Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Specialist på rysk maffia till Financial Fraud Forum

2019-06-26 Lotta Eriksson

Mark Galeotti är en av världens ledande specialister på ryska brott och säkerhetsfrågor och har bland annat skrivit boken "The Vory: Russia's super mafia". Han ger en unik föreläsning på Financial Fraud Forum i Stockholm i september.
De har gått från att ha varit tatuerade och streetsmarta svartabörshajar till att bli ryska specialister på bedrägerier och ekonomiska brott i en global och organiserad kriminell styrka - på antibedrägerikonferensen Financial Fraud Forum den 25 september beskriver Mark Galeotti hotet som den här utvecklingen faktiskt utgör.
Han vill dessutom genom sin föreläsning ge en djupare förståelse för drivkrafterna bakom de ryska brottslingarnas globalisering och karaktär - och framför allt ge en bild av Rysslands betydelse som en kriminell fristad.
Financial Fraud Forum arrangeras för andra året i rad och vänder sig till alla som arbetar inom bank och finans, som är ekonomichefer, kreditchefer, vd, controllers eller säkerhetsansvariga. På programmet står bland annat följande:

  • Miljontals falska kontrolluppgifter hos Skatteverket
  • Vad har hänt sedan 2018? – chefsåklagare Stefan Lundberg från EBM och Annika Stenberg, generaldirektör på Bolagsverket möts även i år i ett samtal
  • "Bedrägeriernas Picasso" – Joyti De-Laurey berättar om luckorna som ledde till ett systematiskt bedrägeriarbete, som hon dömts och avtjänat fängelsestraff för
  • Penningtvätt och bedrägerier- ofta två sidor av samma mynt
  • Prevention, förebyggande och detektering av fraud på Nordea

Dessutom blir det ett dynamiskt och spännande panelsamtal mellan fyra experter på bedrägeriområdet:

  • Anders Björkenheim, antibedrägeriexpert från Accessus
  • Nicklas Lundh, chef för Finanspolisens underrättelseenhet
  • Gareth Williams, antibedrägeriexpert från FICO
  • Erik Wickman, vd för Inet

Financial Fraud Forum  avslutas med en föreläsning av författaren och advokaten Jens Lapidus. Hans första bok, Snabba cash, sägs vara en av de mest utlånade böckerna på landets fängelser och han själv har beskrivits som en mästare på att skildra kriminalitet ut gärningsmännens perspektiv.
Han ska under konferensen ge en bild av hur ekonomisk brottslighet hänger ihop med övrig grov organiserad kriminalitet.
Läs hela programmet och boka din plats här!