Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"Produktchefen måste vara en bra beställare, en bra kollega och – lyhörd för marknadens behov förstås!"

Livslångt lärande 2020-08-25

Loredana Jelmini är ny huvudkursledare på Företagsuniversitetets Produktchefsutbildning. Loredana har en både lång och bred erfarenhet från olika roller inom marknadsföring och kommunikation, främst från civilsamhället, offentlig sektor och organisationer som t.ex. Riksteatern och Nordiska museet. Vilka tror hon är produktchefens största utmaningar idag?

Läs mer

Executive Assistant - en yrkesroll i ständig utveckling kräver utbildning

Livslångt lärande 2020-08-17

Utbildningen "Executive Assistant - masterclass" hade premiär 2012 och har sedan dess gått med fulla grupper. Programmet förändras kontinuerligt hand i hand med att nya krav ställs på rollen som assistent och att ny kunskap därmed behövs. Men vad är det som gör att så många assistenter på ledningsnivå, ofta med hög arbetsbelastning och ett tajt schema, är beredda att lägga 17 heldagar på en utbildning?

Läs mer

Jobba smartare - så klarar du höstens utmaningar

Livslångt lärande 2020-08-10

Är du chef och undrar hur du och dina medarbetare ska hantera höstens utmaningar?  Kanske finns lite mer tid än vanligt över för utveckling - varför inte ta chansen att gå en digital utbildning som gör att både du och ditt team kan bli mer effektiva? Helén Lidström, kursledare på den digitala kursen "Jobba smartare - effektivitet för team och individ" besökte TV4:s Nyhetsmorgon häromdagen. Hör hennes råd hur vi ska klara höstens utmaningar och prestera med bibehållen psykisk hälsa.

Läs mer

”Nu äger jag min egen kunskap”

Livslångt lärande 2020-08-10

Jenny Nilsson diplomerades som säkerhetschef för ett år sedan. Hon konstaterar att diplomet ger henne en större trygghetskänsla i arbetet;
– Det största är den här känslan av att jag äger min egen kunskap nu och det är skönt. Även om jag inte vet ett specifikt svar så vet jag var jag kan hitta informationen.

Företagsuniversitetet storsatsar på säkerhet och startar bland annat högprofilutbildningen "Diplomerad säkerhetsskyddschef" och de två Yh-utbildningarna "Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet" samt "Cybersäkerhet" nu i höst.

Läs mer

Frågorna ”varför” och ”hur” får svar under populär utbildning

Livslångt lärande 2020-08-07

Jenny Gentele, auktoriserad revisor på ABC Revision och dessutom kursledare, har en passion bland många andra; årsredovisningar!
– Jag gillar årsredovisningen som produkt. Det är den enda information som är offentlig om företag och säger mycket om företaget om man vet hur man ska läsa den. Och då måste de som upprättar den veta hur man gör, konstaterar hon.

Läs mer

Dataanalys kräver verktyg, metoder och en känsla för storytelling

Livslångt lärande 2020-06-10

Det känns bra att som marknadschef inför ledningen eller som politiker inför väljarna kunna visa upp och luta sig mot snygga diagram och grafer, men det viktigaste är ändå hur säkra data man har och vilka slutsatser man drar. Och till det krävs både kunskap om de verktyg och metoder som finns, och en känsla för storytelling.

Läs intervju med Stefan Livstedt om dataanalys och Business Intelligence.

Läs mer

Vem vill inte förstå framtiden och hitta nya sanningar?

Livslångt lärande 2020-05-12

"Det finns en enorm potential i Business Intelligence, det vill säga mötet mellan verksamhet och siffror. Det handlar om att använda data och IT för att förstå och kunna förutsäga framtiden, säger Niklas Ramström, kursledare på den nya utbildningen "Dataanalys och Business Intelligence" som startar den 6 oktober.

Läs mer