Ny som chef och ledare

– motivera och inspirera, en introduktion till ledarskapet

• Kom igång snabbt i din chefs- och ledarroll
  • Lär dig om ledarstilar, prioriteringar och målstyrning
  • Så uppfyller du egna och andras förväntningar
Ny som chef

För dig som ska bli eller precis blivit chef och ledare

Grattis till ett spännande, utvecklande och ansvarsfullt arbete! Men vad innebär det att vara chef och ledare? Vilka förväntningar har ledningen och dina medarbetare på dig? Vågar du släppa kontrollen och delegera arbetsuppgifter och ansvar? Hur ska du motivera och inspirera dina medarbetare?

Företagsuniversitetets kurs "Ny som chef och ledare" ger dig en introduktion till ledarskapet och förbereder dig för din nya roll. Du får en bild av vad det innebär att vara chef, vilka utmaningar du står inför och hur du ska klara av dem. Du lär dig om olika ledarstilar, gränsdragningar, om motivation och inspiration, om delegering, prioritering och målstyrning. Dessutom ingår praktiska övningar för att du ska öka din självkännedom och därmed bli bättre på att kommunicera och interagera med dina medarbetare.

I slutet av kursen skriver du en personlig handlingsplan i det digitala verktyget Knowly. En virtuell coach ger dig sedan stöd att implementera de nya kunskaperna i ditt arbete efter kursen.

Välkommen till en intensiv och inspirerande introduktionskurs i ledarskap!

09.45Kaffe serveras

10.00Chef eller ledare?

• självinsikt
  • första tiden som chef
  • vem är jag som chef?
  • mina medarbetare

Ledarskapsstilar och roller

• "Hamburgereffekten" – representant för flera parter
  • att leda en grupp
  • ansvarsfördelning

12.30Lunch

13.30Ledarskapsstilar och roller – fortsättning

Att vara chef och ledare

• dina egna och företagets värderingar
  • att motivera och engagera

17.00Dag 1 avslutas

09.00Grupper

• grupputveckling
  • olika typer av ledarskap

Konflikter

• vad är en konflikt?
  • hur hanterar jag en konflikt?

Delegera och våga släppa kontrollen

• skapa delaktighet
  • målstyrning
  • jag som förebild

11.30Lunch

12.30Kommunikation

• ökad självkännedom – Joharis fönster
  • coachande förhållningssätt – lyssna, ställa frågor och ge feedback

Den digitala coachen – uppföljning och tillämpning

I slutet av kursdagen skriver du en personlig handlingsplan. En virtuell coach ger dig stöd att implementera de nya kunskaperna i ditt arbete efter kursen.

16.00Kursen avslutas

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som är ny i chefs- och ledarrollen och vill ha en introduktion i ledarskapet. För dig som redan har jobbat en tid som chef och vill ha en gedigen grundutbildning rekommenderar vi utbildningen Ledarskap i praktiken.

Målet är att ge dig kunskaper som behövs för att

• anta utmaningen som chef och ledare
  • inse vad som går att åstadkomma med god kommunikation och hur det går till
  • förstå vikten av självkännedom.

Den digitala coachen – uppföljning och tillämpning

I slutet av kursen skriver du en personlig handlingsplan i det digitala verktyget Knowly (i din telefon eller dator). En virtuell coach ger dig stöd att implementera de nya kunskaperna i ditt arbete efter kursen.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

STOCKHOLM

Ann Epstein

Ann Epstein har lång och bred erfarenhet som chef, ledare och kommunikatör, både operativt och strategiskt. Ann arbetar idag som utbildare med fokus på chefs- och ledarskap samt mångfald. Ann är en skicklig pedagog med förmåga att entusiasmera och aktivera kursdeltagarna och göra kunskapen praktiskt tillämpningsbar.