Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Mikael Pettersson ny vd för Confidence

2020-05-11 Lotta Eriksson

Efter en genomförd turnaround av verksamheten under ledning av vd Pär Nilsson, är det dags att förflytta Confidence International in i en tydlig och strategisk tillväxtfas. Detta meddelar bolaget, samtidigt som Mikael Pettersson presenteras som ny vd.

I samband att Confidence nu går in i en ny fas har Mikael Pettersson utsetts till vd med tillträde den 17 maj 2020. Han har en bakgrund som bland annat tidigare Nordenchef för Niscayah (numera Stanley Security), försäljningsdirektör och affärsutvecklingschef för Tunstall AB liksom affärsområdeschef för Caverion och Securitas Systems AB. I början av 2018 anställdes han som försäljningschef på Confidence och övergick till att bli operativ chef/COO den 1 juli i fjol.

Enligt Confidence hemsida har Mikael Pettersson tillsammans med Pär Nilsson genomfört en nödvändig turnaround av bolagets verksamhet. 
– Jag är hedrad och mycket inspirerad över att få ta över som vd efter Pär Nilsson för att få leda ett företag med så stark kompetens och drivkraft, säger Mikael Pettersson.

– Nu när vi står starkt rustade inför en tillväxtperiod ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Confidence medarbetare, kunder och styrelse för att ta nästa steg i företagets utveckling att vara den förtroendeskapande säkerhetsspecialisten.