Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"The Future is Now" - rapport från International Management Assistants årsmöte i Aten

Livslångt lärande 2019-04-30

Else-Britt Lundgren är sedan snart sex år ordförande i internationella IMA - International Management Assistants. I april träffades representanter från 18 medlemsländer i Aten för sitt ”council” vilket sker två gång per år.

Vad stod på assistenternas agenda? Skiljer sig assistentrollen i Sverige från andra länder? Och hur ser man på framtiden? Vi frågade Else-Britt.

Läs mer

"The Future is Now" - assistenten i världen

Livslångt lärande 2019-04-26

Ledarskap, livslångt lärande, hållbarhet och assistenten som kulturbärare. På konferensen Vidgade Vyer i februari lät vi fyra chefsassistenter göra varsin ”spaning”. Här kan du läsa om vilka trender Karin Hélène, Sofie Koark, Else-Britt Lundgren och Christina Magnusson spanat in.

Läs mer

Livslångt lärande på Chefdagen

Livslångt lärande 2018-11-16

Den 15 november medverkade Företagsuniversitetet på Chefdagen på Rival i Stockholm. En fantastiskt inspirerande dag med spännande intervjuer och föreläs...

Läs mer

5 tips för att jobba smartare

Livslångt lärande 2018-09-20

Heléne Lidström är huvudkursledare på Företagsuniversitetets digitala utbildning “Jobba smartare – fokus och effektivitet för team och individ”. He...

Läs mer

Stärkt fokus på arbetsmiljökunskap

Livslångt lärande 2018-08-24

Onsdagen den 15 augusti invigdes Sveriges nya myndighet, Myndigheten för arbetsmiljökunskap, MynAK, på Gävle Slott. Därmed får vi förhoppningsvis se ett tydligare och starkare fokus på arbetsmiljökunskap framöver.

Läs mer

”Det här jobbet är som en livsstil”

Livslångt lärande 2018-06-20

Victoria Wassborn fick tidigare i år Nordic Choices specialutmärkelse Upcoming Executive Assistant, som delades ut på konferensen Vidgade Vyer. Victoria arbetar på Nordic Capital i Stockholm sedan elva år och är sedan två år vd-assistent.
– Jag blev otroligt hedrad, stolt och jätteglad när jag fick utmärkelsen, säger hon.

Läs mer

#metoo – webbinarium: vad kan, får och bör arbetsgivare göra?

Livslångt lärande 2018-01-29

Företagsuniversitetet bjuder nu in till ett högaktuellt webbinarium i kölvattnet av #metoo-debatten. Vilka är arbetsgivarnas och chefernas skyldigheter och rättigheter när det handlar om sexuella trakasserier?
Det kostnadsfria webbinariet genomförs onsdagen den 14 februari kl 10.00-10.30. Läs mer och boka dig nu!

Läs mer

Starkt startfält och snygg service

Livslångt lärande 2017-12-03

Stora Servicedagen 2017 lockade som vanligt en stor och engagerad publik. Det blev en heldag i serviceandans tecken, denna gång på Quality Hotel Globe, där den förste föreläsaren framhöll att alla föds goda och den siste föreläsaren beskrev personer med psykopatiska drag.

Läs mer