Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"Vi får inte glömma vikten av gammal klassisk ordning och reda"

Livslångt lärande 2022-03-07

– En egenskap som blir viktig för framtidens chef, men som jag tycker att vi hittills har förbisett lite, är förmågan att strukturera, prioritera och fördela resurser, säger Pino Roscigno, marknadschef på Stadium. Gammal klassisk “ordning och reda”. Oavsett hur framtiden ser ut så kommer medarbetare behöva tydlighet och struktur för att kunna agera och samarbeta effektivt. Läs mer om vad Pino Roscigno, marknadschef på Stadium och Helene Zachrisson, chef på If Skadeförsäkring säger om dagens och morgondagens ledarskap.

Läs mer

"Varför ska jag välja den här arbetsplatsen?"

Livslångt lärande 2022-03-04

Värderingar, personlig utveckling, kunskap och möjligheter väger idag ofta tyngre än hög lön då unga väljer arbetsplats. Som arbetsgivare och chef måste du se hela erbjudandet och förstå varje respektive medarbetares resa. Värderingar får inte bara vara skrivbordsprodukter. Läs hur Sanna Thomassen på WSP och Marcus Hjärtsjö på Länsförsäkringar ser på vikten av att låta värderingar styra verksamheten.

Läs mer

3 goda råd till dig som är Produktchef

Livslångt lärande 2022-02-17

Produktchefen har idag en rad utmaningar att hantera, en allt tuffare konkurrens i form av globalisering och digitalisering, nya aktörer och mindre prisskillnader. Här ger Lasse Folt några goda råd hur du ska lyckas.

Läs mer

"Jag tror på eget ansvar!

Livslångt lärande 2022-01-25

Marie Hallander Larsson, HR-direktör på Akademiska hus säger att "den typ av ledarskap som vi har tjatat om i många år har äntligen hamnat i framsätet". Läs mer om hur hon ser på dagens och framtidens ledarskap här.

Läs mer

"Låt det gnissla lite!

Livslångt lärande 2021-11-01

- Som chef gör du ditt jobb bra om du låter teamen hitta svaret själva, säger Magnus Grönblad, Head of Self-leadership & Team Development på Telia Company. På Telia jobbar de mycket med "self-organizing teams" och distribuerat ledarskap.

Läs mer

Compliance i Sverige: Viveka Strangert

Livslångt lärande 2021-10-27

Svenska företag söker med ljus och lykta efter compliance-kompetens, utbildningar på området är populära och begreppet “compliance”, som tidigare var en nisch-term, florerar nu i massmedierna. Vad är det som hänt? Företagsuniversitetet presenterar en artikelserie om compliance i Sverige idag. Vi möter branschens främsta utövare och experter för att prata rollens utveckling, dagens utmaningar och framtidens kompetensbehov. Först ut är Viveka Strangert.

Läs mer

Marknadskoordinatorn - en bläckfisk med åtta armar?

Livslångt lärande 2021-09-30

Marknadskoordinatorns roll är ofta att vara den åttaarmade bläckfisken, allkonstnären eller den schweiziska armékniven. En som ska smörja maskinens alla delar, fungera som krockkudde när någon gjort bort sig och helst hålla alla på bra humör. Ett omöjligt jobb? Ibland. Men samtidigt – i sina bästa stunder – ett mycket kreativt och stimulerande jobb. Att få vara med överallt, se hur alla delar hänger ihop och varje dag se resultatet av sitt arbete. Mikael Rosén skriver om rollen som marknadskoordinator.

Läs mer

Nyfikenhet, kommunikation och en välfylld verktygslåda

Livslångt lärande 2021-09-27

"Sluta aldrig vara nyfiken, arbeta aktivt med din kommunikation och se till att ha många verktyg". Det säger Nils Lindell, kursledare i projektledning. Här ger han några goda råd för att du ska lyckas i rollen som projektledare.

Läs mer