Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistants

Nu sätter vi "check" på denna vecka

2018-11-09 Anna Malmström

Det är fredag och snart är det helg. Snart kan jag bocka av den här arbetsveckan. Känslan när jag får sätta en bock eller stryka över något på en lista är fantastisk. KLART! Betyder det i mina ögon. En känsla av att jag har åstadkommit något är så himla skönt. Om det så bara är en bokning av en konferenslokal eller en större grej som en rapport eller ett helt projekt. Men vad händer då om en uppgift består av flera uppgifter. När är det klart?

När en uppgift består flera små uppgifter gör jag en lista i uppgiften. Exempelvis nu då vi ska ha jullunch för våra pensionärer så ser det ut så här.

 

De uppgifter jag har gjort stryker jag över. När jag har gjort det jag ska för idag flyttar jag uppgiften till den dagen då jag ska göra nästa punkt. Här brukar jag ”egoboosta” mig själv. Eftersom jag flyttar uppgiften syns det ju inte att jag har gjort något den dagen. Då brukar jag, efter att flyttat fram uppgiften, snabbt skriva en uppgift med samma rubrik som jag stryker över och syns på den ”rätta dagen”. Det blir synligt och känns som en klapp på axeln.

Om jag har någon deadline, som i det här fallet när alla anmälningar ska vara inlämnade, lägger jag en extra uppgift just den dagen.

Det finurliga med att ha sådana här uppgifter i kalendern är att den här uppgiften sedan går att kopiera och lägga på hösten om två år när det är dags att börja planera att bjuda pensionärerna på jullunch igen. Då är checklistan redan klar och du har en påminnelse i god tid, redo i din kalender.

Återkommande uppgifter

Vissa uppgifter återkommer varje vecka eller en gång i månaden, då använder jag knappen Återkommande. Knappen hittar du uppe till höger i uppgiftsfältet om du tittar på bilden ovan.

Ta en sådan enkel sak som att varje onsdag ligger en uppgift om att höja bordet och hänga upp ”ståmattan” för att städet bättre ska kunna städa i mitt rum. Där har jag lagt in att den påminner mig kl 15.55 varje onsdag. När jag då har hängt upp mattan, markerar jag uppgiften som slutförd och den hoppar automatiskt fram till nästa onsdag, samt lämnar en slutförd uppgift på listan den innevarande dagen.

 

Nu kan jag sätta ”Check” på uppgiften Blogg för idag. Vi syns på tisdag i nästa vecka.

Önskar er en härlig helg och avslutar med en länk till Tidspodden.

http://tidspodden.libsyn.com/