Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetet blogg inom säkerhet

Årets Säkerhetsprofil: Nominerad nr 2

2018-02-22 Lotta Eriksson

Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet kan i dag offentliggöra vem den andra nominerade till titeln Årets Säkerhetsprofil 2018 är; Jonas Lejon.

Jonas arbetar som Senior Cyber Security Specialist på det egna företaget Triop. Hans expertområden är bland annat cybersäkerhet, krypto, skadlig kod, IT-angrepp och robust IT-infrastruktur. 

Tidigare har Jonas Lejon jobbat i över tio år på FRA och Försvarsmakten.

Han driver även kryptera.se, Sveriges största blogg inom cybersäkerhet, samt är medgrundare av Säkerhetsbubblan på Facebook. Dessutom sitter han som styrelseledamot i Internetstiftelsen i Sverige och Advisory Board för Holm Security. 

Juryns motivering lyder:

Som driven IT- och multientreprenör håller Jonas Lejon samtiden informerad om allt ifrån lösenordshanterare, kryptografi och penetrationstester till de senaste IT-säkerhetshoten. Han delar frikostigt med sig av affärsidéer, cybersäkerhetskompetens med samma entusiasm som han utvecklar sajter och skriver böcker. Han kännetecknas av en genuin glöd, ett stort engagemang och en fantastisk attityd som på ett tydligt sätt för hela säkerhetsbranschen samman.

I går berättade vi att Christina Boman, säkerhetschef vid Uppsala universitetet, också är nominerad till Årets Säkerhetsprofil och i morgon avslöjar vi vem den tredje och sista nominerade är! Håll utkik!