arbetsplatsen?"

Livslångt lärande 2022-03-04

Värderingar, personlig utveckling, kunskap och möjligheter väger idag ofta tyngre än hög lön då unga väljer arbetsplats. Som arbetsgivare och chef måste du se hela erbjudandet och förstå varje respektive medarbetares resa. Värderingar får inte bara vara skrivbordsprodukter. Läs hur Sanna Thomassen på WSP och Marcus Hjärtsjö på Länsförsäkringar ser på vikten av att låta värderingar styra verksamheten.

Läs mer

3 goda råd till dig som är Produktchef

Livslångt lärande 2022-02-17

Produktchefen har idag en rad utmaningar att hantera, en allt tuffare konkurrens i form av globalisering och digitalisering, nya aktörer och mindre prisskillnader. Här ger Lasse Folt några goda råd hur du ska lyckas.

Läs mer

"Jag tror på eget ansvar!

Livslångt lärande 2022-01-25

Marie Hallander Larsson, HR-direktör på Akademiska hus säger att "den typ av ledarskap som vi har tjatat om i många år har äntligen hamnat i framsätet". Läs mer om hur hon ser på dagens och framtidens ledarskap här.

Läs mer