Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

En bonus är att du får jobba med ett eget case

Livslångt lärande 2021-09-15

För att lyckas i rollen som HR Business Partner krävs kunskap inom många områden, både bredd och djup. Kunskapen ger dig friheten att kunna styra efter det som är viktigt för verksamheten. Du måste vara proaktiv, trygg i din kompetens och stark i din roll för att kunna äga din agenda och inte bli alltför styrd av de olika experterna. Det säger Cecilia Jonsson och Helena Bodin, kursledare på HR Business Partner - diplomutbildning.

Läs mer

5 goda råd till chefer som vill lyckas med affärerna

Livslångt lärande 2021-07-05

"Det finns chefer som brinner för affären och som har kundfokus, men ibland blir man som chef för upptagen med sitt vanliga ledarskap, day-to-day operations, och då är det lätt att helt enkelt låta någon annan sköta säljet." Läs Sara Larsens goda råd om vad man som chef bör tänka på för att lyckas med affärerna.

Läs mer

Learning and Development i fokus för HR

Livslångt lärande 2021-06-04

-  Man måste förstå att om man investerar i medarbetarna ger det effekt på resultatet. Allt hänger ihop, man måste ha rätt kompetens och engagerade medarbetare för att kunna få bra resultat och medarbetarna blir mer engagerade om man satsar på deras kompetensutveckling. Det säger Helena Bodin, HR Business Partner på  Swedbank och en av kursledarna på Företagsuniversitetets nya utbildning "Learning & Development - diplomutbildning".

Läs mer

"Vi måste hantera postpandemi-utmaningen"

Livslångt lärande 2021-06-02

- Jag ser framför mig en ”post pandemi-utmaning” med medarbetare som mår dåligt, som känner stress och osäkerhet inför framtiden och som kanske till och med har hamnat i existentiella funderingar efter den svåra tid som varit. Och det samtidigt som många företag nu har foten på gaspedalen, redo att gasa för att få igång verksamheten och ta igen det man förlorat, säger Louise Lind, kursledare i ledarskap.

Läs mer

Ny aktuell utbildning i Learning & Development

Livslångt lärande 2021-05-31

Lärande och kompetensutveckling får en alltmer central roll i organisationen. Hur väl vi planerar, genomför och analyserar intern kompetensutveckling påverkar vår förmåga att attrahera nya medarbetare, behålla de kollegor vi har idag och leverera enligt våra mål. En lärande organisation är mer innovativ, snabbrörlig och motståndskraftig.

Läs mer

Kvalitetsauktorisation till Företagsuniversitetet

Livslångt lärande 2021-05-27

Företagsuniversitetet har fått Almega Utbildningsföretagens högt ansedda auktorisation och anses därmed uppfylla de fastställda kvalitetskriterierna.
– Vi är stolta över auktorisationen. Den är ett formellt bevis på det som våra kursdeltagare och kunder alltid vittnat om: att Företagsuniversitetet står för hög kvalitet och att vi har system för att åstadkomma det, säger Stefan Haglund, vd för Företagsuniversitetet.

Läs mer

"Know your numbers"

Livslångt lärande 2021-05-19

- Jag brukar säga ”know your numbers”. Det vill säga att du måste veta vilka nyckeltal som är viktiga i just din verksamhet och att sedan mäta, följa upp och analysera de siffrorna, säger Cecilia Johnsson, kursledare på utbildningen HR Controller.

Läs mer

Tre utmaningar för dagens chefer - så lyckas du!

Livslångt lärande 2021-04-22

Hybridledarskap, rörliga självstyrande team och teaming. Johan Lundberg, organisationspsykolog och kursledare på Chefsprogrammet, presenterar tre utmaningar som dagens chefer möter och ger råd om hur man kan hantera dem.

Läs mer

"Gemensam kunskap är den bästa plattformen för samarbete"

Livslångt lärande 2021-04-21

- Jag brinner för att skapa förutsättningar för ett fungerande samarbete, och gemensam kunskap är den bästa plattformen. Kunskap och ett gemensamt vokabulär skapar förståelse. Det är en av anledningarna till att jag tycker det är så roligt att utbilda, säger Josephine Borg, kursledare i arbetsrätt och arbetsmiljö.

Läs mer