Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

"Jag tror på eget ansvar"

2022-01-25 Marlene Berglund

– Den typ av ledarskap som vi har tjatat om i många år har äntligen hamnat i framsätet, säger Marie Hallander Larsson. Det vill säga chefens förmåga att kommunicera med sina medarbetare. Att skapa trygghet i den sociala förmågan och kunna kommunicera med empati. Begreppet ”självledarskap”  jag mig inte jättebekväm i. Jag tror att det mest är ett sätt för oss människor att hitta på nya ord. Jag tror på eget ansvar. Oavsett vad man kallar det handlar det i slutänden om hur man tar ansvar och för vad man tar ansvar. Ibland hemma, ibland för medarbetare och ibland för sig själv. Vi har också plockat bort allt som heter utvecklingssamtal och medarbetarsamtal och pratar istället om uppdrag– vad är jag här för att göra och vilka förutsättningar har jag för att lyckas? Det ger trygghet att jobba med uppdraget, nu vet medarbetarna vad de ska leverera och på vilket sätt. Det enda som har skiftat nu är platsen man utför jobbet på.

Marie_Hallander_Larsson

Marie Hallander Larsson är HR-direktör på Akademiska hus och säger sig vara "utvecklingsfokuserad, inkluderande och drivande". Marie är en av Företagsuniversitetets mycket uppskattade kursledare inom HR-området.

Läs mer om Marie Hallander Larsson och sju andra chefers syn på framtidens ledarskap genom att ladda ner rapporten Framtidschefen här.