Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistants

Hur vet du vad som är bäst för dig om du inte vet hur du fungerar?

2018-10-19 Anna Malmström

Frustration, fick inget gjort. Kändes som det enda jag gjorde var att släcka bränder. Massor med små-administrativa-tråkiga-rutin-grejer bara haglade över mig och var i vägen för de där roliga projekten som jag hade åtagit mig. Jag skapade helt fria dagar, utan möten. Dagar då jag bara skulle jobba bort dessa administrativa uppgifter och sen, då rackarns, då skulle jag jobba med allt det där roliga. Men det hände liksom inte…. Det var våren 2017. 

Genom en föreläsning om DISCmetoden (ni vet… röda, gula, blå och gröna människor) kom jag i kontakt med Jessica och HR-kompassen. Jag blev nyfiken och gjorde en egen DISC analys som följdes upp av individuell coachning i 6 månader. Mina drivkrafter och energikällor blev tydliga och jag jobbade med hemläxor mellan varje tillfälle. Hemläxor som bestod i att ändra beteende och hur jag hanterade många arbetsuppgifter.

Den största AHA-upplevelsen under den här coachningen var att det värsta för mig är att ha en hel dag utan möten. WHAT??? Sanningen är att jag behöver bra möten med andra människor för att få fart. Då går det undan och poff så är saker som jag trodde skulle ta en hel dag att göra, tar bra ett par timmar.

En annan AHA, var insikten om hur jag kan kommunicera med andra människor på ett bra sätt, som ger både mig och den andre energi. Och hur jag skulle göra för att arbeta effektivt med olika typer av människor utan att själv bli frustrerad.

Jag fortsätter att nyttja Jessica för att landa och reflektera emellanåt. Idag är en sådan dag.

AnnaJessica

 

Mitt tips till dig: Fundera på vad som fungerar bäst för dig. När får du mest saker gjorda och var har du dina engergikällor? Vi är alla olika och det som fungerar för en, kanske inte fungerar för en annan. Det kan vara vits att ta hjälp av en coach om du kört fast. För mig fungerade DISCmetoden bra, tycker den är enkel att använda och ger bra verktyg.

Senare under hösten hade IMA North ett par superbra dagar i Stockholm som bland annat innehöll en utbildning i Outlook. Det bidrog till nästa lilla pusselbit. Vi tjuvkikar lite på måndag.

Önskar er en härlig helg!

(Nu ilar jag iväg till en lunchdejt med en kommunikatörskollega, som jag ringde för en liten stund sedan. Så bra att hon var ledig för lunch.)

HR-kompassen