Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Härliga måndag!

2018-06-04 Helen Ekdahl

Ambitionen var att kickstarta 1 juni men det blev lite annat som kom i vägen i fredags. Så som vardagen ser ut och som man bara får lära sig leva med. Så nu kavlar vi upp ärmarna och tar nya tag.

Tänkte denna månaden blogga lite om utbildning och lärande, vilket är något man håller på med alltid. Det går inte en dag utan att man lär sig något nytt. Eller så ser mitt jobb och vardag ut iallafall. Som chefsassistent gäller det att ligga steget före sin chef för att kunna vara där och hjälpa till när det behövs. Vi har haft det lite stökigt under våren då vår nuvarande Sharepoint version inte längre stöds och då passar vi på att rulla ut Office 365. Innan vi, bland annat, kan få vårt intranät i våra mobiler krävs olika steg för att säkra upp dem och många aktiviteter som krävs av alla anställda. Att hinna lära sig Teams, Delve, One Drive, One Note mm samtidigt som vardagen rusar på är en utmaning men den 11:e juni får vi se vad som händer. Jag beundrar vår internkommunikationsavdelning som inte är jättestor och som gör ett otroligt jobb. Vi har en grupp inom företaget på lite dryga 100 personer som är "superusers" av vårt intranät som får lite mer utbildning än övriga via webinarer och klassrumsutbildning men på 16 000+ anställda känns det som en droppe i havet och alla måste ta sitt egna ansvar att hålla sig uppdaterade av vad som händer. 
Jag och många assistenter är just superusers och jag känner mig väl så redo jag kan bli inför lanseringen. Kanske inte blir något inlägg från mig den 11:e juni men hoppas kunna berätta mer om det efteråt. 

Nu kör vi och i veckan skall jag berätta lite om olika sätt att hålla hjärnan igång. 
Börja med en positiv inställning är tips nr 1. 
Välkommen måndag!