Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

2023 är vårt "gröna år"

Livslångt lärande 2023-03-16

Företagsuniversitetet håller till i det gamla Posthuset i Stockholm som drivs av 7A, som nyligen fick utmärkelsen "Årets mest hållbara coworking-kontor". Vi är glada och stolta då 7A:s hållbarhetsfokus går hand i hand med Företagsuniversitetets ambitioner. Hanna Gull, ansvarig för 7A:s hållbarhetsarbete, berättar här hur de arbetar aktivt med hållbarhet i fokus.

Läs mer

Du måste leva nära verksamheten

Livslångt lärande 2023-02-23

- HR:s fokus just nu ligger på att jobba smart och effektivt. Det finns de som tycker att man fastnat lite i ”projekt-träsket” och att man måste styra om till att vara mer snabbrörliga och agila. Förändringen går så snabbt nu så man kan inte alltid göra projekt av allting, utan måste ibland kunna skruva och finslipa lite allt eftersom. Det handlar om att våga vara snabb och effektivisera det årshjul som HR lever med. Det säger Cecilia Jonsson, erfaren HR-expert och ny huvudkursledare på "Diplomerad HR-koordinator".

Läs mer

"HSEQ är en komplex roll"

Livslångt lärande 2023-02-14

"Att ha en hållbar verksamhet och säker arbetsmiljö är centralt för de flesta idag. Fördelarna med att samla HSEQ i en roll är att det underlättar samordningen av arbetsmiljö, säkerhet, hållbarhet (miljö) och kvalitet både gällande lagkrav och andra synergier för företaget." Det säger Anna Johnsson som är arbetsmiljöchef på VR Sverige och en av kursledarna på "HSEQ Manager - diplomutbildning".

Läs mer

"Utbildningen blev en ögonöppnare för mig"

Livslångt lärande 2023-02-06

- Det blev en ögonöppnare för mig och jag förstod vilken nytta man kan ha av att samla och analysera data. Jag ser redan nu att jag kan få bättre beslutsunderlag tack vare mina nya kunskaper. Det säger Per Edenhammar, chefsjurist på OBOS BLL AB, som gått "Dataanalys och Business Intelligence för ekonomer".

Läs mer

Ett kliv i den moderna controllerrollen

Livslångt lärande 2023-02-01

– Jag tycker att utbildningen var helt fantastisk och vi som gick den kände att vi fick möjlighet att ta flera steg framåt i vårt arbete, summerar Marie Sandeskär, diplomerad controller på IT-säkerhetsföretaget Onevinn i Göteborg.


Tillsammans med sina utbildningskamrater mottog hon sitt diplom under högtidliga former i november 2022. Här berättar hon och kursledare Owe Marstorp mer om utbildningens upplägg och innehåll.

Läs mer

Learning and Development - samtal om utmaningar och möjligheter

Livslångt lärande 2023-01-31

Det har väl aldrig talats så mycket om kompetensutveckling som idag, ur ett individuellt, ett organisatoriskt och ett samhällsperspektiv. I det här webbinariet (som direktsändes 27 januari) diskuterar våra tre learning-experter Michel Wester, vd och grundare av Knowly, Helena Bodin, HR Business Partner på Swedbank och Caroline Lippers, L&D-specialist, framförallt det organisatoriska perspektivet och Learning and Development-rollens utmaningar och möjligheter.

Läs mer

Föreläsarna har inspirerat mig till max!

Livslångt lärande 2023-01-23

Alla block har varit väldigt intressanta och lärorika och de olika föreläsarna med deras gedigna kunskaper har inspirerat mig till max. Den lilla gruppen och det nätverk som skapats med allas olika erfarenheter har gett mig otroligt mycket. Jag längtar nu efter att få komma ut och praktisera mina kunskaper i min verksamhet. Det säger Sofia Regnander på Kontorab som gått HR-chefsutbildningen.

Läs mer

"Tydlighet och inkludering är viktigt för en hälsosam arbetsmiljö"

Livslångt lärande 2022-12-16

"Vi behöver alla känna delaktighet och förstå vårt uppdrag i helheten för att kunna prestera vårt bästa. Tydlighet är också väldigt viktigt, för att undvika ifrågasättande och konflikter i teamet. Förstår man inte sin roll i organisationen, vilka mål man arbetar mot och vet vad man förväntas göra, finns risken att man känner osäkerhet, vantrivsel och mår dåligt." Det säger Ingvill Houmb Sjölin, kursledare på kursen "Hälsofrämjande ledarskap".

Läs mer