Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"Idag förväntas alla kunna leda projekt"

Livslångt lärande 2019-10-09

Gunilla Ekedahl är kursledare på Företagsuniversitetet och har hållit nära 250 projektledningskurser sedan 2009. Vi frågar Gunilla om hur hon ser på projektledning och rollen som projektledare.

Läs mer

"The Future is Now" - rapport från International Management Assistants årsmöte i Aten

Livslångt lärande 2019-04-30

Else-Britt Lundgren är sedan snart sex år ordförande i internationella IMA - International Management Assistants. I april träffades representanter från 18 medlemsländer i Aten för sitt ”council” vilket sker två gång per år.

Vad stod på assistenternas agenda? Skiljer sig assistentrollen i Sverige från andra länder? Och hur ser man på framtiden? Vi frågade Else-Britt.

Läs mer

"The Future is Now" - assistenten i världen

Livslångt lärande 2019-04-26

Ledarskap, livslångt lärande, hållbarhet och assistenten som kulturbärare. På konferensen Vidgade Vyer i februari lät vi fyra chefsassistenter göra varsin ”spaning”. Här kan du läsa om vilka trender Karin Hélène, Sofie Koark, Else-Britt Lundgren och Christina Magnusson spanat in.

Läs mer

Livslångt lärande på Chefdagen

Livslångt lärande 2018-11-16

Den 15 november medverkade Företagsuniversitetet på Chefdagen på Rival i Stockholm. En fantastiskt inspirerande dag med spännande intervjuer och föreläs...

Läs mer

5 tips för att jobba smartare

Livslångt lärande 2018-09-20

Heléne Lidström är huvudkursledare på Företagsuniversitetets digitala utbildning “Jobba smartare – fokus och effektivitet för team och individ”. He...

Läs mer

Stärkt fokus på arbetsmiljökunskap

Livslångt lärande 2018-08-24

Onsdagen den 15 augusti invigdes Sveriges nya myndighet, Myndigheten för arbetsmiljökunskap, MynAK, på Gävle Slott. Därmed får vi förhoppningsvis se ett tydligare och starkare fokus på arbetsmiljökunskap framöver.

Läs mer