Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Livslångt lärande

Välkommen till Företagsuniversitetets blogg om livslångt lärande. Vi berättar om hur vi som organisation och som individer hela tiden arbetar för att bli vassare. Vild omvärldsbevakning blandas med lärdomar från våra egna korridorer.

"Det är lite jobbigt att bli bäst i världen på innovation"

Livslångt lärande 2021-04-13

Janne Lundberg, en av Sveriges mest framgångsrika innovationsledare delar med sig av hur man ska tänka och göra för att lyckas med innovationsarbetet. Läs Jannes 6+1 tips och se våra två nya utbildningar: "Innovationsledare - diplomutbildning" och "Att leda innovation", med premiär i höst.

Läs mer

Våga prova agila metoder - det finns så mycket att vinna

Livslångt lärande 2021-02-25

- Först och främst - kör bara kör! Våga prova. Man brukar säga ”Good enough for now. Safe enough to try.” Och sedan är det viktigt att veta att man inte kan misslyckas. Att arbeta agilt handlar om att lära sig, både av framgångar och av det som inte gått så bra.

Läs mer

Expertens råd till dig som arbetar med Facility Management

Livslångt lärande 2021-01-27

-  När ledningen får upp ögonen för hur mycket Facility Management kostar hamnar det högt upp på agendan. Miljön på arbetsplatsen i form av exempelvis säkerhet, städning och infrastruktur måste fungera för att medarbetarna ska kunna trivas och prestera både på kontoret, men också i dessa tider ha en fungerande arbetsplats i hemmiljö. säger Johan Tejler, FM-expert på Fairdeal Group.

Läs mer

"Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Företagsuniversitetet"

Livslångt lärande 2020-12-15

Lena Karlsson har som uppgift att koordinera kurser, utbildningar och event för Sparbankernas Riksförbunds medlemssparbanker och sparbanksstiftelser. I början av 2020 startade utbildningen ”Dagens marknadschef”, ett samarbete mellan Sparbankernas Riksförbund och Företagsuniversitetet.

Läs mer

Att vara chef handlar inte bara om ledarskap

Livslångt lärande 2020-11-30

Mjuka och mer traditionella chefskunskaper som motivation, coaching och kommunikation eller hårdare kunskaper som ekonomi, affärsmannaskap eller digitalisering? Eller både ock? Det kan ibland vara svårt att sätta fingret på vad det är cheferna verkligen behöver. Vi hjälper er gärna, att tillsammans med er, definiera de utbildningsbehov som finns.

Läs mer

"Den svenska modellen är "ball"

Livslångt lärande 2020-10-26

"Den svenska modellen är ball och svensk arbetsrättslagstiftning funkar bra. Jag gillar vår konsensusmodell och viljan att hitta konstruktiva lösningar i stället för att gå i konfrontation. De lagar som finns gäller, men det finns oftast öppningar för resonemang, diskussion och förhandling." Det säger Kristofer Palmblad, arbetsrättsspecialist och kursledare på Diplomerad HR-assistent

Läs mer