Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer

Vinnarintervju: Savan Hosseini - Upcoming Professional of the Year

2017-03-09 Lotta Eriksson
Savan

Hon har knappt hunnit hämta sig efter att, under konferensen Vidgade Vyer på Clarion Sign Hotel och Vasateatern i Stockholm, ha fått ta emot utmärkelsen Upcoming Office Professional of the Year för en tid sedan.

 – Det känns förstås fantastiskt men det var ingenting jag förväntat mig eller tänkt på, poängterar Savan Hosseini vid Soundtrap.

 
– Det är kul att känna att det man gör har något värde. Assistentrollen är rolig, varierande och utmanande men vare sig man vill det eller inte, så är det ett jobb som inte syns, konstaterar Savan Hosseini, nyligen utsedd till Upcoming Office Professional of the Year, en utmärkelse som delas ut av Nordic Choice Hotels och som ska gå till en assistent på ledningsnivå, som är relativt ny i sin roll.

– Att vara assistent är ju en rätt ensam roll, eftersom man inte har några kollegor på samma nivå. Man är lite som kittet mellan vd och övrig organisation.

– Och även om man får feedback från sin chef så är det inte många andra i organisationen som vet vad man gör. Då är det verkligen ett kvitto och en bekräftelse på att man gör ett bra jobb när man får en sådan här utmärkelse, fortsätter hon.

Savan Hosseini började på det nystartade företaget Soundtrap i januari och är såväl office coordinator som vd-assistent. Innan dess var hon vd-assistent på Capgemini IBX Business Network i fyra år. Det var med andra ord inte bara ett karriärsteg från ett stort företag till ett litet, utan också ett stort steg i att utveckla sig själv och den egna rollen.

– Jag sökte tjänsten eftersom jag kände att jag behövde en utmaning och det var precis vad jag fick! Det är jättekul att få vara med att bygga upp någonting från ett tidigt skede. Nästan allting vi gör är i princip första gången, berättar hon.

– När jag började hade vi inte många administrativa rutiner på plats men nu börjar allt falla på plats mer och mer för varje dag.

Relationer och företagskultur byggs upp
Det är nog tur; Soundtrap, som har en onlinestudio där vem som helst kan skapa musik och podcasts själva eller tillsammans med andra runt om i världen, växer snabbt. De senaste fyra månaderna har personalstyrkan ökat med 50 procent.

– Många av oss är nya på bolaget och vi lär oss väldigt mycket av varandra. Tillsammans skapar och bygger vi upp det mesta kring kontoret, administrationen och kulturen, vilket är superroligt.

Savan Hosseini, som i fyra år arbetade nära vd:n på sin tidigare arbetsplats, vet också att det tar tid att bygga upp samarbetet med den nya vd:n.

Savanpris

– Att bygga upp tillit och förtroende tar tid i alla arbetsrelationer och inte minst med den vd man är assistent till. Jag känner att jag och vd:n är på god väg till ett fantastiskt samarbete, trots den korta tiden vi har jobbat tillsammans, säger hon.

Hur ser hennes jobb ut om ett år då?
– Då hoppas jag självklart att vi har vuxit ännu mer. Då gör jag också mer av det som min chef gör i dag, så att han får mer tid till sådant som han måste göra.

– Tidigare har jag till exempel haft insyn i min chefs dagliga arbete och åtaganden, med allt vad det kan innebära. Det och mycket mer kommer jag även ha på den här arbetsplatsen och det ser jag förstås fram emot!

Öppen dialog viktig

– Att just Savan Hosseini utsågs till Upcoming Office Professional of the Year beror bland annat på att hon har en fantastisk organisatorisk förmåga, att hon är ödmjuk och empatisk men samtidigt ärlig och tydlig, berättar Håkan Holstein från Nordic Choice Hotels, som delade ut utmärkelsen på Vasateatern.

– Det är självklart att man som vd-assistent måste kunna organisationen och förstå den. Det krävs också en hel del skinn på näsan, man måste våga ha en öppen dialog med sin chef och andra i ledningspositioner, poängterar Savan själv.

– Många gånger glömmer man bort att chefen eller vd:n är väldigt ensam i sin roll. De är också människor, som gör rätt och fel, och de behöver support och någon som fungerar som bollplank. Ibland behöver de även feedback, framför allt positiv, lika mycket som vi andra, avslutar hon.

vinnarkram

Vidgade Vyers värd och konferencier, Tilde de Paula Eby, gav Savan Hosseini en riktigt varm vinnarkram under prisutdelningen på Vasateatern i februari, under överinseende av Håkan Holstein.