Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Jan Olsson utsedd till Årets Säkerhetsprofil

2022-09-28 Lotta Eriksson

Jan Olsson, kriminalkommissarie och föreläsare, har utsetts till Årets Säkerhetsprofil 2022. Det stod klart under Säkerhetsgalan tisdagen den 27 september. De två andra nominerade var Marie-Louise Arendt, chef för informations-, IT- och cybersäkerhet på Region Skåne, och Jesper Larsson, IT-säkerhetsspecialist på 0x4A.
 
Det blev kriminalkommissarie Jan Olsson, som arbetar på Nationellt IT-brottscentrum inom Polisen som knep titeln Årets Säkerhetsprofil 2022. Han är också föreläsare, paneldebattör och mediaaktör inom framför allt cyber security.
 
Juryns motivering löd: ”Jan Olsson syns och hörs! Som medialt ansvarig föreläser han ett 80-tal gånger om året, både nationellt och internationellt. Han syns i artiklar, morgonsoffor och specialprogram som ”Hackad” och ”Samhällskollaps” och sprider tålmodigt, pedagogiskt och väldigt rakt på sak fakta och information om cyberbrottslighet, grov organiserad kriminalitet, vad som händer på darkweb och hur man ska tänka för att skydda sig och sin verksamhet. Hans professionella insatser, djupa kompetens och franka förhållningssätt bidrar till både folkbildning och ökad medvetenhet.”
 
Utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil delas – sedan 2009 - ut till en person med ett hängivet intresse för säkerhetsfrågor och som med stort engagemang och gedigen kunskap verkar inom säkerhet.

I årets jury satt: Jenny Persson, Aktuell Säkerhet, Lotta Eriksson, Företagsuniversitetet, Thomas Lundin, NSD, Conny Larsson, SIG Security, Jens Näsström, ASIS, Mounir Messaoud, ISACA, och de två tidigare Säkerhetsprofilerna Magnus Ranstorp och Karl Emil Nikka.
 
Samtidigt utsågs Louise Ask Holmberg till Framtidens Säkerhetstalang.