Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Ny utbildning: Diplomerad säkerhetsskyddschef

2020-06-01 Lotta Eriksson

Är du ansvarig för att leda säkerhetsskyddsarbetet i din organisation eller, vill du öka dina kunskaper om säkerhetsskydd? Då kanske vår nya utbildning, Diplomerad Säkerhetsskyddschef, kan vara något för dig?

 
Utbildningen, som genomförs i samarbete med Secana, är på totalt nio heldagar fördelade över tre månader med start i november. Utbildningen vänder sig till blivande eller nuvarande säkerhetsskyddschefer/säkerhetsskyddsansvariga i såväl privat som offentlig sektor.

Per_Fjellman

Kurssamordnare och kursledare är Per Fjellman, rådgivare och ansvarig för Secanas verksamhet inom säkerhetsskyddsområdet.

Han har mångårig erfarenhet av att utveckla systematiskt säkerhetsskyddsarbete inom ett stort antal myndigheter och företag.  

Utbildningen omfattar alla delar av det systematiska säkerhetsskyddsarbetet inom en organisation - från tolkning av författningskrav och analyser till implementation av säkerhetsskyddsåtgärder, uppföljning och utvärdering av säkerhetsskyddsarbetets effekt.

Utbildningen varvar teori med praktiska övningar och för att ytterligare bidra till kursdeltagarnas förståelse för området kommer de dessutom att få lyssna på ett antal inbjudna gästföreläsare, bland andra;

  • Hans Brun, Senior Consultant, Secana.
  • Gunnar Karlson, Konsult och rådgivare i säkerhetsfrågor, Vesper Group
  • Richard Widh, Sr TSU-och Cybersäkerhetsexpert, Ancautus
  • Jonas Bodin, Senior Consultant, Phenox Group

 

Läs mer om Diplomerad säkerhetsskyddschef här