Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Bättre presentationer med PowerPoint

– använd ett modernt bildstöd där "less is more"

 • Har du tröttnat på dåliga PowerPoint-presentationer?
 • Vill du använda ett modernt bildstöd där "less is more"?
 • Vill du skapa bilder som stärker din presentation och håller åhöraren alert?
Bättre presentationer med PowerPoint

För dig som vill göra bilder som lyfter och stärker ditt budskap

Stärk ditt varumärke med en bra presentation

En bra presentation kan vara avgörande för att kunden väljer just ditt företag eller för att dina medarbetare ska köpa din idé. En effektiv och tydlig presentation får åhörarna att lyssna, sparar tid för både dig och dina åhörare och stärker ditt varumärke.

Ofta väljer vi att använda PowerPoint som bildstöd för att förstärka vårt budskap, men alltför ofta får det motsatt effekt, att bilderna stjälper i stället för hjälper. För många bilder. För långa punktlistor. För mycket text. Känner du igen det?

Lär dig göra snygga, enkla och funktionella bilder

På kursen "Bättre presentationer med PowerPoint" lär du dig att göra snygga, enkla och funktionella PowerPoint-bilder som stärker och hjälper dig att sälja in ditt budskap. Du lär dig att skapa bilder som passar sitt syfte, att göra en bra och tydlig design, använda bilder och filmer, kontraster och animationer. Men kom ihåg – ofta är "less more". Du får ta med eget material att öva på.

Välkommen till en inspirerande dag med Andreas Olsson, en av Sveriges bästa kursledare i presentationsteknik och retorik – och expert på bildstöd med PowerPoint!

Program

09.45Kaffe serveras

10.00Presentationsteknikens grunder

 • snabb repetition

Så använder du PowerPoint i din presentation

 • styr åhörarnas fokus
 • komplettera med andra hjälpmedel
 • föredragshållarvy

Designa dina bilder

 • välja bakgrund
 • jobba med mallar
 • infoga bilder, filmer och andra objekt
 • använda kontrasteffekter
 • skapa effektiva animationer

Praktiska övningar i PowerPoint

 • bra bilder som stärker din presentation – analys och diskussion

12.30Lunch

13.30Praktiska övningar i PowerPoint

 • bygga bilder i PowerPoint
 • arbete med egen presentation – med handledning och feedback

14.00Eftermiddagskaffe

Praktiska övningar – fortsättning

17.00Kursen avslutas

Fakta

Deltagare

Chefer, projektledare, säljare, kommunikatörer, HR-chefer, marknadsförare, ekonomer, assistenter och andra som skapar presentationer i PowerPoint.

Mål

Målet är att ge de kunskaper som behövs för att skapa ett modernt bildstöd i form av snygga, enkla och funktionella PowerPoint-bilder. Du lär dig att tänka pedagogiskt när du skapar dina bilder, att göra en snygg och enkel design samt att använda bilder, filmer, kontraster och animationer.

Metod

På kursen kombineras teori med många praktiska övningar. Du får ta med en egen presentation/material att jobba med under kursen med handledning av kursledaren.

PowerPoint – version

Våra datorer har PowerPoint 2013 och 2016, om du föredrar att jobba med en annan programversion får du gärna ta med din egen dator.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

Kursledare

STOCKHOLM

Andreas Olsson

Andreas Olsson är en av Sveriges populäraste och mest anlitade utbildare, coacher och föreläsare i presentationsteknik. Han har en bakgrund som säljare, har arbetat med kompetensutveckling, haft flera ledande befattningar och också startat upp och sålt företag. I dag arbetar han på företaget Presentationsteknik och bevisar att det inte handlar om medfödd talang utan att presentationsteknik är något som alla kan lära sig.