Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Siren nominerad till Årets Säkerhetsprofil

2019-03-12 Lotta Eriksson

I går offentliggjordes den första nominerade till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil, Anders Gidrup. I dag presenteras den andra - och det är... Siren Hofvander, CSO för Docly - och juryns motivering lyder:

"Siren Hofvander är en IT-säkerhetsmedarbetare med ett brinnande intresse för att hålla användarna säkra – och göra säkerheten både rolig och tillgänglig. Hon började sin karriär med att leta fel i sina kompisars program.

Hon arbetar till vardags som CSO för Docly och specialiserar sig på att bygga upp säkerhet i SLDC, det vill säga en datatjänsts livscykel, för att säkerhet ska bli en naturlig del av den.

Hon är också grundare av IT-säkerhetsgruppen SecuriTea. Siren drivs av uppfattningen att säkerhet är en uppgift för alla, inte bara hackereliten. Hon vill kort och gott avmystifiera säkerhet - det är varken mystiskt eller svårt - och det gör hon genom att vara nyfiken, envis och tålmodig." 

I morgon presenteras den tredje och sista nominerade till Årets Säkerhetsprofil 2019!

Läs också intervjuer med de nominerade i Aktuell Säkerhet, som kommer ut på fredag! Och - följ den rafflande upplösningen på Säkerhetsgalan, den 10 april. Läs mer och säkra din plats här!