Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistants

Arbeta i projektgrupp

2018-06-15 Helen Ekdahl

Vi är nu tre assistenter i projektet att sätta ihop en assistentutbildning. Det är våren 2017 och vi har ok att köra på. Var börjar man?

-Projektledare
-Innehåll
-Budget
-Inbjudan
-Kick-off
-Föreläsare
-Lokaler/fika/luncher/middagar/hotell
-Kommunikation
-Första fysiska utbildningstillfället
-Andra fysiska utbildningstillfället
-Utvärdering och framtiden

En blogg skall hållas kort så om jag idag tar projektgruppen så blir det nog lagom. Jag har faktiskt en hel del styrkor men att jobba i projekt är tyvärr inte en av dem. Jag är van att arbeta själv och driva olika egna små projekt i jobbet. Så det blev en hel del ursäkter från min sida för att jag körde på själv i hög grad. Men vår lilla grupp funkade bra tillsammans och det var väldigt lärorikt för mig personligen. Vi utsåg en projektledare som såg till att vi träffades regelbundet och bjöd in till möten och framförallt fick jag peppning och många bra åsikter på mina idéer när vi alla träffades.  Nu tog jag också mer ansvar då min chef satte denna utbildningens genomförande på min utvecklingsplan och jag hade hans support att driva detta. Det kom också i en period då jag hade lite mindre på mitt bord. Att få driva ett eget projekt vid sidan av reseräkning, konferenser, presentationer mm är otroligt lärorikt.

Klart det känns jobbigt att försöka hinna med på arbetstid men med en positiv inställning och vetskapen att du kan faktiskt bara göra ditt bästa så brukar det mesta gå lösa.

Ha en riktigt skön fredag och helg när den kommer!