Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Karl Emil Nikka utsedd till Årets Säkerhetsprofil

2021-10-20 Lotta Eriksson

Karl Emil Nikka, IT-säkerhetsexpert och författare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2021. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 19 oktober. De två andra nominerade var Malin Ekblad säkerhetschef i Vellinge, Trelleborg och Skurup, och Patrick Cordner, chef för SC3 (polisens nationella it-brottscentrum).

Det blev IT-säkerhetsexperten, författaren, föreläsaren och poddaren Karl Emil Nikka som knep den prestigefulla titeln Årets Säkerhetsprofil 2021 på Säkerhetsgalan 2021.Juryns motivering löd: "Karl Emil Nikka tar alltid sitt engagemang till en högre nivå och finner tidsaktuella, nytänkande sätt att driva sina frågor – och lyckas, trots att han har satt en komplex och bred målgrupp, nämligen ”alla”. Det tyder på en otrolig fingertoppskänsla och förståelse för olika gruppers behov. Han besitter en förmåga att ta ner komplexa frågor på en nivå så att alla förstår inom ett högaktuellt område där det finns ett skriande behov av information, i nutid men även i en överskådlig framtid."

Utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil delas – sedan 2009 - ut till en person med ett hängivet intresse för säkerhetsfrågor och som med stort engagemang och gedigen kunskap verkar inom säkerhet.

I årets jury satt: Jenny Persson, Aktuell Säkerhet, Lotta Eriksson, Företagsuniversitetet, Thomas Lundin, NSD, Conny Larsson, SIG Security, André Ahlin, ASIS, Mounir Messaoud, ISACA, och de två tidigare Säkerhetsprofilerna Magnus Ranstorp, Försvarshögskolan, och Susan Bergman, Combitech.

Samtidigt delades utmärkelsen Framtidens Säkerhetstalang ut till Aria Nakai (till höger på fotot). Läs mer här