Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Carl Dahlén blir landschef för Securitas i Sverige

2020-05-11 Lotta Eriksson

Carl Dahlén tar över som landschef för Securitas i Sverige under augusti. Detta sedan nuvarande vd:n, Joachim Källsholm, meddelat att han lämnar sin position under året.

Carl Dahlén kommer närmast från Navigio, ett konsultföretag inom organisations- och ledarutveckling samt chefsrekrytering, där han varit vd i två år. Innan det har han haft en rad ledande positioner under 13 år i Coor; bland annat som vice vd för Sverige och Norge samt vd för företagets verksamheter i Polen och Ungern.

Carl har också varit strategikonsult på McKinsey och vd för Proffice Industrial & Logistics tidigare.

– Securitas är ett mycket välskött framtidsföretag med oerhört kompetenta medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att ansluta till Securitasteamet och få leda den inslagna resan mot smartare, datadrivna säkerhetstjänster men också att utveckla de viktiga personella tjänster vi tillhandahåller, kommenterar Carl Dahlén i ett pressmeddelande från Securitas.

Carl Dahlén kommer att tillträda rollen som vd för Securitas i Sverige under augusti efter en överlämningsprocess tillsammans med Joachim Källsholm, som går över till rollen som senior advisor. 

– Jag är mycket glad över att Carl har tackat ja till att bli ny vd för Securitas Sverige. Hans erfarenhet från personalintensiva bolag i kombination med hans strategiska tänkande och öppna personlighet ger honom alla förutsättningar att fortsätta utveckla Securitas inom både existerande och nya säkerhetslösningar, säger Henrik Zetterberg, chef för Securitas i norra Europa.

– Samspelet mellan människa och teknik inspirerar och motiverar mig, och det är verkligen en av Securitas styrkor. Securitas och säkerhetsbranschen spelar en enormt viktig roll i samhället, det handlar om välbefinnande för både den enskilda människan och trygga miljöer för företag och organisationer, säger Carl Dahlén.