Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

K3 - Komponentavskrivningar

 • Lär dig allt om komponentavskrivningar enligt K3
 • När ska egentligen komponentavskrivningar tillämpas och varför?
 • Utnyttja era tillgångar bättre över tid

 

K3 – Komponentavskrivningar

Så blir du bättre på komponentavskrivningar

Uppdatera dig inom K3 och komponentavskrivningar

Komponentavskrivningar enligt K3 syftar till att ge en rättvis bild i de finansiella rapporterna över tid. Det är därför viktigt att lära sig mer om hur komponentavskrivningarna ska tillämpas, varför kravet har införts och hur ditt företag ska förhålla sig till detta.

Det är viktiga kunskaper för alla som arbetar med bokslut, kanske särskilt i exempelvis mindre fastighetsbolag och liknande, där det är av stor vikt att få ett mer rättvisande flöde.

Kursen varvar teori med praktik

Specialkursen "K3 – komponentavskrivningar" är framtagen för dig som ska upprätta eller medverka i arbetet med bokslut och årsredovisningar enligt K3 och som behöver skaffa dig eller fördjupa dina befintliga kunskaper i komponentavskrivningar. Du får bland annat lära dig att utföra bokslutsarbete fram till bokslutsdispositioner och skatt och att arbeta utifrån formella regler och krav som finns för K3

Kursen kombinerar teori med praktik och du får också göra din egen komponentavskrivning under dagen.

Program

09.45Morgonkaffe serveras

10.00Kursstart – Komponentavskrivningar i teorin

 • teoretisk genomgång av K3-kravet på komponentavskrivningar
 • vad säger vägledningarna?
 • definitioner
 • när ska komponentavskrivningar tillämpas?

12.30Lunch

13.30Komponentavskrivningar i praktiken

 • praktiska exempel
 • gör din egen komponentindelning och komponentavskrivning

17.00Kursen avslutas

Fakta

Deltagare

Kursen vänder sig till alla som ska upprätta eller medverka i arbetet med bokslut och årsredovisningar enligt K3 och behöver fördjupa sina kunskaper i regelverkets olika delar, som komponentavskrivningar!

Mål

Kursens mål är att ge de kunskaper som behövs för att

 • utföra bokslutsarbete fram till bokslutsdispositioner och skatt
 • arbeta utifrån de formella regler och krav som finns för K3
 • ge fördjupade kunskaper i komponentavskrivningar.

Förkunskaper

Förkunskaper i löpande redovisning krävs.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation samt i de fall kursen genomförs på plats i våra kurslokaler även luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

Hotell

Utbildningen genomförs i Posthuset på Vasagatan 28 i Stockholm. För dig som kommer resande erbjuder vi specialpris på två fina hotell nära kurslokalen: Nordic Light Hotel: boka på nordiclighthotel.com och ange bokningskod "FUN-deltagare" eller Clarion Hotel Sign: ring 08-676 98 00 eller mejla till cl.sign@choice.se och uppge avtalsnummer CH2005318.

Kursledare

STOCKHOLM

Therése Henningsson

Therése Henningsson är auktoriserad revisor och affärsrådgivare vid Grant Thornton sedan 2009. Innan dess har hon arbetat som ekonomiansvarig på ägarledda företag. Hon arbetar med revision och rådgivning till entreprenörer och ägarledda företag inom olika branscher.