Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Ett viktigt uppdrag i samhället!

"I mitt privatliv är den största äran och glädjen att få vara pappa till min älskade dotter, i mitt karriärsliv är det att jag äntligen får arbeta med det mest hedersamma, komplexa och utmanade arbetet jag kan tänka mig, säkerhet och trygghet!" Det konstaterar Alexander Simion. Här berättar han mer om sin arbetsplats och sin utbildning.
 

Alexander_Simion

"I skrivandets stund blickar jag tillbaka några år och minns mycket väl när Katarina Olsson från Företagsuniversitetet kontaktade mig. Då jag sökte utbildningen efter sista ansökningsdagen antog jag att mina chanser för att få en utbildningsplats inte var särskilt stora, men en eftermiddag fick jag samtalet som skulle förändra min karriärbana för resten av mitt liv.
 
– Grattis Alexander, vi vill gärna erbjuda dig en plats på vår utbildning.
 
I dag, cirka fyra år efter det samtalet arbetar jag som säkerhetssamordnare på en av Sveriges största statliga institutionsstyrelser. Något jag måste slå ett slag för är den stora glädjen i att det finns arbetsgivare där ute som ser bortom hur många år av erfarenhet man har och istället ser individen i centrum för den man är och för att man genuint tror på individens förmåga och inte hur tjockt ens CV är.

Stort tack till Statens institutionsstyrelse för att ni är normbrytande och för att ni gav mig en ärlig chans att visa vad jag kan åstadkomma tillsammans med er! Vi har ett viktigt uppdrag i samhället!
 
Mitt andra stora tack riktas till Företagsuniversitet som la grunden till den kunskapsbank som nu berikar min arbetsplats. Riskhantering, omvärldsbevakning, trygghetsskapande åtgärder och juridik för att nämna några områden som jag i dag applicerar i mitt dagliga säkerhetsarbete.
 
Vår bransch växer och vikten av kunna utbilda framtida säkerhetssamordnare är ett viktigt uppdrag och jag hoppas att träffa på många framtida kollegor som genomgått samma fantastiska utbildning som jag fick möjligheten till!"
 
Alexander Simion, Säkerhetssamordnare
Statens institutionsstyrelse
SiS ungdomshem Hässleholm
Utbildad Säkerhets- och trygghetskoordinator vid Företagsuniversitetet

Läs mer om Säkerhets- och trygghetskoordinator i Stockholm här

Läs mer om Säkerhets- och trygghetskoordinator i Göteborg här