Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

En dag och kväll i säkerhetens tecken

2017-04-06 Lotta Eriksson

Onsdagen den 5 april genomfördes den nionde årgången av Säkerhetsgalan. Eftermiddagens föreläsningar och nätverkande hölls på nya, moderna Hotel At Six och kvällens begivenheter tog plats på anrika Berns.

IMG_1795

At Six säkerhetschef John Arentoft informerade om "det nya säkerhetshotellet", inrikesminister Anders Ygeman konstaterade att säkerhetsbranschens arbete är ett fundament, Anne-Marie Eklund Löwinder underströk vikten av unika lösenord och Mounir Messaoud lyfte ordspråket "ett skepp i hamn är säkert men det är inte vad skepp är byggda för".

Storbritanniens stora TV-profil Frank Gardner beskrev sin personliga resa och det utrikespolitiska säkerhetsläget, Patrik Lundgren betonade att "cash is king" medan Pontus Winstén förklarade varför yngre vill jobba med säkerhet och vikten av att bjuda in dem i alla sammanhang.

Pia Gruvö poängterade att det är leverantörens ansvar att påvisa säkerhet i sina produkter, Monica Karum Bergvall gav en bild av Migrationsverkets säkerhetsutmaningar och sedan tog Alexander Bard med oss på en hisnande historisk odyssé och tipsade alla som arbetar med säkerhet att också arbeta med it-säkerhet (typ).

Sedan övergick dagen till kväll och Tilde de Paula Eby fick hjälp av Andreas Lundstedt att intervjua de tre nominerade till Årets Säkerhetsprofil, Richard Buske,  Åsa Schwarz och Bengt Berg.

Tilde visade att hon inte bara är en proffsig moderator utan också kan sjunga och det offentliggjordes att Åsa Schwarz fick gå hem med säkerhetsprofilen.

Och sedan... sedan tog underhållningen vid; säkerhetsbranschen bjöd upp till disco med Alcazar!

Stort tack till alla fantastiska föreläsare och trendspanare, grattis ni tre nominerade - ni bidrar verkligen till utveckling - och varmt tack till sponsorer och partners, Securitas, Bravida Fire & Security, Säkerhetsbranschen och Nexus. Sist men inte minst: tack till alla som kom och bidrog till en fantastisk dag och kväll!