Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Patrick Cordner nominerad till Årets Säkerhetsprofil 2021

2021-10-01 Lotta Eriksson

Den tredje nominerade som har möjlighet att få kalla sig Årets Säkerhetsprofil 2021 är Patrick Cordner, chef för Nationellt IT-brottscentrum (SC3), som ligger under NOA hos polisen.

– Det känns så klart mycket bra att någon har uppmärksammat det man gör. Lite märkligt känns det också eftersom jag försöker hålla en låg profil och inte direkt är van vid uppmärksamhet, kommenterar han.

image001

Nomineringstexten lyder:

Patrick Cordner driver som chef på SC3 (polisens nationella it-brottscentrum) kanske en av Sveriges viktigaste funktioner, vars huvudsakliga mål är att hantera hot mot IT-relaterad infrastruktur. Under hans ledning har stora välbehövliga satsningar gjorts gällande polisiära insatser mot IT-brottslighet i alla dess former, inte minst exempelvis barnpornografi. Han bidrar genom sitt engagemang och ledarskap till både samhällsnytta, nationell och internationell samverkan och angelägen informationsspridning.

De övriga nominerade är Karl Emil Nikka och Malin Ekblad.

Vem som slutligen utses till Årets Säkerhetsprofil avslöjas på på Säkerhetsgalan 2021 som äger rum på Hotel At Six i Stockholm den 19 oktober. Det finns ett antal platser kvar. Läs mer och säkra din plats här