Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

Frågorna ”varför” och ”hur” får svar under populär utbildning

Livslångt lärande 2020-08-07

Jenny Gentele, auktoriserad revisor på ABC Revision och dessutom kursledare, har en passion bland många andra; årsredovisningar!
– Jag gillar årsredovisningen som produkt. Det är den enda information som är offentlig om företag och säger mycket om företaget om man vet hur man ska läsa den. Och då måste de som upprättar den veta hur man gör, konstaterar hon.

Läs mer

Dataanalys kräver verktyg, metoder och en känsla för storytelling

Livslångt lärande 2020-06-10

Det känns bra att som marknadschef inför ledningen eller som politiker inför väljarna kunna visa upp och luta sig mot snygga diagram och grafer, men det viktigaste är ändå hur säkra data man har och vilka slutsatser man drar. Och till det krävs både kunskap om de verktyg och metoder som finns, och en känsla för storytelling.

Läs intervju med Stefan Livstedt om dataanalys och Business Intelligence.

Läs mer

Vem vill inte förstå framtiden och hitta nya sanningar?

Livslångt lärande 2020-05-12

"Det finns en enorm potential i Business Intelligence, det vill säga mötet mellan verksamhet och siffror. Det handlar om att använda data och IT för att förstå och kunna förutsäga framtiden, säger Niklas Ramström, kursledare på den nya utbildningen "Dataanalys och Business Intelligence" som startar den 6 oktober.

Läs mer

"Vi har sett behov av en lite "lättare" utbildning i Facility Management"

Livslångt lärande 2019-12-12

Beatrice Lagergren är rådgivande konsult på Fairdeal Group, som är specialister på Facility Mangement, Hon är också en av kursledarna på Företagsuniversitetets nya utbildning Facility Management som vi har tagit fram tillsammans med Fairdeal Group och som har premiär i februari. Det är en fyra dagar lång utbildning för nyblivna facility managers, det vill säga medarbetare som hanterar och samordnar företagets stöd-/servicetjänster som till exempel lokaler, telefoni, säkerhet och lokalvård.

Läs mer

"Idag förväntas alla kunna leda projekt"

Livslångt lärande 2019-10-09

Gunilla Ekedahl är kursledare på Företagsuniversitetet och har hållit nära 250 projektledningskurser sedan 2009. Vi frågar Gunilla om hur hon ser på projektledning och rollen som projektledare.

Läs mer