Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Åsa Schwarz blev Årets Säkerhetsprofil 2017

2017-04-06 Lotta Eriksson

Det blev Åsa Schwarz, säkerhetsexpert vid Knowit, som till slut stod som vinnare av den prestigefulla titeln Årets Säkerhetsprofil 2017. Juryn lyfte bland annat fram att hon är en god förebild med sitt stora engagemang och sin djupa och breda kompetens.

Åsa
 

I god konkurrens med Richard Buske säkerhetschef i Sollentuna kommun, och Bengt Berg från Cybercom, blev det Åsa Schwarz som blev Årets Säkerhetsprofil under Säkerhetsgalan 2017. Hon intervjuades av Andreas Lundstedt från Alcazar under middagen.

Juryns motivering löd:

”Åsa Schwarz har med sin entusiasm och kompetens under en lång tid bidragit till att öka medvetenheten om informationssäkerhet, både hos företag och privatpersoner. Hon har, som marknadschef och säkerhetsexpert vid Knowit, synts flitigt i media under det gångna året – både i intervjuer och genom egna artiklar. Hon är dessutom en av initiativtagarna till Kontrollgruppen och säkerhetskonferensen C2´17, en konferens som lyfter fram kvinnliga säkerhetsexperter. Syftet är att höja informations- och IT-säkerheten och att skapa ”en av världens mest dynamiska säkerhetsarenor”. Åsa Schwarz är en synnerligen god förebild, som med sitt stora engagemang och sin djupa och breda kompetens inom säkerhetsområdet,verkar aktivt för att folkbilda och locka fler till säkerhetsbranschen.”

Utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil delas – sedan 2009 - ut till en person med ett hängivet intresse för säkerhetsfrågor och som med stort engagemang och gedigen kunskap verkar inom säkerhet. I årets jury satt: Jenny Persson, Aktuell Säkerhet, Kristina Schmidt och Lotta Eriksson, Företagsuniversitetet, Thomas Lundin, Näringslivets Säkerhetsdelegation, Mounir Messaoud, SIG Security, Peter Claesson, ASIS och de två tidigare Säkerhetsprofilerna Magnus Ranstorp, Försvarshögskolan, Anne-Marie Eklund Löwinder, IIS.

Se ögonblicket då Årets Säkerhetsprofil tillkännages här